Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 517
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Другата България
В България под каква форма го има?

# 286
Момичета да питам за съвет, по ваши препоръки започнах да пия маслото от вечерна иглика и във връзка с образувания в гърдите, някъде четох, че се пие до 10 дни преди цикъл, а за моя проблем пише ,че е 3 месеца 3Х2 капсули, от което разбирам, че не се спира по време на цикъл, правилно ли съм разбрала и дали пречи приема в цикъла?

# 287
Аз пия без прекъсване. Никъде не съм срещала твърдения, че приемът им има връзка с цикъла.
И изобщо, когато пия лекарства, добавки и т.н., чета внимателно листовките и спазвам указанията, дадени в тях, а ако са назначени от лекар – както е казал той. А не според ЕЖК.  Simple Smile

ПП Ако продуктите са вносни, чета оригиналното упътване, а не само лепенката с указания на български. Често се случва да има разлики в дозировката и начина на приемане.

# 288
благодаря, ами нямам спомен какво пише на геритамина, но и за него съм чувала,че  се пие само преди цикъл, не знам защо, а за вечерната иглика пишеше до 10 дни преди цикъла, не знам

# 289
Къде го пишеше?
Ето я листовката на Геритамин, ето я и на вечерната иглика.
Аз никъде не видях да се споменава за цикъл в схемата на прием.

# 290
Не не споря само питам каква е практиката

# 291
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас и аз.

# 292
  • София
Аз се "обзаведох" с цикъл, на 71 ден...явно това са предупредителните "изстрели"...

# 293
  • тук и там
Моят си е точен-на 28 дни,обаче голяма мъка докато дойде..от към емоции.От овулация до цикъл съм емоционално нестабилна, като последната седмица е най-зле,а след това всичко е наред.Нямам други оплаквания,обаче тази лабилност ме притеснява-твърде лесно се нервя,ядосвам,драматизирам и лесно се разплаквам.Като започне кървенето и съм като нов човек-спокойна съм,нямам емоционални изблици,във добро настроение и кондиция,за рев и дума не може да става,особено на филмчета като"Търсенето на Дори" Mr. Green и т.н.Поръчах някакъв китайски чай- успокоителен,който да започна да пия във този период.Имам и Витекс-него мисля да започна следващия месец .

# 294
  • у нас
Запис,че съм за тук отвсякъде Simple Smile.От няколко години цикълът ми започна да се скъсява от 30 на 28,25,21и от април на 15дни.Днес ходих на лекар изписа ми примулут-нор и вит Б6 за 10 дни,след което да очаквам цикъл.Отново на преглед и тогава ще реши как ще продължим лечението.Днес точно е 15 ден и за сега няма кръвотечение,дано лекарствата ми подействат щото вече ми писна.На 49 съм имам изпотяване,плач и разсеяност.Пила съм геритамин и вечерна иглика,и сякаш от игликата имаше някакво подобрение не беше толкова обилен цикъла.

# 295
Моят си е точен-на 28 дни,обаче голяма мъка докато дойде..от към емоции.От овулация до цикъл съм емоционално нестабилна, като последната седмица е най-зле,а след това всичко е наред.Нямам други оплаквания,обаче тази лабилност ме притеснява-твърде лесно се нервя,ядосвам,драматизирам и лесно се разплаквам.Като започне кървенето и съм като нов човек-спокойна съм,нямам емоционални изблици,във добро настроение и кондиция,за рев и дума не може да става,особено на филмчета като"Търсенето на Дори" Mr. Green и т.н.Поръчах някакъв китайски чай- успокоителен,който да започна да пия във този период.Имам и Витекс-него мисля да започна следващия месец .

И аз съм много нестабилна емоционално и това много ме тревожи. Бях писала преди няколко седмици за съвет, как да се справя и евентуално да ме насочат момичетата към добър гинеколог, който да ми бъде полезен през този период, а не като моята гинеколожка да ми каже да пия леко успокоително - не ме насочи към никакви изследвания. Надявам се този път някой от пишещите тук да подаде ръка...информация.
За емоционалните изблици - не си сама. При мен са ужасяващи. Да не дава Господ никому...

# 296
  • Милано
Да се запиша и аз в новата тема.
На мама и е спряло от раз на 42,аз започнах да имам проблеми още от 40,но гениколожката ми каза още тогава че щом на мама и е спряло толкова рано със сигурност и при мен ще е така.

... На мама на 43 и на мене на 43.

# 297
bojidara-mama, да кой град търсиш специалист? Няма как да се даде препоръка иначе Simple Smile.

# 298
ЖДК, За София.
Извинете ме, че съм пропуснала да споделя!

# 299
А какви изследвания се правят за "емоционални нерви"?     Thinking
Стана ми интересно......

Не че много съм чела, както съм писала, не се втелясвам много по този период, но подобна игра на емоциите е следствие от разбутаните хормони.РЕшението-хормонален препарат, който да ги стабилизира, а оттам и настроението.

Общи условия

Активация на акаунт