Евровизия 21 - размисли, страсти и ново начало

• 187 415
  • 3 232
  •   1
Отговори
# 3 030
  • София
Вселена, вчера при Малахов дадоха за минута-две майка му и брат му. Hug В Голос.Дети също ги даваха. Peace

# 3 031
Това малко беше пак необмисляне и прибързано изказване от страна на Кристиан, според мен - като това със "счупването на микрофона в Москва". Grinning Има руско. Роден е в Москва, учи и ще завърши в московско училище, по-голямата част от живота си е прекарал в Москва. Peace

Има руско като манталитет и начин на живот, но това е различно от националност. Та независимо дали някога е бил в Казахстан /а той сигурно е бил/, той си има казашки корени. На мен би ми било много интересно да видя другата му рода.
[/quote]

Peace

Да дам  личен пример и да се спре този спор - дъщеря ми е родена в Швеция, има само шведско гражданство (ще и вземем българско преди да навърши 18 год), никога не е живяла в България, ходи там само през ваканциите. Говори български, чувства се българче и казва, че е българка - на 10 години е.  Няма как да се почувства шведка при двама български родители.

# 3 032
КазаХски  корени, не казашки - две различни неща са. Peace.

Другата му рода я показаха в фактора, съдейки от няколкото секунди дядото е русифициран казах, което в Казахстан е широко разпространено.
https://www.youtube.com/watch?v=pypr2Vv0N-A

Дайте да оставим детето поне ние на спокойствие и да спрем споровете какъв е и с какви корени.
Представи чудесно БГ, напрекъснато подчертаваше, че е българин, положи усилия и подобри много българския си (във фактора беше много зле), така че не виждам защо трябва да ровиме още.
Стигат му останалите, ние трябва да проявим мъдрост и да му спестим такива разисквания.

В кръга на шегата, ако задълбаем в тази тема, ще трябва да престанем да броим, че и Филип Киркоров има български корени. Wink

# 3 033
  • DE
Не разбирам какво значение има какъв е  newsm78 Макар, че бащата е българин той е роден и живее в Москва. Ми руснак е, със руско самосъзнание и възпитание.
Друг е въпроса, че се състезава за България и има поданство. Парите вложени в проекта са български и екипа осъществил всичко това е български. Другото няма значение. Почти половината участници в конкурса бяха с двойно поданство и какво от това. Света вече е толкова шарен, че няма смисъл да се търси под вола теле  Rolling Eyes
Няма смисъл да се рови кой какъв е, факт е че се състезава за България и успеха за това си е наш. Ние сме го поканили да участва и сме вложили нещо в това участие  Peace

# 3 034
  • София
И аз не разбирам защо изобщо започнахме тази тема. Rolling Eyes

Руско предаване с участието на Сергей Лазарев, в което коментират и Кристиан Костов:
https://vk.com/id329910515?z=video-61937697_456239723%2Fvideos32 … 2Fpl_329910515_-2

# 3 035
..А пък представителите на Швейцария всъщност са си чисти румънци-вокалистката(с жълтата рокля) и единия инструменталист...само третия е швейцарец.

Мъжа от дуета на Сан Марино е американец.....

Унгарците бяха техни си роми ....съвсем видимо ......

То ако почне да рови човек,все ще се окаже,че някой не е чист представител на определената нация.....Освен да им правят генетично изследване преди да ги допуснат до конкурса. Laughing
Там живеят и работят хората,там са спечелили доверие и са ги изпратили да представят страните им....
http://eurovision-bulgaria.com/category/евровизия-2017-участници/page/2/

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 14:18 от Zhani

# 3 036
Гражданство се казва, не поданство. Поданство е при монархиите.

# 3 037
Песента на Крис е писана специално за него. Борислав Миланов, един от авторите, го каза в интервю.

Вече писах, че композитор на песента е шведът Joacim BO Persson. Смешкото Борислав Миланов не е никакъв автор, а само част от екипа и изпълнява помощни функции. Погледни каква богата дискография има шведският композитор и продуцент (и с какви изпълнители е работил):

https://www.discogs.com/artist/444197-Joachim-Persson

В списъка може да откриеш и парчето на Поли Генова (това на Кристиан още не е отразено там).

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 01:17 от Γалантно Входящий

# 3 038
В кръга на шегата, ако задълбаем в тази тема, ще трябва да престанем да броим, че и Филип Киркоров има български корени. Wink

Филип Киркоров е роден в България, но няма български корени, ето тук подробно е описана родата му по мъжка и женска линия:

ru.wikipedia.org/wiki/Киркоров,_Филипп_Бедросович

Освен това Филип практически не може да говори български, докато Кристиан го говори без акцент и това е при положение, че също не е учил в България - тази разлика между него и Киркоров е на генетична основа (Киркоров няма българи сред предците си), така че българските гени си казват думата Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 01:18 от Γалантно Входящий

# 3 039
Вече писах, че композитор на песента е шведът Joacim BO Persson, а смешкото Борислав Миланов не е никакъв автор, а само част от екипа и, разбира се,  е изпълнявал помощни функции. Погледни каква богата дискография има шведският композитор и продуцент ( и с какви изпълнители е работил):
Не знам какъв смешко е Борислав, но е част от екипа, създал песента. Не вярвам помощните му функции да са се свеждали до това да прави кафе и сандвичи на шведите.

# 3 040
  • Испания

Глупости на търкалета е всичко изписано. Галантно Входящий?  Naughty За мен по-точното е: слон в стъкларски магазин.  Peace

Има бутон "Редактирай". Забранено е пускането на последователни постове.

# 3 041
Аз това за произхода на Филип го знам, обаче той не спира да повтаря, че е българин. Wink

за езика вече написах - Кристиян беше много зле преди две години по време на фактора.
Напредъка му е страхотен, което пък показва отношение и силно му се възхищавам.

А лошия бг на Филип е разбираем и логичен - той няма българоговорящи в средата си.

# 3 042
Кристиан наистина има огромен прогрес по отношение на българския език. Снощи си пусках негови клипове от Х Фактор - разликата е голяма, сега говори почти свободно. В моментите, в които има затруднение, се обръща към Саня, ако е до него, и тя му помага. В неделя гостува в БНТ и по същия начин, като се запънеше на някоя дума, се обръщаше към Вяра Анкова.

# 3 043
  • Испания
Това да му е кусурът на Кристиан.  Flutter Още малко и ще говори перфектно. Цял живот живеещи в България пишат неграмотно и говорят на такъв диалект, че не може да ги разбере човек.

Май, май започна да се търси под вола теле. Tired

А Филип говори много добре на български. По-добре отколкото Бедрос на руски.

# 3 044
  • София
Кристиан наистина има огромен прогрес по отношение на българския език. Снощи си пусках негови клипове от Х Фактор - разликата е голяма, сега говори почти свободно. В моментите, в които има затруднение, се обръща към Саня, ако е до него, и тя му помага. В неделя гостува в БНТ и по същия начин, като се запънеше на някоя дума, се обръщаше към Вяра Анкова.
И, когато му кажат думата, той почти винаги я повтаря, за да може да запомни как се казва дадено нещо. Peace
Когато Кристиан изпълни в Х-Фактор "Болката отляво" на Васил Найденов (апропо, любимата ми българска песен Grinning), самият Васил Найденов му каза за подобряването на произношението му: "Това ще се осъществи, когато се влюбиш по-силно." Mr. Green

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт