Искам да кажа ... (79)

• 98 181
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
...
Лиляна защо имаш колебания?
...
Ситуацията е малко сложна. На състезанията в МГ започна да ходи, защото не беше сигурно, дали при нас(хуманитарна гимназия с насоченост БЕЛ) ще има пети клас. След като стана ясно, че ще имаме, на последните състезания ходи без никаква помощ от моя страна и уж искаше да е при мен, в нашата гимназия. Сега обаче иска да е в МГ, а и аз също се блазня заради това, че там децата са много по-добре подбрани и ще учи повече математика. Малко кофти ще се получи, ще излезе, че нямам доверие на колегите, но все пак детето си е мое, то има друго желание, а и успехът ѝ ще си е изцяло неин, няма да е дъщерята на колежката, на което аз много държа. Поради тази причина не се меся и в обучението на големия. Не обичам изкуствени успехи и награди. Почти сме решили, че ще я запишем там. До седми клас ще видим как е и после пак ще можем да решаваме, ако нещо не е за нея. Още не мога да определя къде ѝ е силата, по всичко е добре, амбициозна е и е старателна.

# 31
Привет и от мен в новата тема bouquet

Прогнозата следя всеки ден за да знам как да облека малката за градина.А и за да знам какви връхни дрехи да нося за мен, че съм много зиморничава и все мъкна я елече, я якенце  Grinning

Относно тегленето на кредит, ние с мъжа ми не смеем да теглим, но и двамата сме доста несигурни в работата си и не смеем да рискуваме и да теглим огромен заем за 20-30 години напред.Плащаме наем и така  Grinning

Лили, не се чуди, запиши детето в МГ, според мен това е един добър избор.После ще смени училището ако е необходимо, ей го къде е 7 клас  Grinning

# 32
  • югозапад, под "Марков камък"
Следя прогнозата непрекъснато, с повод и без повод. Някаква мания ми е. Особено като затръгваме на почивка. Проверявам 100 сайта, включително и температурата на морската вода. Колегите са ме взели на подбив, справка трябвало да им разпращам всеки петък ...

+1, както се казва - за следенето на прогнозата за времето Simple Smile
За късмет тази сутрин ме събуди слънце и дано е така целия ден.
Благодаря за темата и честито на празнуващите!

# 33
 Оставих дъщеря ми да си взема сама решенията от малка и сега ми е благодарна.
Даже миналата година ми го заяви -
 Не я подхвърлям да лети прекалено високо и съм прекалено критична / според познати и приятели и учители / , но и крила не режа . Който ги има нека сам да полети ,а дори и да падне важен е опита .
  В стремежа си да помагаме на децата си да не грешат понякога може да им навредим твърде.
 И не винаги нашата преценка за нещата пък била и тя правилна в даден случай е точно приложима и удачна за техният.
  Днес е прекрасен ден .

# 34
Лиляна, противоречиш си. Хем държиш да е детето на колежката (грешно е защото й правиш изкуствен чадър от закрила), хем искаш тя да решава.
Момчето ти като не си му се месила и си го оставила сам да решава не е ли доволен от изборите и решенията си?
На него си му дала свобода, на нея - не. Защо? Докога ще я пазиш?
Не държа да ми отговаряш, само се замисли за себе си. Давам ти странична гледна точка, решението е твое.

# 35
Лиляна, противоречиш си. Хем държиш да е детето на колежката (грешно е защото й правиш изкуствен чадър от закрила), хем искаш тя да решава.
Момчето ти като не си му се месила и си го оставила сам да решава не е ли доволен от изборите и решенията си?
На него си му дала свобода, на нея - не. Защо? Докога ще я пазиш?
Не държа да ми отговаряш, само се замисли за себе си. Давам ти странична гледна точка, решението е твое.

Я пак прочети поста на Лиляна Wink

# 36
  • Ямбол
Естел, може би не си разбрала какво точно исках да кажа. Но мисля, че контекстът не оставя място за съмнение.
Точно това не искам - успехите и и първите места да не са заради това, че ми е дъщеря, а сама да си ги постигне, да се научи да се бори в конкурентна среда.
Синът ми е при мен, но не се меся, ходи на състезания и олимпиади, където е невъзможна моята намеса, за да знае нивото си. Развива се в област изцяло различна от моята.

# 37
Кристин, прочетох това болднатото
...
Лиляна защо имаш колебания?
...
Ситуацията е малко сложна. На състезанията в МГ започна да ходи, защото не беше сигурно, дали при нас(хуманитарна гимназия с насоченост БЕЛ) ще има пети клас. След като стана ясно, че ще имаме, на последните състезания ходи без никаква помощ от моя страна и уж искаше да е при мен, в нашата гимназия. Сега обаче иска да е в МГ, а и аз също се блазня заради това, че там децата са много по-добре подбрани и ще учи повече математика. Малко кофти ще се получи, ще излезе, че нямам доверие на колегите, но все пак детето си е мое, то има друго желание, а и успехът ѝ ще си е изцяло неин, няма да е дъщерята на колежката, на което аз много държа. Поради тази причина не се меся и в обучението на големия. Не обичам изкуствени успехи и награди. Почти сме решили, че ще я запишем там. До седми клас ще видим как е и после пак ще можем да решаваме, ако нещо не е за нея. Още не мога да определя къде ѝ е силата, по всичко е добре, амбициозна е и е старателна.
Двусмислено е малко. При препрочит и малко осмисляне ми стана ясно че Лиляна казва обратното.

Лиляна, тогава нямаш дилема.

# 38
  Настала тишина . Нирвана свише  Joy

# 39
  • София
 Joy

# 40
Нема ми са хилиш - да не те поздравя и теб . Какво си избираш Grinning

# 41
  • Ямбол
...
Лиляна, тогава нямаш дилема.
Имам, но не ми се пишат подробности. Смятам обаче да застана зад интересите и желанието на детето си. Ако има последствия, ще се разбере.

# 42
  • София

Five Finger death  избирам  hahaha

# 43
Аз идвам на по кафе. Имам ли компания?

Разходихме се хубаво. Времето е чудно, не ми се прибираше. Сега почивка и евентуално по-късно филм. Никакво готвене, ядене има. Трябва да чистя, но смятам да го оставя за утре.

Много е хубава профилната снимка на темата. Навява спокойствие...

# 44

Five Finger death  избирам  hahaha
Немаш право на избор -аз ква съм ти подготвила  hahaha

PAIN - Dirty Woman
  Хайде кажи баба тенкю.
 Бравос на адекватните съвети на Естел , много ме обогатяват  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт