ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 460
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Ние нямаме телевизор единствено в банята и тоалетната.
Дъщеря ми гледа телевизия единствено в събота или неделя и то ,ако има филм , който да гледаме.  Примерно сега всяка неделя гледахме Спайдърмен.  Така й е оплатнен деня , че няма време въобще за телевизор.  Има собствени телевизор , двд  ,таблет, лаптоп и телефон , свободен достъп до интернет, смисъл не е ограничена от технологии , както се изразява тя ,но няма време за тях. Тренира по цял ден и вечер като се прибере ми разказва как е минал деня , вечеря , къпе се и си ляга към 23 часа.

# 121
  • около Варна
Вкъщи не ограничавам телевизията, лятото сме основно на плажа, вечерта игра навън, като са вкъщи правят каквото си искат - телевизия, игра, пълна свободия, ваканцията бързо минава, затова я оползотворяваме максимално.

# 122
  • Пловдив
В къщи сме с един телевизор. Това лято дружно изгледахме всички епизоди на 4 японски сериали. По 2-3 серии на вечер, умерено Simple Smile То и без друго няма нищо интересно по каналите. През деня, когато й е скучно пуска ТВ, ограничавам според обстоятелствата.
От списъка останаха 3 книги, прочела е 8.
Таблицата до 5 я смята, не я помни.
Читателския дневник попълва много настандартно  Laughing Все така се случва, че не съм до нея, когато го попълва за да й давам насоки, та се получава доста творчески дневник  Simple Smile Грозничко, кривичко, но с една патетика, едно нещо   Joy

# 123
По какъв начин им обяснявате таблицата? Или я учат наизуст?

# 124
  • при моите любими
Като казахте за ТВ. Ние имахме няколко, сега е само един. ММ ги маха поетапно. Хвърлил е око и на последния останал във всекидневната, но аз не си го давам. Много обичам да гледам NGW, TLC, FL, 24kitchen и подобни. Ако ги оставя децата могат и цял ден да гледат, но не им се получава. За жалост на второкласничката трудно се дорежда до някое детско, защото брат и гледа футбол и тенис, в моментите в които аз не гледам или не сме навън. Почва и Олимпиадата, скоро за детско няма да има свободно време. Книжки чете, но напоследък, като я подсетя на обед за тях си изважда лего да реди и да пропусне четенето. Вечер играят навън до късно и направо в леглата. Скоро заминаваме на по-дълга почивка и до училище ще остане съвсем малко. Май каквото е прочела до сега, това ще си остане.

# 125
  • Пловдив
Аз я обясних със събиране.Оттам нататък тя прави някакви свои връзки.Например 27:3 го решава по следния начин "Това е таблицата с 3. 30 е макс-това е с 3 по-малко ,значи е 9.
Има запомнени наизуст,други ги смята.Днес я чух как смята4х8. Ами събира 16 и 16.
Тя решава много задачи,не мисля, че много обича математиката,но това е спасителният пояс да не чете или да пише.Пробвала съм я -решава безотказно,само и само да не пише ида не чете.През учебната година стигнах до там,че четяхме условни задачи само и само да се научи да чете.До ден днешен задачите се четат като стрела,текст ли е ....добре дошла мъко моя.....бавно и мъчително.Не срича,но чете бавно .

# 126

Учим я наизуст (за да може когато й потрябва, веднага да се получава търсеното число в паметта). Макар че моята се опитва да ги смята (има си своя система, която сама си я измисля). Едно време и синът ми си беше измислил своя система, обяснявал ми я, но така и не я запомних. Като бях малка и аз ги смятах най-напред числата, докато не ми се запамети в паметта. Относно научаването наизуст знам че става малко бавно. Научава се, забравя се и така поне 2 - 3 пъти и след това това знание става бетон.  Peace

# 127
  • Пловдив
Аз я обясних със събиране.Оттам нататък тя прави някакви свои връзки.Например 27:3 го решава по следния начин "Това е таблицата с 3. 30 е макс-това е с 3 по-малко ,значи е 9.
Peace
Същото е и при нас.
Струва ми се, че е хубаво да се правят такива връзки, да се смята, прибава, изважда и т.н. така хем упражнява действията събиране и изваждане на ум, хем не е просто назубрена таблица от числа и да не знае как да си направи проверка.
Но да, ще дойде и момента да се рецитира наизуст.
За момента предпочитам да й задавам въпроси примерно - Колко по 4 е 24? Колко пъти 5 се съдържа в 25? Раздели 28 на 4 равни части, Може ли да разделим на 3 равни части 19 .. и .т.н.

# 128
  • Варна
Нищо не чете моето дете. Не го и карам. Беше почнал Пипи, но оттук-оттам. Задачи решава иначе всеки ден. Писането не сме упражнявали скоро. За таблицата няма време. Само игри, филми, и това е.

Това важи и в нашата къща. Като чета колко неща правят децата, чудя се вие кога намирате време? Аз общо взето успявам да ги питам дали са яли нещо и толкова. Стават, хапват набързо и слизат пред блока. Като им стане горещо, идват за пари за сладолед. И така до 9 вечерта. Единият ще бъде 4 клас, другият - първи. Нито четат, нито решават задачи. Вкъщи рядко гледат телевизия, повече гледат при баба си. През септември отново ще бъде напечено в нашата къща.

# 129
Четене редовно всеки ден, това е задължително. Тези дни съм вкъщи и затова направи две диктовки и реши малко задачи. От понеделник започнаха и тренировки. От 12ч до 16ч е в залата. Дори и тогава ми е трудно да го прибера. След това игра навън докато мръкне.
Дори и не ми е хрумвало да го карам да учи таблицата наизуст. Знае принципите, с някои числа, ако го питам, ще ми каже веднага, други може да си ги пресметне. С по-големите в момента би му било трудно да си ги пресметне. Умножението е чак втория срок. Ще го научи за нула време като му дойде времето и започнат такива задачи в училище.

# 130
  • София
Принципът на таблицата му е ясен, смята голяма част от произведенията доста бързо. Нямам намерения да я учи наизуст. Другата учебна година, ще не ще, ще му се набие в главата.
Чете четвърта книга от 6-те от списъка.
Прочел е Пипи, Пинокио и Патиланци и започна Лакомото Мече. Остават му и Небивалици и Приказки по телефона. Чете редовно, но по малко и ще успее малко на кантар, но ще ги прочете. Че следващите години я го хвана, я не да си чете задължителната литература.

# 131
  • в страната на чудесата
Приказки по телефона - намерит ли ги за интересни децата ви? или четат по задължение?

# 132
Приказки по телефона - намерит ли ги за интересни децата ви? или четат по задължение?

Аз продължавам да смятам, че тези приказки не са четиво за 1-и клас. Четем ги зедно, задавам въпроси, виждам, че на моменти са и прекалено абстрактни, тълкуваме заедно. Тогава и е интересно. Ако я оставя да ги чете сама - претупва набързо и какво рабрала - недоразбрала, не е очарована.

# 133
  • София

Прочете ги веднага след Пипи и страшно много ги хареса. Реши, че и само "Приказки" ще й хареса на Родари, но стигна до средата и каза, че не е същото...

# 134
Ние сме за втори клас и все още не сме започнали да се учим на таблицата. Замислям са дели не греша??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт