ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 465
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Според мен е рано за таблицата

# 136
Каква таблица?!? Синът ми още не е автоматизирал смятането до 20.... ooooh! Почти не прави грешки, но го гледам, че още ползва пръстите на ръцете. ooooh! Отсега ме боли главата, а има още месец до започването на училище. Close

# 137
  • около Варна
Моята ученичка е забравила да смята, не и се отдава математиката определено, с четенето и писането няма проблем. Решава ги задачите, но бавно,премисля,пресмята,допуска и грешки понякога, мъка.
Вчера реших да разчистя детската, голяма работа си отворих. Чудя се какво да правя със старите учебници и тетрадки, свидно ми е да ги изхвърля,но пък и не мога да трупам ненужни неща,засега ги прибрах в един шкаф. Подвързиите за нищо не стават,надявах се че ще ги ползвам,но те едни захабени изглеждат,ще се купуват нови.

# 138
  • София
Изхвърлих всичко. За какво да го трупам. Повече няма да им трябва. От другите двама съм запазила по една тетрадка от краткия период, когато пишеха красиво.  Whistling Тук и такава нямаше.  hahaha

# 139
  • Майничка
Тетрадките изхвърлих, учебниците оставих за месец-два, после и те ще отидат в контейнера.

# 140
  • София
И аз всичко изхвърлих! Няма смисъл да пазя каквото и да било.
На големият ги пазих няколко години, после всичко в кофата.

# 141
По какъв начин им обяснявате таблицата? Или я учат наизуст?
Ние сме за втори клас и все още не сме започнали да се учим на таблицата. Замислям са дели не греша??? newsm78
Моят син започна първи клас без да може да чете и да пише, което по-късно отчетох като голяма грешка, затова  искам да го подготвя с някои неща за втори клас отсега, но не поддава пусто  ooooh!
Днес прочете цяяяла една страница  Crazy Казва ми "нали вече мога да чета, защо ме караш да чета всеки ден"  Crazy "Приказки по телефона" не го и карам да чете, а на "Пипи" така и не разбрах какво и е ценното.  newsm78 Чела съм я и като дете и тогава не ми хареса. Наблягаме на приказките, една книга за котки / голям е почитател/ и разни неща за коли и футбол.
Пазя всичко от 1ви клас, дори учебниците и тетрадките от първото училище. Твърде сантиментална съм.  Flutter

# 142
  • София
Аз много обичам Пипи. Обичах я като дете, сега - също. Децата също я харесват /и тримата/.

# 143
Аз никога не съм обичала Пипи, но мъжа ми я обожава.
Тъй като малкия /явно като повечето/ се "дърпа" като говорим за четене, мъжа ми реши , че Пипи ще го плени и ще чете с удоволствие ... не се получи точно така. Попрочете, попрочете... после извъднъж каза, че е прочел цялата книга..аз пък не му вярвам.
Че е прочел нещо е ясно, че не му се чете, го отдавам донякъде и на това че книгите са стари, и има много думи, които децата не разбират, от там губят смисъла и .... им става безинтересно.
Този уикенд, реших да пробвам нещо друго, след като е прочел Пипи му пуснах един епизод от филма. За да го накарам да гледа, трябваше да се убеждаваме, караме и т.н. /защото той искаше да си гледа неговите глупости Спондж боб, Блей Блей и .../, но аз настоях.
След първи епизод, дойде и поиска да му пусна втори... и така за уикенда изгледа 10, като очевидно се забавляваше. Може да не е прочел много от Пипи, но номерата на Пипи му се изясниха:)
Чудя се да му пусна ли и Емил от Льонеберя:)

# 144
  • Майничка
При нас зарибявката работи с изчитане на смешни епизоди на глас или подхвърляне на цитати. Навремето голямата толкова се беше наслушала с лафове от Нушич, че в 4 клас беше убедена, че е чела "Автобиография". Laughing
Сега дружно зарибяваме така малката по Джералд Даръл.

# 145
  • София
И аз да се отчета. Не иска да чете младежът и туй то. Не държа да е задължителната литература, каквото иска да чете, ама...
Сега е решил да чете вицове. Ама само е решил, не чете.

С математиката нямаме проблеми, там се справя доста добре и не ми се налага да го подканям, за да решава задачи. Напротив, ако някоя задача не може да я реши сам идва и пита агресивно.

А учебниците от първи клас ги подарих на едно детенце, което сега ще бъде в първи клас в нашето училище. Липсваше ми само букварчето, че него оставих в занималнята. В занималнята са и учебниците на големия от първи клас. Пазих ги за малкия в една кутия под леглото, но не ми се наложи да използвам.
Подвързиите - не стават за преизползване. Случвало се е само от една тетрадка да слагам на следващата, когато се сети сутрин, че му е свършила тетрадката. Но от едната година за другата... при моите е трудно.

# 146
  • Майничка
Каката беше такъв терминатор с подвързиите, че на оборотните учебници редовно сменях по 2-3 комплекта кадастронена+лепящо фолио /лепях в/у кадастрона. Дано малкото е по-енергоспестяващо.

# 147
  • Пловдив
Миналата година ползвахме лепящо фолио за подвързия директно върху учебниците. Запазиха се добре. Но ако трябва да връщаме учебниците за 2 клас може би ни трябва да ги лепя така  Thinking
Иначе учебник, тетрадка, сборник и т.н. по определен предмет слагахме в така познатите папка с копче   Mr. Green  но от по широките, към 1-2 см. се разширяват и побират всичко.  Удобно е, дори папките са все още здрави.
Относно книгите и филмите - желателно е първо да се прочете книгата, иначе шансът да иска да прочете вече видяна история намалява  Peace
"Пипи" сме я чели като беше по-малка. Сега сме я оставили като последна книга за четене от списъка  Simple Smile

# 148
  • Пловдив
Уф,вече ми идва в повече моята девойка.Ми не ще да чете и това си е.Вчера така бях набрала ,че вместо да й дам входно ниво за 2 клас по математика и български съм дала изходни.Ами една грешка по български-ок ама чете като флегматик.А когато чете условни задачи е като картечница.Е ,нищо не разбирам-инат ли е или както казват приятелки учителки-тя е на вълна математика и тогава не чете.
Нищо не е в състояние да я мотивира -пробвах с добро ,с лишаване от компютър,таблет,накрая я лиших да играе навън за 2 дни-резултат никакъв.Прави сравнително добре преразказ и съчинение,пише с минимални грешки-и то от разсеяност или на нещо по-сложно,за сметка на това е супер грозно,но това не го отразявам. Ама това четене ми скъсва нервите.От бебе й се чете,обича да слуша,но тя да чета-не.Е какво го правя това инатче?Някой да сподели някакъв опит,пък дано да има ефект.

# 149
  • Майничка
Ми да чете задачи с думи. Все е литература. Wink

Общи условия

Активация на акаунт