Мъж Телец - 14

• 79 072
  • 806
  •   1
Отговори
# 360
Тъй като не обичам да ми се налага някой, още отначало гледам да им взема страха по някакъв начин, за да си знае всеки мястото. Достатъчно широкоскроена съм, гледам да давам свобода и лично пространство, в замяна очаквам същото разбира се, затова не допускам някой да си мисли, че ми се е качил на главата и ще става основно неговата.
Имах двама съученици: той - майски Телец, тя - декемврийски Стрелец, връзката им започна още от училище. Simple Smile Сами се досещате, че може би тази комбинация между зодии не би би успешна.. съвместима. Връзката им продължи 5 год., ако не се лъжа Thinking, но наскоро попаднах на тяхна обща снимка във facebook.. Не знам дали отново са се събрали, или са си останали добри приятели.. за което бих се радвала, разбира се. Simple Smile
Тя, момичето, си беше типичен Стрелец - свободолюбива и флиртаджийка... може би като жена Близнаци. Whistling Mr. Green Той.. той си беше Телец. Simple Smile НО никога не я е ревнувал, харесваше си я и я приемаше  такава, каквато е. Всъщност тя беше тази, която го ревнуваше, но и не криеше (поне като е говорила с мен), че й е леееко скучен. Simple Smile

Но това настрана, давам историята като пример и ще обясня защо. Peace
Телецът е фиксиран знак, той е неподвижната земя. Ако искаш.. хм.. да пречупиш някого, много по-лесно би "пречупила" една Дева например, защото Девата е подвижен знак; тя има склонността да се "нагажда" към хората, изпитва потребност постоянно да се усъвършенства, да приема нова информация. И най-важното - приема и чужда гледна точка! Simple Smile
Телецът е точно обратното - той е доста по-закостенял във вижданията си, в повечето случаи мисли, че е прав, а мнението му - меродавно. Ако някой му противоречи, се заинатява, подхожда с "рогата напред". Трудно, почти невъзможно приема чужда гледна точка, ако тя първоначално не се е доближавала до неговата. Rolling Eyes Дори бих казала, че в това отношение инатът на Козирог и Овен бледнее значително.
Близнаци също са подвижен знак. И със сигурност вероятността ти да се нагодиш към него, т.е. той да те "пречупи", е много по-голяма, отколкото да си мислиш, че би променила според себе си един Телец. Flutter Ако Телецът ти е дал свобода, то е, защото той така е решил, защото поведението ти не би му пречило. Peace Примерът за това вече го дадох по-горе. Simple Smile

Blackkkrose, с удоволствие бих направила анализ и на твоята история, но стана доста късно, затова ще го оставя за друг път. Simple Smile Mr. Green Казвам анализ, а не "бих ти дала съвет", защото първо, че не я харесвам тази дума и второ - ти като един Овен така или иначе си знаеш своето. Simple Smile)

