Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Няма такава държава!
На 42 години съм, от 6 месеца в депресия и все съм негативна, тъжна и вгледана все в проблемите. Спя с лекарства, имах топли и студени вълни за около 2 седмици, но спряха, чудех дали не е пременопауза и отидох на гинеколог, които беше малко странен - направи ехограф, каза, че има киста и ще опита да я спука с натиск на коремната стена / това за първи път го чувам обаче/, направи щитонамазка, имало изтъняла стена на матката и ми изписа Климонорм, без допълнителни изследвания. Не трябва ли са де направят и други изследвания, преди да почна да пия този хормон? Някои пил ли го и може ли да сподели мнения? Знам, че всичко е индивидуално, но все пак.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 12:07 от Цвете от Луната

# 301
  • тук и там
Намирането на свестен гинеколог си е проблем.Моят също до сега не ми е пускал никакви изследвания,преди това и на други съм била..ами всички на които съм попадала си  ги спестяват,и аз не знам защо, и директно изписват някакво лекарство или добавка.При положение,че си плащам дори прегледа,и изследванията също,аз ли трябва да им казвам какви хормони да ми пуснат,че и да настоявам за това  не знам вече,не аз съм лекарят все пак ...
От СтЗ съм,приемам препоръки за АГ специалист,от който сте доволни.Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 12:16 от Kaisia

# 302
Момичета да питам за съвет, по ваши препоръки започнах да пия маслото от вечерна иглика и във връзка с образувания в гърдите, някъде четох, че се пие до 10 дни преди цикъл, а за моя проблем пише ,че е 3 месеца 3Х2 капсули, от което разбирам, че не се спира по време на цикъл, правилно ли съм разбрала и дали пречи приема в цикъла?
Има една тема за добавките, ако искаш питай в нея, може да помогнат момичетата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818925.390;topicrefid=20

# 303
Благодаря Lemy Simple Smile

# 304
И аз съм за тази тема, защото започнаха някои от екстрите и при мен.

# 305
какви са ти екстрите

# 306
Нарушения в МЦ, топли вълни, нервност, депресия, плачливост, намалено либидо, главоболие, световъртеж, повишена раздразнителност и немотивирано безпокойство. Все още всички тези "екстри" се случват рядко, но все пак са сигнал за навлизане в този период.

# 307
благодаря, питам, за да се актуализирам и аз Sad идват едно по едно и трябва да наблюдавам

# 308
Да се запиша и аз в новата тема.
На мама и е спряло от раз на 42,аз започнах да имам проблеми още от 40,но гениколожката ми каза още тогава че щом на мама и е спряло толкова рано със сигурност и при мен ще е така.

... На мама на 43 и на мене на 43.
И на майка на 43 г. й е спряло от раз....наближавам ги...този месец ми закъснява вече със 7 дни и никакви индикации да дойде нямам......мрън  Sad 
От два месеца усещам топли вълни, все си мисля, че си въобразявам, нали досега цикълът ми беше редовен, макар и малко скъсен. Тези вълни не водят до изпотяване или зачервяване, но просто както си стоя/седя и изведнъж ме облива, става ми много топло и това продължава не повече от 2-3 мин.

# 309
Последната гинеколожка при която ходих си направи труда малко да ми поговори за критическата и периода преди нейното настъпване. Та тя каза, че след 38 години започва спад на производството на прогестерон. Организмите реагират различно, но център в мозъка засича този спад и хората стават тревожни, тъжни и депресивни. Всеки има различна поносимост на промяната на хормоните. Цикълът се скъсява и започват кафеникави зацапвания преди и в края на менструацията.

Аз си меря Т сутрин и така знам имам или нямам овулация. В месеците, в които нямам овулация вместо цикъл имам странни кафеникави зацапвания, за които обикалям по лекари с параноя за рак и други подобни.  Blush

Пила съм Агнес и да си призная се чувствах добре с него + имах много добър цикъл /обилен и без кафяво зацапване/. Пих Циклодинон /което би трябвало да е като Агнеса, но нещата са омацаха повече. Признавам, че ми писва постоянство и като свърши блистера често забравям да си купя нов, с което шокирам организма си. И двата препарата съдържат адамово дърво - растителен прогестерон.

В момента пия Неоменор, но при мен е малко трудно да се хване кога аджеба трябва да го пия, тъй като цикълат ми е нередовен. На практика трябваше докато го пия 20 дни да имам овулация и да ми дойде цикъла, но реално като го спрях влязох в овулация  ooooh!

Дивият ям прочетох, че трябва да се избягва при ендометриоза и затова само съм си го купила. Не, че съм диагностирана с такава, но нявгаш един лекар каза, че имам  Mr. Green

Скоро ще стана на 41  Rolling Eyes

# 310
  • тук и там
Последната гинеколожка при която ходих си направи труда малко да ми поговори за критическата и периода преди нейното настъпване. Та тя каза, че след 38 години започва спад на производството на прогестерон. Организмите реагират различно, но център в мозъка засича този спад и хората стават тревожни, тъжни и депресивни. Всеки има различна поносимост на промяната на хормоните. Цикълът се скъсява и започват кафеникави зацапвания преди и в края на менструацията.
Аз си ги имам тези симптоми,но и съм със спирала,а при нея също ги има тези зацапвания преди и след цикъл..За това искам да ми пуснат хормoни,за да се разбере от спиралата ли е или просто навлизам във перименопауза. Или и двете.. Simple SmileДругата седмица съм на гинеколог-ще говоря със него.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 17:51 от Kaisia

# 311
  • ...на безопасно
Дорис, и аз скоро ставам на толкова....

Смятах да сменям игликата с ямс, че май вече не ми влияе. Ей на- гърдите ми ще се пръснат от болка, че и с 2 размера нагоре са преди цикъл. Имам сутиени с различен размер...Баси....
Тази година си пропуснах АГ прегледа юли месец, така че като отида, непременно ще питам имам или нямам ендометриоза.
Иначе ми се намират миомни възли 1-2 см. Те от естрогените ли се провокират? Защото на майка ми изчезнаха заедно с менопаузата.

# 312
Иначе ми се намират миомни възли 1-2 см. Те от естрогените ли се провокират? Защото на майка ми изчезнаха заедно с менопаузата.

Доколкото знам не е ясна причината за миомните възли. Менопаузата в повечето случаи "изсушава" миомите, но мисля, че не е заради хормоните, а заради това, че лигавицата започва да намалява.

# 313
  • София
При мен пък последните три месеца цикъла ми идва без да ме болят адски гърдите преди това...Мисля си дали не е от набавения от слънцето витамин D? newsm78Много странно...

# 314
непременно ще питам имам или нямам ендометриоза.
Ендометриозата се диагностицира само с хистологично изследване. Може да се предположи какво е на УЗ.

Общи условия

Активация на акаунт