Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 134 697
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Здравейте. Някой може ли да ми препоръча бригада за груб строеж за Пловдив област- срещнахме се вече с 3, но се оказаха заети до април-май догодина....
Може ли координати на лични на въпросните бригади, че при нас както върви, очаквам към април - май да ни трябват.

# 721
  • Варна
Имам питане относно таваните. Имат изолация. Върху изолацията замазка или гипскартон?
   Започнахме да се ослушваме за мазачи. Предпоръки за варненско са добре дошли!

# 722
  • По света и у нас
  Здравейте! Скоро не съм се разписвала тук. Заради течовете в новата ни къща се наложи да сложим и шапки на комините. Предстои да се измажат със силиконова боя или мазилка/или друго водоотблъскващо средство/ и ще чакаме следващите дъждове - за тестване. Mr. Green
http://vodoley3007.snimka.bg/other/proekt-za-vrata-i-drugi.951241.38297301

# 723
  • София
Браво, много са хубави шапките. С ламарина ли са облицовани комините? Ако е така илозирайте хубаво края с амплитудоустойчив силикон. Мисля че беше на Сика. Вторият етаж на гредоред ли ще е?

# 724
  • Пловдив
  Здравейте! Скоро не съм се разписвала тук. Заради течовете в новата ни къща се наложи да сложим и шапки на комините. Предстои да се измажат със силиконова боя или мазилка/или друго водоотблъскващо средство/ и ще чакаме следващите дъждове - за тестване. Mr. Green
http://vodoley3007.snimka.bg/other/proekt-za-vrata-i-drugi.951241.38297301
Vodoley54, много са хубави шапките, от къде ги купихте? И направо така ли се предлагат с керемидките?

# 725
  • По света и у нас
Благодаря ви за мненията, мимичета! chiana2003, обшивката на комините е ламарина, вече 2 пъти е сменяна. Майсторът, когото сме наели за довършителните работи, се зае да ни оправи течовете по покрива. Наложи се да платим за ремонта. Бригадата, която прави грубия строеж, не можа да открие причината и вдигна ръце. Само ни казаха да сложим шапки на комините. По билото се откри груба грешка. Откриха капаците и по 2 реда керемиди от двете им страни и се оказа, че платното/мисля, че последното беше паропропускливо/ въобще не е било изпънато добре -майсторът направи снимки и ни ги показа. В бързината стават такива грешки. Отделно ламаринената обшивка не е била уплътнена добре със силикон, та капеше в спалнята и банята. Таваните на тези помещения ще са дървени/на второто ниво сме с гредоред/ и не можех да си представя да продължим довършителните работи при течащ покрив. Така сме все едно без къща!
  droidd, прекарах часове в търсене на шапки. Мъжът ми много държи да се покаже българското в дома ни и настояваше за подобни къщички. Никъде не открих да се продават. За ламаринени или просто каменна плоча той не искаше и да чуе. И тогава майсторът, с когото работим  сега, заяви, че приема предизвикателството и сам ще ги направи- това му е за първи път! Купи итонг и в дома си изработи телата, като ги шпаклова отвътре и отвън. Дойде с помощник, за да ги качат на покрива и после сложиха керемидите. Вчера успяха да грундират стените им. За направата им отиде повече от 1 седмица, защото майсторът беше настинал междувременно, та караше по-бавно. За труд и материали за шапките платихме 1000 лв. Момчето каза, че работата е много пипкава и сигурно втори път не би се хванал. Иначе и той, и ние харесваме крайния резултат.  Simple Smile

# 726
  • Пловдив
. За труд и материали за шапките платихме 1000 лв. Момчето каза, че работата е много пипкава и сигурно втори път не би се хванал. Иначе и той, и ние харесваме крайния резултат.  Simple Smile
Наистина е станало супер! Сега ще отправя предизвикателство към ММ да пробваме. Мисля, че 1000-дата лева ще го мотивират Joy
На нашият комин ММ сложи  фолио за обшивка на комин и нямаше поражения след големите дъждове. Надяваме се и да е трайно. Трябваше ни около 2,50м., но ни изнудиха да купим цялата ролка от 5м., но се надявам, че остатъка ще ни влезе в употреба при дострояването.

# 727
Здравейте,
Следя темата ви, че съм в същата ситуация. Комините на Водолей54 много ми харесаха, но се впечатлих по-скоро заради материалите за изолация, които са слагани допълнително.
Един комин има на къщата ни. По друг начин е направен, но никой не е коментирал, че трябва да се изолира...
Преди около две седмици приключиха с покрива, след това валя голям дъжд. Нищо не протече. Хвърляте ме в размисли.

# 728
  • По света и у нас
luna, щом нищо не е протекло след проливните дъждове, живей си спокойно. Комините ни са облечени с каменна вата в частта над покрива. И имаме проблеми, мисля, че са по-скоро от грешки в направата на покрива. Позната млада жена ми сподели след последния дъжд, че имат теч на покрива, който е правен от същите майстори, които ни построиха къщата. Ходили 2 пъти да гледат каква може да е причината и щели да измажат комина със силиконова мазилка. И жената държи леген в подпокривното пространство/там е плоча, но не е нормално да капе в нова къща/.
   Ако и сегашните мерки не свършат работа, следващата пролет ще се наложи да разкрием покрива и почти отново да го правим- с други хора. Вече нямаме вяра на предишните майстори- в бързината да свършат при нас и отидат на друго място, си 'оставят ръцете". Само се моля да не стигаме до такава крайност! Зимата ще покаже колко добре е направен покривът. Mr. Green

# 729
  • Пловдив
Комините ни са облечени с каменна вата в частта над покрива.

И имаме проблеми, мисля, че са по-скоро от грешки в направата на покрива.

Зимата ще покаже колко добре е направен покривът. Mr. Green
Не мога да се разбера с ММ, че комина трябва да се изолира с вата  #2gunfire
Не знам какви грешки биха допуснали, освен да си спестят някоя операция  newsm78, но като се замисля как са правени покривите едно време и пак не течаха, чак ми е странно.
Дай Боже да нямате проблеми повече!  Peace

# 730
  • София
Пак гледам шапките и ме е много яд, че и ние не си направихме такива. Наистина са много яки.  bouquet
Проверете пак всички керемиди дали са наредени правилно, вижте ламарините дали са "обърнати" навсякъде.  Wink

# 731
Водолей, страхотни са шапките! Браво на майстора! Дано да не ви се налага да разкривате покрива, тази зима ще видите дали ще капе от някъде.
Някой има ли водно подово отопление под ламинат? Нещо ме зариби да имаме подово и радиатори, но чета, че не трябвало да има подово под ламината.
Колебая се между котел на пелети и тп, но за нашата малка квадратура няма малък котел и ни предлагат пелетни камини, ММ не ще да чуе за пелетна камина, иска да имаме в хола камина на дърва и отделно котле.

# 732
Скрит текст:
Ето го комина. Шапката се сваля.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 20:03 от luna

# 733
  • По света и у нас
luna, коминът ви е супер!!! Направен е майсторски. Нашите са с по-големи размери, а и след полагане на ватата изглеждат още по-големи. Дано и в най-лошото време нямате никакви проблеми с покрива! Simple Smile
droidd, и аз често си задавам въпроса, как са издържали по 100 и повече години къщите, когато не са имали днешните технологии. Даже се чудя, дали изобщо ще имаме полза от външната изолация и да измажем направо тухлените стени със силиконова мазилка? Но техничката ни каза, че без изолация няма да ни издадат паспорт за енергийна ефективност и съответно- няма да стигнем до акт 16.

# 734
Водолей, издържали са и са живели хората в тях, но са имали дърва в гората и са секли на воля. За изолации са използвали други материали, така че ако сега измажете тухлата направо с ъс силиконовата мазилка ще получиш една здрава хидрофобна стена с коефициент на топлопреминаване (топлинна проводимост) 0.6, а ако имаш отвън пенополистирол  го сваляш не наполовина, а с около 500 % - до към 0,1-0,15 , зависи от дебелината а и от вида - дали е екструдиран или експандиран (популярно казано - стереопор или фибран).
И физически доказано - пестиш енергия...
Ето полезна табличка http://pkv-tp.blogspot.bg/2009/07/blog-post_11.html

Най-вече има ефект от добрата изолация при покрива - най- много оттам излиза топлината.

Общи условия

Активация на акаунт