Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Кулинари,моля,кажете някоя изпитана рецепта за сладкиш без миксер,че съм в нова къща и още нямам!
Може да е с пресни малини и ягоди  bouquet

Вместо миксер, използвай телена бъркалка за приготвяне на крема.

# 361
Кулинари,моля,кажете някоя изпитана рецепта за сладкиш без миксер,че съм в нова къща и още нямам!
Може да е с пресни малини и ягоди  bouquet
Шоколадовият сладкиш с майонеза само с вилица го разбивам.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514

Както и кейка с локум на Аелис:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80481

http://aelisaelis.blogspot.bg/2010/05/blog-post_2682.html

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 19:15 от Билян@

# 362
Преди няколко дни имахме гости и реших да приготвя свинско контрафиле , което нарязах на пържолки, после ги овкусих  с подправки и залях с бира. Оставих ги да отлежат няколко часа. Когато ги пекох започна да излиза нищо бяло от тях, дори се наложи да ги прехвърля в друга тава, но отново продължи. За първи път ми се случва такова нещо ooooh!. Резултатът месото сухо. Не мога да разбера от самото месо ли беше това или че не запекох малко филенцата на грил- тигана, както възнамерявах.

# 363
  • София

Може би някоя от тези рецепти ще ти свърши работа:

Ягодов тарт

Непретенциозен сладкиш с извара и шоколад

Вишнев сладкиш

# 364
  • София
Много ви благодаря!  bouquet

# 365
  • София
Момичета, направих и аз царския кекс. Не издържах и ометох едно горещо парче. По-добре май да го чакам да изстине, че така много на бишкоти ми бие.
.........
Да е като бишкоти, това е абсурд. Има някаква грешка. Този кейк е с плътна, влажна структура, а бишкотите са силно хрупкави и отвътре стоят въздушни и ако се натопи в чаша кафе тя е точно като сюнгер, което при този кейк изобщо липсва. Ще ме накарате да го направя  да го снимам и покажа. 
Няма грешка - кексът си е точно плътен и влажен. Само на вкус ми напомня бишкоти Grinning, а и малко на козунак с тези стафиди и маслото. Даже синът ми ме попита това някаква козуначена вариация ли е.Simple Smile
Пускам снимка. Днес го забърках , има-няма за 20 мин . Е, изпичането му е за около 60 мин на 160 градуса, ни повече ,ни по-малко.
Скрит текст:

показвам, как добре се е разпукал и така трябва да бъде
Скрит текст:

сега вече е обърнат..
Скрит текст:

и малко от парчетата за разкош с черешка
Скрит текст:

Предполагам, че и при вас така е изглеждал

Мога да пусна рецепта за Капучино кейк. Не се работи с миксер, това е едно от условията му. Правила съм го и е прекрасен на вкус. Препоръчвам. Не мога да се сетя  за източник, съжалявам.

# 366
  • София
Марчева,пускай! Капучино кейк ми звучи супер за следобедното кафе Simple Smile

# 367
  • София
Марчева,пускай! Капучино кейк ми звучи супер за следобедното кафе Simple Smile
Вярно е, точно за кафе си е. Пускам:
Скрит текст:
250 г  масло със стайна температура
4 бр яйца
150 г кис. мляко
ванилия
230 г кафява захар
280 г брашно
1 с.л какао
1 равна ч.л бакпулвер
100 мл кафе -/ 2 с.л нес кафе разтворени в 100 мл вода/
Крем за заливка: 350 г Маскарпоне
пудра захар на вкус
около 60 г черен шоколад за декорация
Работи се с тел за разбиване !
Форма- тортена с диаметър 24-26 см. Покрита с хартия за печене.
Фурна около 160-170 градуса - около 30 мин. До суха клечка.
........................
Мекото масло се разбива с яйцата + кис. мляко+ захар+ ванилия + кафето.
В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и какаото.
Двете смеси се съединяват добре до хомогенност.
Студен кейка се намазва с разбитото Маскарпоне и пудрата захар на вкус.
Шоколад настърган за декориране.
Това е само. Ама много е хубав. 
.

# 368
Може да е с пресни малини и ягоди  bouquet

Ето този сладкиш е без миксер, всъщност е и без телена бъркалка. Аз го разбърквам с лъжица, колкото да се смесят продуктите. Не знам защо е наречен американски, по-подходящо е името му да е "мързелив". Mr. Green Много сполучлив сладкиш - лесен и вкусен. Предполагам, че може да му се добавят и други плодове. Аз съм добавяла, но сушени.

http://eli-r-va.blogspot.bg/2010/02/blog-post_19.html

# 369
за качеството на крем-карамела /т. е. гладък, без шупли/, има ли значение дали сместа е добре разбита на ръка или с кухненски робот?

# 370
  • Русе
за качеството на крем-карамела /т. е. гладък, без шупли/, има ли значение дали сместа е добре разбита на ръка или с кухненски робот?

Ако останат неразбити кристалчета захар, или ако заври водата в съда, при печенето на крем карамела на водна баня, тогава се получават шупли. Разбиването се получава добре и на ръка, с телена бъркалка. Как са правели крем карамела преди да се появят миксерите Simple Smile.

# 371
i_peych, благодаря!
аз не обясних както трябва  Blush
спорим с една другарка - миксерът и роботът според нея разваляли консистенцията на яйцето и крем-карамелът не се получавал хубав - само с разбита на ръка смес бил хубав
аз не съм майстор /знам за температурата/ и не винаги ми се получава идеално гладък кремът независимо как разбивам
наблюденията ми са, че по-скоро с домашни мляко и яйца става по-добър като консистенция /за вкуса не говорим  Joy/ отколкото с тези от супера и няма зависимост как е разбита сместта 

# 372
С домашни яйца става с хубав жълт цвят. Само веднъж съм правила с мляко от магазина. Половината купичка беше с крем, а отдолу с отделила се вода. Повече не съм експериментирала с такова мляко, само с домашно и нямам провал. Не мисля, че ако разбиеш с миксер ще му се отрази зле на крема. Напротив, мисля че ако разбиваш, докато яйцата и захарта придобият креместа структура ще се получи по-добре. Не съм опитвала, защото разбивам с тел, но следващият път ще пробвам.

# 373
  • Русе
i_peych, благодаря!
аз не обясних както трябва  Blush
спорим с една другарка - миксерът и роботът според нея разваляли консистенцията на яйцето и крем-карамелът не се получавал хубав - само с разбита на ръка смес бил хубав
аз не съм майстор /знам за температурата/ и не винаги ми се получава идеално гладък кремът независимо как разбивам
наблюденията ми са, че по-скоро с домашни мляко и яйца става по-добър като консистенция /за вкуса не говорим  Joy/ отколкото с тези от супера и няма зависимост как е разбита сместта 

Яйцата са разбивани само с миксер

http://vid394.photobucket.com/albums/pp22/peych/15_zpsut1lyvro.mp4

# 374
Не е вярно това за миксера. Правила съм , разбивайки и с тел, и с миксер. Правила съм и без водна баня - направо тавата  във фурната - температурата на печене  трябва да е ниска. Тук е разковничето.
А, да, и всички продукти да са леко затоплени - с еднаква температура при разбиването.

Общи условия

Активация на акаунт