На море в Гърция 2016 - III

• 132 396
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Багодарение на мамите тук и аз разбрах за дъвките Travel Gum. Миналия сепптември като бяхме в Корфу си купих от една аптека и на връщане с ферибота ги пробвах. През завоите на Кресненското дефиле -  също. При мен и малката имат ефект. Сега дори като пътувам София - Враца ги ползвам, защото все ми става лошо, меко казано. Използвам ги като "тежка артилерия" след Куколина. Преди да ги открия - бяхме само на Куколин.

# 451
  • София
Багодарение на мамите тук и аз разбрах за дъвките Travel Gum. Миналия сепптември като бяхме в Корфу си купих от една аптека и на връщане с ферибота ги пробвах. През завоите на Кресненското дефиле -  също. При мен и малката имат ефект. Сега дори като пътувам София - Враца ги ползвам, защото все ми става лошо, меко казано. Използвам ги като "тежка артилерия" след Куколина. Преди да ги открия - бяхме само на Куколин.
Що кокулина много лека артилерия ли е newsm78

# 452
  • София
Погледнах им състава на тези дъвки, ами то си е Дименхидрант, ще вършат работа и още как.
И за да не съм много офф, да кажа за плажовете на Ситония за питането на aleksei.ivanov, от изброените може би не съм била само на Платанаци, но по-скоро просто не ми е познато като име. За останалите изброени мога да гарантирам, че са абсолютно достъпни с кола.  В сезона си е лудница, може би до към средата на юли се търпи и няма чак толкова народ, цените са си обичайните за Гърция. До Сарти е близо и Каламици, плажът там е много приятен за хора с деца или за хора обичащи пясък, без камъни и таралежи.

# 453
  • Пловдив
Маказа и аз пробвах, много се чака. Някой минавал ли е тези дни Свиленград?

# 454
Дали има някакво малко закътано плажче до Еос Хаус http://www.heos.gr/
Гледах едно на картата до  Nadia Haus, която се намира до Heos.
Как е пътя до това хотелче, като се отклоним от главния крайбрежен път? Има ли асфалт?
Четох, че е на хълм. Има ли рязки изкачвания, че колата ни не е от мощните...

# 455
evhen, много ти благодаря.

# 456
  • София
Що кокулина много лека артилерия ли е newsm78
Кокулин е хомеопатичен продукт. 

# 457
  • някъде ... тук ...
На Платаници има къмпинг, който е общински и няма сайт. По принцип пускат и само на плаж, но не помня колко беше входа.
На мен ми харесва. Мисля скоро да водя родителите ми за няколко дни с караваната там.

# 458
Таис, екстра си е снимката. Хубаво е.
Благодаря, змия  Simple Smile

М/у другото на плажа има поне 5-6 български семейства, което леко ме изненада.

Ние обаче май ще се местим на по-закътано. Вятърът тук е ужас. Чудя се дали на съседния плаж Миля ще духа също толкова силно  Thinking Или да пробваме Панормос.

Миля ми се струва по-открит от Кастани и ще е по-силен вятъра или същия, аз го помня ветровит.  На Панормос в северозападната част, Блу гриийн бей би трябвало да  е по- спокойно, но може просто да сме уцелили тихо време.  На Агнонтас водата беше  като огледало, но плажчето е супер малко, което на мен ми харесва, но вие си преценете. Ходихме и минавахме няколко пъти и винаги беше тихо и без вълнение.

# 459
Имате ли впечатления от Марония?

Имаме. Не става.

# 460
Скоро из темите четох, че за повръщане по път много помагало да се сипе малко сол в пъпа и отгоре да се залепи лепенка. Прозвуча ми супер странно, но доста хора се разписаха и потвърдиха. Тогава се разтърсих и попаднах на метода в народна медицина.

Иначе най-ефикасно ми се струва да се пътува през нощта - няма жеги, задръствания, изпреварвания, скорошно хранене и децата спят. Peace

Ние сме последен ден на Сикя. Трябваше да пътуваме за Корфу, но преди границата ни се счупи колата и след 7.5 часа чакане на пътна помощ и друг автомобил (да не говорим и за финансовата част на проблема) решихме да отидем на познато място. По-спокойна почивка не сме имали досега. Само да спомена, че е доста топло. В 16h беше 36 градуса с горещ вятър на плажа. Излизаш от водата и след минута си сух. Laughing

# 461
  • София
Таис, екстра си е снимката. Хубаво е.
Благодаря, змия  Simple Smile

М/у другото на плажа има поне 5-6 български семейства, което леко ме изненада.

Ние обаче май ще се местим на по-закътано. Вятърът тук е ужас. Чудя се дали на съседния плаж Миля ще духа също толкова силно  Thinking Или да пробваме Панормос.

Миля ми се струва по-открит от Кастани и ще е по-силен вятъра или същия, аз го помня ветровит.  На Панормос в северозападната част, Блу гриийн бей би трябвало да  е по- спокойно, но може просто да сме уцелили тихо време.  На Агнонтас водата беше  като огледало, но плажчето е супер малко, което на мен ми харесва, но вие си преценете. Ходихме и минавахме няколко пъти и винаги беше тихо и без вълнение.
Благодаря, ние току-що се връщаме от Панормос  bouquet  Grinning
Заложих на него и не сбърках: определено не духаше толкова и прекарахме страхотен следобед с щерката. Огладняхме като вълци и обмислям да опукам една пансета. Тук в Нео Клима на площада има чудесна таверна, посещавана основно от гърци. Готвят превъзходно!

# 462
Скоро из темите четох, че за повръщане по път много помагало да се сипе малко сол в пъпа и отгоре да се залепи лепенка.

Може ли малко повече инфо за тази терапия, моля.

# 463
Скоро из темите четох, че за повръщане по път много помагало да се сипе малко сол в пъпа и отгоре да се залепи лепенка.

Може ли малко повече инфо за тази терапия, моля.

Joy

# 464
А някой от вас пътувал ли е в Гърция с куче? Гледам в предишна тема,че е писано,че се изисква чип,нашето няма.
Има изряден паспорт,с всички ваксини(само снимка не съм му залепила). Ветеринаря ми каза,че изискват микрочип. Необходимо ли е поставянето му? Благодаря Hug
А от хотела казаха ,че можем да го водим на плажа,но без във водата. Naughty
Аз пътувам с моя кучо из цяла Европа.Миналата година на границата с Гърция ни провериха и се заядоха че паспорта е без снимка,а тя се отлепила и паднала в колата.Добре,че мм говори гръцки и се разбрахме.Намерих снимката ,но късно те ни пуснаха.По други граници даже не го забелязват.Имам и тъй наречената гражданска отговорност застраховка за кучета за всеки случай особено като пътуваме много и спим по разни хотели

Общи условия

Активация на акаунт