Колко плащате за частен домоуправител?

• 8 594
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Плащат, Лъки.
Няма значение дали си наемател.
Има разлика само, когато се събират пари за някакъв ремонт.
Тогава плащат собствениците.
Моят наемател плаща 11 лв. Така го сметнаха. Crazy
На апартамент.
Което не е правилно, обаче само аз и още едно момче бяхме против.

# 31
  • Сф
Deva ме изпревари. Наемателите плащат режийни и домоуправител, единствено ремонтите ги плащат собствениците. Преди на квартира плащахме по 10 лв на човек!!!, чистачката идваше 2 пъти месечно и не ползвахме асансьор на 1ви етаж, но плащахме. Та дори  и наемателите да не ги устройва, това е положението.

# 32
За ремонти ще си плащам, разбира се. За чистачка и за домоуправител обаче, бих искала да си поеме няемателя.

# 33
  • София
За ремонти ще си плащам, разбира се. За чистачка и за домоуправител обаче, бих искала да си поеме няемателя.
Не съм чела цялата тема. Но цитираното е правилно и така трябва да бъде.
При мене е записано в договора с наемателя. Подписали са се и си плащат.

# 34
При нас не е упоменато в договора, защото към момента на подписване, домоуправител беше един пенсионер от блока, без да събира такса, а чистнето беше на ротационен принцип поето от всички. Възникнаха много проблеми и  решихме, че ще наемем външен домоуправител. Надявам се наемателите да уважат това и да си поемат такса подръжка.

# 35
  • София
След като има нови обстоятелства спокойно може да ги накараш да подпишат Анекс към договора.
На бял лист,в 2 екземпляра  ръкописно /ако нямаш наблизо принтер/ описваш, че от ...дата са длъжни да поемат таксата за блока. Сумата, събирана за ремонти е за твоя сметка. Може да я плащат и да си я удържат от цената на наема.
Подписвате и всеки си пази екземпляра и изпълнява.

# 36
Благодаря, ще се опитам да се разберем цивилизовано така.

# 37
Разбира се ,че наемателят ще плаща за чистачка - тя нали неговия боклук ще чисти. То е като за си плати за асансьора и осветлението, които ползва.

# 38
Разбира се ,че наемателят ще плаща за чистачка - тя нали неговия боклук ще чисти. То е като за си плати за асансьора и осветлението, които ползва.
И аз така мисля+ таксата за домоуправител. Laughing

# 39
Малко се зачудих де-ми не съм виждала договор за наем в който да не е записаво,че разходите по договорирания имот са за сметка на наемателя-какво има да му се мисли?Ако текста не е такъв точно пак е подобен,вярно в някои съм срещала и подробно изброяване-ток,вода,тец и дано не е пропуснато подръжка на входа Joy Не разбирам въобще защо се притеснявате ,че наемателите ще плащат за това.Те ползват -те плащат.В новите кооперации месечните такси са 15-25.00лв на месец.Ми искат осветление,хигиена -плащат.И да -и друго съм забелязала без да е сигурна тенденция-по-висок наем -по-високи разходи за поддръжка общи части.Нали като избират наемателите и това гледат-поддържан ли е входът или е коптор.

# 40
  • София
Ние имаме фирма, която се занимава с всичко + професионален домоуправител.
Сменихме няколко фирми. Първата беше най - скъпа, но най- добре чистеше ( другото не мога да кажа точно в сравнение)
Сега плащаме около 16 лева на човек, в зависимост от броя живущи, без деца под 6 год.
Включва всичко + Портиера. Също сметките за ток на общите части  ( асансьора, стълбищно осветление, гаражна ел. врата, подгряване на рампата към подземен гараж зимата и т/н ток) + почистване + ремонти + поддръжка и т.н. Имаме също малък общ двор - детска площадка, та и там чистят, косят и поддържат, всичко е това.
24-25 апартамента са общо.
Портиера е само за раб.дни.
Натрупала се е сума, която стои за ремонти.

# 41
Малко се зачудих де-ми не съм виждала договор за наем в който да не е записаво,че разходите по договорирания имот са за сметка на наемателя-какво има да му се мисли?
Записано е само за разходи по текущи ремонти са за сметка на наемателя, както и плащане на ток вода телефон ползвани от наемателя. Както и да е, ще се разберем дали с анекс към договора или с нов договор.

# 42
От половин година ползваме професионален домоуправител. Допреди това беше доста проблемно - кой ще събира пари, кой платил, кой не е, разправии и т.н.
Сега има мир, като изключим вечно мрънкащата дама от входа, която има за цел да тества предела на спокойствие на всеки човек. Но... по темата-
Плащаме по 4.50 месечно  на апартамент, 15 апартамента сме.
Това е минималната такса. Имаше и малко по-скъп вариант, който включваше и адвокатска услуга.
Всеки месец получаваме известия и информация за сумите, движението по сметката и т.н.
Смятам, че е удобно за всички от кооперацията.

# 43
Скрит текст:
От половин година ползваме професионален домоуправител. Допреди това беше доста проблемно - кой ще събира пари, кой платил, кой не е, разправии и т.н.
Сега има мир, като изключим вечно мрънкащата дама от входа, която има за цел да тества предела на спокойствие на всеки човек. Но... по темата-
Плащаме по 4.50 месечно  на апартамент, 15 апартамента сме.
Това е минималната такса. Имаше и малко по-скъп вариант, който включваше и адвокатска услуга.
Всеки месец получаваме известия и информация за сумите, движението по сметката и т.н.
Смятам, че е удобно за всички от кооперацията.
Мари Яна, коя е фирмата, за която пишеш? Интересува ме за София. Благодаря.  bouquet

# 44
Ние все още нямаме оферта, едната фирма ни отказа, малки сме били. Очакваме оферта от друга фирма. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт