Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
да попитам какви са тези АХТ и ФХТ и защо се правят, sigma на твоя  възраст съм , а майка ми е с много ранна менопауза и много гинекологични операции, и поглеждам темите уж да се информирам , гинеколожката не е много обяснителна и ходя само за преглед по моя инициатива

# 166
  • Sofia
Момичета можете ли да ми препоръчате гинеколог в София, който да е подготвен по темата.
Този месец трябва да направя изследвания на хормони, но др. Тюфекчиева не уточни какви и по кое време.

Сега за да се добера до час при нея трябва да чакам 4-5 часа пред кабинета - време с което не разполагам.
В чудо съм се видяла  ooooh!

# 167
Шарки, на последният ми опит преди 4 години ФСХ-то ми беше 12 и нещо. Предполагам, че сега е над 15. Ако не е литнало съвсем.

# 168
Като стана дума за сбабичосване - какво ви е мнението, кога по-конкретно се визуализира, ако не се ползват хормони?   Shocked
Още през пременопаузата или най-вече след пълното спиране?

# 169
  • София
Кое по-точно имаш предвид под "сбабичосване"?
1. Отслабването и прегърбването
2. Сбръчкването на лицето и деколтето
3. Надебеляването (аз това, последното, бих го определила като "олелчване")

# 170
  • София

Joy Joy Joy

# 171
  • София
Сигме, чак сега разбрах защо си ме питала за естрогена...Всъщност, по време на перименопаузата, ти намалява постепенно прогестерона, а естрогена дори ти се увеличава (моя лети на 300-400  на 2 ден) - на което се дължи растежа на килограмите и най-вече на дупето - а там, в депата на брича се съхранява Естрадиолът; докато го имаш и ти е висок, те пази от топли вълни и остеопороза. За теб обаче високия Е е опасен, затова не знам, вероятно ще трябва да си го следиш и да пиеш кръворазреждащи.

# 172
Иначе есента АМХто ми беше 0.64. По разни графики това си го превеждам като още 4 г. цикъл. ти едва ли си толкова близо...ФСХто ти колко е?

Шарки, какви са тези графики? Би ли могло в приблизителни срокове да се изчисли спрямо изследванията, кога би настъпила менопауза?

# 173
  • София
http://www.inviafertility.com/blog/blog/conception/drvkarande/am … age-at-menopause/

Излиза, че аз, докато встъпя в менопауза, имам още около 4 години. Само да уточня, че АМХ не мери качество на яйцеклетките в смисъл на жизнеспособно ДНА и митоходрии, моите са "невалидни" поне от 7 години насам, доказано чрез предимплантационна генетична диагностика (не питайте колко струва Embarassed).

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 16:09 от Sharky*

# 174
# 175
Като стана дума за сбабичосване - какво ви е мнението, кога по-конкретно се визуализира, ако не се ползват хормони?   Shocked

Сбабичосването зависи от много фактори: ген, тип на кожата, начин на живот (стрес, тютюнопушене и т.н.), хранене, козметична поддръжка и т.н. Като козметиката съзнателно я оставих на последно място, защото е най-слабо влияещият фактор.
За хормоните не знам, ама като гледам колко сбабичосани млади жени има... Надали ще е от хормоните.

# 176

Сбабичосването зависи от много фактори: ген, тип на кожата, начин на живот (стрес, тютюнопушене и т.н.), хранене, козметична поддръжка и т.н. Като козметиката съзнателно я оставих на последно място, защото е най-слабо влияещият фактор.
За хормоните не знам, ама като гледам колко сбабичосани млади жени има... Надали ще е от хормоните.
Трябва да се пие повече вода, да се яде от всичко по малко, да не се подлагаш на строги диети, а козметиката да е хидратираща. И най-важното - никакви ядове. Страх и ядове съсипват всеки и става въпросното сбабичосване, дори и да си млад .

# 177
Кое по-точно имаш предвид под "сбабичосване"?
1. Отслабването и прегърбването
2. Сбръчкването на лицето и деколтето

"Сбабичосване" в смисъл видимо отпускане на кожата, сбръчкване, отпускане на гърдите, влошаване на косата и ей такива неприятни работи. Умереното напълняване по-скоро ми звучи като опъване на бръчките  Laughing

И да - прави сте, че има много фактори в процеса, по-скоро ми беше интересно какво забелязваме сами по себе си и по хората.

# 178
Умереното напълняване по-скоро ми звучи като опъване на бръчките  Laughing

Laughing Ох, искрено ме разсмя. Благодаря ти, днес ще съм ухилена и с чувството за успешно проведен лифтинг  Hug.

# 179
Е, все трябва да има някои добри страни като естествен процес  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт