Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 303
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Моля за споделяне на опит - някоя дама дали е приемала ХЗТ заради много обилни кръвоизливи придружени със съсиреци в периода на пременопауза?
Вече 2 опаковки климонорм изпих и ефекта е почти 0.00001. Вече се отчайвам прогресивно.
Преди започване на ХЗТ имам 3 абразио за 4 месеца заради такива обилни кръвоизливи и неспиращи.
И сега съм в такъв ужас, утре вечер пия първото хапче от новата опаковка и чак след повече от 24 часа може да почне да намалява. Хемоглобина ми за 3 месеца падна от 150 на 120, в момента вероятно е вече под 120. На 48 г. съм, предходните 3 години пък имах съвсем оскъден цикъл през няколко месеца, но тази пролет нещо се случи и съм в този ужас вече 8-ми месец. Хистологичните от абразито са само полипоза. Нямам данни за миоми или кисти. Хем се тровя с тия боклуци синтетични хормони, хем ефекта е нулев. И витекс пробвах - нищо, след него ми беше 3-тото абразио.

# 691
Анонимен, нямам такъв проблем, но искам да ви попитам пробвали ли сте с алтернативни методи, освен витекс?
Приемате ли медикаменти против съсирване на кръвта по други предписания? Каквото и да било кръвотечение се усилва от тях.
Мерили ли сте кръвна захар? Ако имате проблем със захарта може и от там да идва проблема с обилните кръвотечения. Въпреки, че при три абразио вероятно въпросът ми е абсолютно излишен. Със сигурност са ви правили ПКК.

# 692
Анонимен, нямам такъв проблем, но искам да ви попитам пробвали ли сте с алтернативни методи, освен витекс?
Приемате ли медикаменти против съсирване на кръвта по други предписания? Каквото и да било кръвотечение се усилва от тях.
Мерили ли сте кръвна захар? Ако имате проблем със захарта може и от там да идва проблема с обилните кръвотечения. Въпреки, че при три абразио вероятно въпросът ми е абсолютно излишен. Със сигурност са ви правили ПКК.
Не приемам други медикаменти, освен витекс друго билково не съм пробвала, ПКК имам 4 пъти пускана и всичко е в норма. За ЩЖ също съм изследвала TSH FT3 FT4 TAT MAT - няма отклонения в нито един показател.

# 693
Вече 2 опаковки климонорм изпих и ефекта е почти 0.00001. Вече се отчайвам прогресивно.
А защо не пробвате само с прогестерон, обикновено обилните кръвотечения са от липсата му. След консултация с лекар естествено.

# 694
Не знам дали ще имате полза, тук в тази статия има описано действието, както на добавки, така и на съставките/билки: http://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D … D0%B5%D0%BD%D0%B5
Дано ви помогне Simple Smile.

# 695
А защо не пробвате само с прогестерон, обикновено обилните кръвотечения са от липсата му. След консултация с лекар естествено.
Пробвах го - дуфастон 16-25 ден 2х1 - нищо! Това беше изписано от лекаря преди да ми изпише климонорма. Потоп и абразио за да спре! Съсиреци като половин праскова.
За климонорма ми се кълнеше, че ще "се родя" с него и ще ми идва нещо символично, но не е така.
Затова съм стресирана и уплашена, няма повече какво да се пробва и вървя към скалпела.

# 696
На мен са ми изписвали Дуфастон за 3 месеца, може би е трябвало малко повече време да го пиете. То ние си гадаем тук де, не сме специалисти.
Моя близка се отърва от кръвоизливите със спирала Мирена, много е доволна. Но пък във форума съм чела доста негативни мнения за нея.

# 697
На мен са ми изписвали Дуфастон за 3 месеца, може би е трябвало малко повече време да го пиете. То ние си гадаем тук де, не сме специалисти.
Моя близка се отърва от кръвоизливите със спирала Мирена, много е доволна. Но пък във форума съм чела доста негативни мнения за нея.
Нали климонорма е комбинирано хапче, 12-те кафяви таблетки са естроген и прогестерон, първите 9 са бели и са само естроген. И не е като да не съм ходила по доктори, не е като да се самолекувам....  newsm45 Вече се чудя дали все пак ми трябва повече прогестерон, но не съм чела да се пие климонорм заедно с дуфастон, то на фона на висналия скалпел колко му е да пробвам...
Истината е, че на български няма много инфо и споделяне по форуми за ХЗТ. На руски има много, и на английски изчетох доста, като моя случай не намерих.

# 698
Мисълта ми е, че може да имаш достатъчно естроген, или даже да имаш в повече, а да ти трябва само прогестерон. Не да пиеш Климонорм със Дуфастон, а само Дуфастон. Но тези неща си ги обсъди с лекаря, пак казвам.
На теб правили ли са ти изобщо изследвания на хормоните, да видят как са естрогена и прогестерона?