# 361
От близначка до близначка...два брака и един развод разлика помежду...за 1 и същ телец Simple Smile. Първата близначка, майка ми, не е могла да се справи с баща ми, нито той с нея де,  но добре му е поразклатила света. Втората близначка, втората съпруга на баща ми, не само го промени, ами си го командваше много качествено Simple Smile. Е, с любов все пак, бяха уникална двойка.
Връзката между два съседни знака се води 2:12 модел, като предходният знак винаги има да учи уроци от следващия го в кармичния кръг. Както аз имам да уча много от телците, защото съм овен, така телецът има да учи много от близнаците....ако съумее/м. Всеки следващ знак е бил там, където е сега предходният, и инстинктивно знае неща, които предходният усвоява или затвърждава. https://adamcmadison.wordpress.com/2013/01/10/sun-sign-patterns/
Това от астрологична гледна точка. Иначе всеки си е на собствен етап и ниво на развитие.
Като сравнявам телеца, с когото бях, и телеца, който ми е приятел, първият е с асцендент козирог и луна в овен, вторият с асцендент и луна във везни. Първият е от фиксиран, по-фиксиран, педант в много отношения, кораво принципен и крайно непроменлив. Друг такъв инат сред всичките ми познати телци няма. Просто суров, безкомпромисен инат, и спрямо себе си, и спрямо другите.
Приятелят ми (в чистия смисъл на думата приятел), е много различен. Способен е да си сменя версиите при спор, върти и суче, финтове нонстоп Simple Smile. Разглежда и претегля нещата от хиляда страни, вижда невъобразими варианти, реагира според обстоятелствата и оставя и другите да бъдат променливи. В основата си е не по-малко телец, но телец с много различно отношение и поведение, много способен на взаимни компромиси, на разбиране гледната точка на другия и никога не ти мълчи от инат. Ще се отдръпне само ако другият човек изобщо не е способен на диалог. Бившето ми гадже е доста нетолерантен и строго критичен към почти всеки от обкръжението си, приятелят ми е много толерантен и не би тръгнал да критикува никого пряко, освен ако другият човек не е изразил някакво безпокойство или проблем, за които да е поискал съвет. И тогава пак няма да последва директна критика, а въпроси, които водят към същността на проблема, карат самия човек да се замисли и да види ситуацията си от друг ъгъл. И двамата са ми шлайфали ръбовете, но бившият много сурово, по войнишки, а приятелят ми меко и с разбиране. Той умее да предизвика размисъл, вместо самозащита у другите. Мисля, че везните в него му помагат много за това, че партньорските качества и стремежа към баланс на везната заоблят ръбатата природа на телеца.
Та, хич не залагам на телеца, нито величая неговата закостенялост. Променят се и още как, и най-фиксираният търпи промени в живота, иначе си стои сам. А на съвета към жена, започваща връзка с телец, тя да се нагажда към него, винаги ще се  Simple Smile. Много се шири в темата и е напълно погрешен. Но и винаги ще се  Simple Smile на жена, която си вярва, че ще пречупи телеца Wink. Освен ако жената не е тотално безгръбначно, винаги ще се стигне до мерене на инати с тоя инат Simple Smile. Или открито мерене на инати от самото начало, или прикрито мерене на инати от самото начало Simple Smile. Тогава...или ще се научат на партньорство, или .....всеки по пътя си.
Може би най-добрият вариант е всеки от двамата вече да е мерил инат с друг и да е видял безсмислеността на подобно упражнение.
Скрит текст:
Пък като прочета, че телецът е дал свобода, е тогава стой, та гледай какво значи ОВЕН. Да ми даде нещо, мое по рождено право!? Добре, признавам му и на него правото да е напълно свободен Joy

# 362
  • на последния етаж
Имах двама съученици: той - майски Телец, тя - декемврийски Стрелец
Това е и нашата комбинация, с мъжа ми...  Grinning

# 363
Имах двама съученици: той - майски Телец, тя - декемврийски Стрелец
Това е и нашата комбинация, с мъжа ми...  Grinning
И на една близка и мъжа й, и на брат ми и жена му. И двете връзки са на над 10 години и в добра хармония.

# 364
Цитат
Втората близначка, втората съпруга на баща ми, не само го промени, ами си го командваше много качествено Simple Smile. Е, с любов все пак, бяха уникална двойка.
Мисля си, че това е възможно само ако Телецът наистина обича една жена. Той не само би й "угаждал", ами би й прощавал и "глупостите" (според него), които върши. Simple Smile

Цитат
А на съвета към жена, започваща връзка с телец, тя да се нагажда към него, винаги ще се  Simple Smile. Много се шири в темата и е напълно погрешен.
Според мен това си е до жена. Някои жени (зодии) са по-отстъпчиви като характер. Simple Smile Предпочитат да "отстъпят" пред Телеца, вместо да си "мерят ината" с него. А Телецът може да има доста претенции към своята любима, може доста да "взима" (да я ограничава), НО и много "дава!"... като отношение, грижа, дори ако щеш и като поета отговорност към теб. Simple Smile

Мисля си, че едно от най-хубавите неща, което може да се случи в живота на една жена, е Телец да се влюби в нея. (Тук бих казала и Лъв, въпреки че не съм имала връзка с представител на зодията). Те буквално обожават своите половинки.: )

# 365
  • на последния етаж
Мисля си, че едно от най-хубавите неща, което може да се случи в живота на една жена, е Телец да се влюби в нея. Те буквално обожават своите половинки.: )
Как хубаво го каза!  Heart Eyes

# 366
Цитат
Втората близначка, втората съпруга на баща ми, не само го промени, ами си го командваше много качествено Simple Smile. Е, с любов все пак, бяха уникална двойка.
Мисля си, че това е възможно само ако Телецът наистина обича една жена. Той не само би й "угаждал", ами би й прощавал и "глупостите" (според него), които върши. Simple Smile
Че ако не я обича наистина, защо ще бъде изобщо с нея? В това, което описваш, няма никакво партньорство. Има снизхождение.
Не, нищо подобно не беше Laughing. Винаги много се кефя на идеята за снизходителното отношение на Негово Телешко Величество към любимката му, като на собственик към игривото му коте. Гледа го с усмивка как се оплита в кълбо прежда, докато си играе, и го чеше по коремчето, а после му сипва любимия Уискас в купичката, и го потупва по главичката, докато то лакомо похапва и мърка между всеки две порцийки Joy.
Просто и телето не може да започва от нулата милион пъти. Ще, не ще, научава се да се съобразява с половинката си и да не си мисли, че всичко ще му е простено просто ей така. Втората съпруга на баща ми е "стоманена ръчица в кадифена ръкавица". Умее и да си отстоява своето, умееше и да се съобразява с него. От нея е преглъщал 4 пъти неща, които не беше простил на майка ми 1 път.....Изводите? Всеки да си ги прави сам според капацитета си Simple Smile.

# 367
...

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 11:24 от green_eyes14

# 368
green_eyes и аз мога да напиша, че реагираш като типична дева, тоест намираш критика или несъгласие, там където има инакомислие Simple Smile.
Естествено, че всяка от нас вижда нещата през своята призма, като при това гледа съвсем различни хора и ситуации. Двете с теб да гледаме едно и също, няма да видим едно и също. Естествено и че реагирам като Телец, с тоя асцендент, над 35, вече ми избива телешкото Joy. И все пак съм овен.
Овенът реагира не срещу лично мнение, а срещу неприемлива за него/нея идея, който и да я изкаже. За мен е крайно неприемливо общото внушение от повечето теми за мъжа Телец, че трябва жената да се нагажда спрямо него, ако иска успешна връзка с него, демек - да си няма проблеми. Че той е чепат, непроменлив, и, щото не умее да се нагажда, давай останалите да му се нагаждат. И най-вече ми е неприемливо, че жени, които четат това, повтарящо се на всяка страница, може наистина да вземат да повярват. То си е тяхна работа, всеки носи глава на раменете си, да си я ползва по предназначение.
Обаче, успехът на връзката не зависи от зодиите и няма силни зодии, които доминират над други, по-слаби зодии. Няма силна зодия, няма слаба зодия, няма добра зодия, няма лоша зодия. Има просто 12 зодии във всичките им разновидности. Независимо от типа отношения, в основата са взаимно уважение и взаимно партньорство. Всеки идва в тези взаимоотношения със своята идентичност и стойност. Всеки е уникален. Няма нужда нечия уникалност да страда в името на успеха на дадени взаимоотношения. Ако някоя жена иска и държи да се постави в подчиненост спрямо мъжа си, решението е нейно. Но не мога да се съглася, че по зодия телецът има някакви основания да очаква това от която и да било жена, щото, видиш ли, той бил телец. Какъв довод и причина е това?
Какво значи отстъпчива жена? Такава, която не може да отстоява позицията си? Какво значи ако наистина ме обича, да ми угажда и да ми прощава? Какво значи партньорство - жената да е отстъпчива и покорна, а мъжът угаждащ и прощаващ в замяна? Аз провинила съм се ли съм, че да ми прощават? Капризна ли съм, че да ми угаждат? Партньор ли съм, или домашен любимец?
И точно защото виждам достатъчно примери покрай себе си за мъже от обсъжданата зодия, които са се научили да бъдат партньори, а не стопанисващи, правя разлика. Имам и примери за обратното.
Няма нужда да се извиняваш, аз не съм засегната (аз толкоз драпам за всичко телешко, което са упражнявали на мой гръб, че щом вече го проявявам, се чувствам просто якоооо Joy). Тук сме непознати, които си обменят мнения, всеки има право на мнение, сходно или различно от моето, както и да ми опонира както намери за добре. Какъв е проблемът Simple Smile? Ценното е точно разнообразието от гледни точки. Сигурно точно комбинацията от овенското и телешкото в мен дават една категоричност, която трудно се понася понякога...като се има предвид, че съм относително крехък дребосък с медено гласче и раним поглед наживо, не е истина Joy.  Само че, това как спира останалите да ми възразят и да мислят иначе? Аз приемам, може да не се съглася с мнението им, но приемам това им право. Не разбирам защо трябва да се стига до съгласие и съвпадение на личните гледни точки? Нека всеки бъде себе си и стои зад своята теза и идентичност.
Относно родителите ми, отдавна съм приела цялата история, баща ми наистина се разбираше по-добре, и то точно с по-коравата по характер близначка. Точно защото се водеха кофти комбинация ,и с едната близначка - майка ми - това правило се доказа, а с втората близначка - втората му съпруга- се опроверга, вътрешното ми усещане е, че няма неопровержими правила Simple Smile. Ти писа, че комбинацията стрелец-телец не е най-удачната, а имам наживо примери за обратното.
Ако и двамата искат, винаги има възможност да се получи. Ако поне единият не иска - никакъв шанс и за най-добрата астрологична комбинация. Това е моята теза.
Ама за това да му правя слуш по дефолт, щот било теле, което и да е теле винаги ще пие една студена вода Mr. Green. Ако фане промоция, фане.

# 369
Цитат
Овенът реагира не срещу лично мнение, а срещу неприемлива за него/нея идея, който и да я изкаже.
Не знам как би реагирала Девата в такава ситуация, но Аз реагирам така, когато чувствам, че не съм разбрана правилно. Дали защото думите ми са изопачени, или аз не съм се изразила достатъчно добре (недостатъците при писменото общуване Simple Smile) - е без значение.

Не, не съм казала, че Стрелец и Телец са несъвместими. Това по-скоро беше в отговор на Nenis, тъй като тя изказа "притеснението си", че Близнаци и Телец не са много съвместими. Ако трябва да погледнем реално, Стрелец и Телец са доста различни, но ти, както и аз дадохме пример, че връзката между тях в дългосрочен план не е невъзможна.

Спирам дотук, защото обясненията са досадни. Достатъчно съм писала в предишната, а и в тази тема за връзката си.

# 370
Спирам дотук, защото обясненията са досадни.
Най-после Simple Smile. Има място за всякакви непасващи си мнения под слънцето Peace.

# 371
Никога не съм я разбирала тази съвместимост между зодиите. Имала съм случаи преди като изляза с мъж на среща да ме попита каква съм зодия, защото той бил "тази" и не се знаело дали ще си подхождаме. Или някои беше казал, че си пасваме най-много със земните. Ми, при мен със земните и огнените бяха най-катастрофалните връзки, които сигурно повече няма да имам. Сега дори с Себеподобния сме в много обтегнати отношения.
 green_eyes14, казвала съм ти колко ти симпатизирам, приличаш ми много на моята Девичка, дори я бях питала дали има профил тук  Laughing За Девите, знам от нея и от дядо ми, че винаги (хайде, не винаги) много погрешно ги разбират. Тя винаги е имала проблеми с това "мнение" и винаги е изпитвала досада от обясненията.  Вие сте особнячки, трябва да си го признаеш но сте един интересен цвят сред другите  bouquet
(вмъквам това към теб защото отново с думите си ми напомни за Девичката, нищо лично)

# 372
Аз пък да попитам. Защо постоянно намесвате Девата в темата за 'Мъж Телец'  newsm78

# 373
Аз пък да попитам. Защо постоянно намесвате Девата в темата за 'Мъж Телец'  newsm78
1. Защото е готина.
2. Защото намесваме и други.
3. Защото съм на всяко гърне мерудия.
4. А защо не Simple Smile?
5. Щот' от толкоз дъвчене на жилаво говеждо зъб не ми остана tooth.
6. Защото искам Бък от промото на ЛИДЛ Sad.
.
.
.
 bouquet

# 374

Общи условия

Активация на акаунт