Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 135 091
  • 796
  •   1
Отговори
# 360
  • По света и у нас
chiana2003, къщата ще бъде за постоянно живеене. Предвиден е таванен вентилатор с двупосочно въртене -да връща топлината надолу. Мъжът ми е живял 15г в такъв вид къща и твърди, че ще успеем да се топлим през зимата.  newsm78

# 361
  • sofia
Асос, мъжа ми "прикачи" един часовник (не е обикновен), който при тръгването на отброяването не дава на хидрофорната помпа да тръгне и я пуска 12 сек. преди да се включи термопомпата. Водата за няколко секунди качва 8-те метра, не и трябват 100.
Друго, което е правил е да затвори с малко крана, който подава водата от сондажа. Примерно с 1/3. Този кран ни се намира след хидрофора, преди термопомпата.
Но ние проблем с дебита нямаме. Упражнението с крана го прави, за да експериментира дали ще свали Т на изходната вода, защото е 8-9 градуса, а би трябвало да може още да падне.

# 362
  • София
И нашата изходна е 9 градуса. Баща ми е с пластинчат топлообменник, сваля я до 5 градуса и е с доста по-високо КПД.

Упражнението с крана вече сме го направили, но това с часовника на хидрофора е хитро. Благодаря  bouquet

# 363
  • Русе
Meggysan, къде си поръчвахте дограмата за къщата?

http://teodesita.com/bg
На тази фирма ни е дограмата. Не съм сигурна вече дали е Бял Бор или Сибирска Лиственица. Стандартно я правят с троен стъклопакет, ние обаче я искаме с двоен.

# 364
Мерси, Мегисан! Ще им разгледам сайта, но май са ми малко далечко.

# 365
  • По света и у нас
  mumbas, и аз ще ти дам линк за фирма в гр. Стамболийски/може би ще ти е по-близо newsm78/.
http://www.idialbg.com/

# 366
  • Русе
Мерси, Мегисан! Ще им разгледам сайта, но май са ми малко далечко.

Знам, че преди много пътуваха, не знам как е сега. Даже в Гърция май бяха слагали, но това преди доооста години.

# 367
Благодаря за информацията. Имаме стара вила, която ще трябва да се стяга и най-вече дограмата. Много е красива дървената, но само като си спомня преди години какво хамалуване беше с това маджуносване и боясиване и настръхвам. Та коментарът на Меги ме поуспокои, щом не иска подобно третиране новата дървена дограма. Остава дфа не е и безбожно скъпа. Ще проверя

# 368
Ние сме с такава дограма, но още нямам впечатление от нея, тъй като не сме довършили къщата. Хубава е дограмата, алуминият от външна страна свежда поддръжката й до минимум, но е безобразно и необосновано скъпа (според мен). Къщата ни е сглобяема, дървена и вносителите й предлагат и въпросната дограма.
П.П. Познавах работата на Теодесита преди, дограмата им определено беше с много добро качество.

# 369
Stef4o, а кои са вносителите й и каква е къщата? Ако е удобно можеш и на лични да ми кажеш колко голяма и каква цена ти излезе къщата кой е вносителят и каква цена е дограмата. Моят проблем е че трябва да преценя кое е по-добре да ремонтираме вилата или направо да си правим малка дървена нова. И двете са големи орушми, но е важно и срещу колко ще е цялото упражнение.

# 370
Къщата е Хонка. Вносителите са Хонка финландски къщи ЕООД. За цената ще ти пиша на лични като намеря офертата за дограмата.

# 371
ерси, Stef4o. А доволни ли сте от топлоизолацията на къщата?

# 372
Тя няма топлоизолация, само дървени греди са стените.

# 373
  • Русе
Ние сме с такава дограма, но още нямам впечатление от нея, тъй като не сме довършили къщата. Хубава е дограмата, алуминият от външна страна свежда поддръжката й до минимум, но е безобразно и необосновано скъпа (според мен). Къщата ни е сглобяема, дървена и вносителите й предлагат и въпросната дограма.
П.П. Познавах работата на Теодесита преди, дограмата им определено беше с много добро качество.

Баш същата е като технология на Теодосита като гледам. Тройно слепена, с алуминиевите елементи, може и цялостна алуминиева защита отвън, но не ми харесва, отвън се вижда алуминии.

На Хонка са страхотни нещата, но цените съвсем сериозни.
Stef4o, на Хонка ли ви е къщата, че нещо съм изпуснала?

# 374
Хонка е, да. Скъпа беше, но общо взето сравнима с качествено строителство. Парите за къщата обаче ги забравихме на фона на всичко останало - двор, инсталации, огради. Изобщо не бяхме подготвени за величината на сумите.

Общи условия

Активация на акаунт