# 699
Мисълта ми е, че може да имаш достатъчно естроген, или даже да имаш в повече, а да ти трябва само прогестерон. Не да пиеш Климонорм със Дуфастон, а само Дуфастон. Но тези неща си ги обсъди с лекаря, пак казвам.
На теб правили ли са ти изобщо изследвания на хормоните, да видят как са естрогена и прогестерона?

Пусках си сама изследвания на хормоните на 4-ти ден, FSH е в стойност за менопауза, другите са в норма, но доктора отсече, че естрадиола ми е в повече за годините ми, нищо че е в референтна стойност. Въобще доктора не искаше и да гледа изследвания на хормони, на тази възраст му било ясно, но "щом съм имала пари и съм ги дала".....

# 700
Ами не знам, защо ти изписват хапче с естроген, при положение, че ти е в повече.  Thinking
Не зная какво да ти кажа, дано попаднеш на добър специалист и да се оправиш бързо.
Намерих тук едни статии които съм ги запаметила преди време, хвърли им едно око ако искаш:

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия
Написано от John R. Lee, M.D.

http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … jjj=1478863529449

http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … jjj=1478863538676

# 701
Ами не знам, защо ти изписват хапче с естроген, при положение, че ти е в повече.  Thinking
.......
Аз мисля, че защото приемайки отвън хормон, тялото спира да произвежда собствен такъв, това е принципа, след всичко изчетено това разбрах, същото е и с противозачатъчните.
Хапчето е нискодозирано и би трябвало всичко да е песен, обаче явно собствения процес е силен, и затихването при мен не е внезапно, дано дано.... ще му дам шанс още 2 месеца, дано да стане оскъдно.

# 702
Неба, много ти благодаря за линка! Виждам един Витекс по аптеките на Nature's way и ще взема от него (пия витамини на тази марка и съм доволна).

# 703
  • София
Анонимен, не мисля,че хапчетата са нискодозирани. От обясненията на д-р Лий помня,че хапчетата прогестерон са високо дозирани защото към 80% се изхвърля чрез черния дроб. Затова той препоръчваше биоидентичен прогестеронов крем за по-нежно усвояване през кожата. А и така се правят депа.
Колкото до естрогена, той е причина за образуването на тромбози и винаги го вписват в лисковките като риск. По мое скромно мнение съсиреците са точно резултат от естрогенното доминиране.
Като чета листовката Климонорм е само естроген, прогестерон не виждам.  Потърсете друг лекар. Ако не става с Дуфастон, има и  Утрогестан. Обсъдете с лекаря си.

# 704
Анонимен, не мисля,че хапчетата са нискодозирани. От обясненията на д-р Лий помня,че хапчетата прогестерон са високо дозирани защото към 80% се изхвърля чрез черния дроб. Затова той препоръчваше биоидентичен прогестеронов крем за по-нежно усвояване през кожата. А и така се правят депа.
Колкото до естрогена, той е причина за образуването на тромбози и винаги го вписват в лисковките като риск. По мое скромно мнение съсиреците са точно резултат от естрогенното доминиране.
Като чета листовката Климонорм е само естроген, прогестерон не виждам.  Потърсете друг лекар. Ако не става с Дуфастон, има и  Утрогестан. Обсъдете с лекаря си.
9 жълти таблетки, всяка съдържа: estradiol valerate 2.00 mg(еквивалент на 1.53 mg estradiol)
12 кафяви таблетки, всяка съдържа: estradiol valerate 2.00 mg (еквивалент на 1.53 mg estradiol) Ievonorgestrel 0.15 mg

Това Ievonorgestrel какво е, да не е прогестерон под някаква форма, не знам..... progestin e!

Скрит текст:
Levonorgestrel is used for:

Preventing pregnancy after unprotected sexual intercourse or suspected birth control failure.

Levonorgestrel is a progestin. Exactly how it works is not known. It may prevent pregnancy by inhibiting ovulation, altering transport of sperm or eggs to prevent fertilization, or altering the lining of the uterus to prevent implantation should fertilization occur.
https://www.drugs.com/cdi/levonorgestrel.html

Ох, обсъждала съм с лекар, добър е лекаря, кълне се че препарата е безопасен и в щатите масово го пият, в Европа е по-слабо разпространена ХЗТ, а на Балканите съвсем слабо се ползва ХЗТ.

По принцип не искам да пия никакви хапове, но и не искам повече кръвоизливи, много много е неприятно и страшно.  newsm45

Този път зорът беше 24 часа и после взе да се укротява, имам надежда че ще се нормализирам, дано!  Praynig

Обяснението на доктора е, че имам страшен хормонален дисбаланс и затова ми трябва такъв препарат, пиейки го моят организъм ще спре да секретира неправилните количества хормони и така постепенно без голям дискомфорт да вляза в менопауза.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 20:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт