Професионални серии за коса - тема 107

• 101 949
  • 745
  •   1
Отговори
# 30

Мерси, Фрейка  HugТочно заради тези опасения , че на суха коса няма да има ефект,  попитах Simple Smile Аз много го харесвам, защото забелязвам , че с него много по-лесно си разресвам косата, а за мен това е много важно, защото едно леко подръпване и косъмът се къса. Беше един от първите продукти, които си купих като влязох в темата и веднага усетих разликата с него и без него. И дори сега след като косата ми е значително в по-добро състояние отпреди 8 месеца, пак си го иска. Според мен има много продукти, от които реално не се усеща видим ефект, но те си работят там , където трябва  Peace

Сетони, Бубка, благодаря и на вас за споделеното  Hug
Аз също мисля така  Hug Peace
Иначе пробвах да заменя Л2 със също двуфазния спрей на Вела Ейдж ричардж ли се водеше, розовия цикламена опаковка  newsm78 Харесва ми спрейчето, но няма нищо общо с Л2. Много осезаемо омекотява и подхранва, да, но пък косъмът ми не се заглажда толкова и не я сресвам по-лесно. Иначе мирише хубаво и е хубав, просто не е лекия невидим ефект на Л2 действащ върху кутикулата, а си е типичен сорей балсам без отмиване.

Фрийк, пробвах втори път летните Макадамии и се убедих, че върху моята коса се държат като доста силен и нетипичен протеин. Правят ми косата много много жилава и усещам някакъв филм върху косъма, докато сресвам с гребен в банята, стоейки с балсама, чувам.как скърца косата също като изкуствено въже  Shocked Въобще не бих казала, че е лятна серия това. За себе си съм установила, че лятото ми е нужна хипер хидратация и си карам само на такава. Но на по-тънък косъм и косите, които харесват протеин, със сигурност ще им се отразява чудесно серията на плажа.

# 31
Трудни са за мен отговорите на новите въпроси Whistling. Като продукти добре отразяващи се на косата ми мога да спомена хидратиращите Алтерни Ш+Б, Liss Unlimited на ЛП, Grow Gorgeous, Moroccan oil хидратиращите. Като последните две нещо доста ми присушиха и сега съм се зачудила с какво да мия newsm78. Очаквах от Maroccan Oil да ми хидратира, но така ми премива и ми пресушава косата, че чак не мога да прокарам ръка....Като е мокра имам чувството, че ми лепне по ръката и скърца... нанасям маслени финиши, но после ще речеш, че още по-суха става. Но въпреки това, продължавам да мия с Марокан ойл, понеже страхотен блясък ми докарва. Даже чудо не чувано – мих се 4 поредни пъти с него. Това не ми се беше случвало никога до сега. Постоянно сменям на всяко миене, тъй като и аз бая ги посъбрах в шкафа, та нямат край.

Лош продукт за моята коса – ами то лоши да искаш. Всякакви термозащити – кремове, спрейове всичко ми утежнява. Имам един на Алтерна, но не бамбуковия. Уж като водичка изглежда, но направо видимо ми утежнява косата, още докато е мокра. И хем по малко слагам. На Sexy Hair бустера ми е отврат, въпреки, че имам 2-3- сполучливи опита. На Керастаз фузио дозите не ми се отразяват  и те добре както и да ги съчетавам, както и да ги комбинирам ц.....Де що имам за блясък спрейове и кремове, омазнява ми всичко. И много интересно докато пръсна стои лъскаво 1-2 часа и после ми матира косата, утежнява я и изглежда като мръсна, независимо, че е мита предния ден на пример.Този ефект ми е с всичко за блясък което имам накупено (един сив спрей на CHI – много хубаво ми мирише на зелена ябълка, но ми носи гореописания ефект, на Sexy Hair имам някакъв друг, на Алтерна някакъв мист за блясък, на Редкен в магазин ми предложиха уж не омазнявал 02 пише на него, на Лейбъл М друг). Няма и няма всичко ми матира косата....Гледам във фейса споменавате Йожен Перма серума, но него пък тук не мога да го намеря. Така, че колкото блясък толкова....

Разните му серуми за цъфнали връхчета, никаква работа не ми вършат и те, и съм спряла да ги купувам.

Най-добре си чувствам косата измита с шампоан и най-много балсам. Всичко останало не е за мен. Ей това, че правя вафли в корена и се налга да плескам термозащити...Ако не са те нищо друго не бих ползвала. Явно нямам коса за много козметика. Колкото по-просто, толкова по-добре...

# 32
За Л2- при мен няма никакъв ефект, нито осезаем, нито неосезаем  Mr. Green Използвам редовно голяма опаковка, после като свърши не подновявам известно време. Точно в този период на неподновяване започва да се усеща липсата на даден продукт. Л2 нито омекотява, нито дарява с блясък, нищо при мен. Косата стои даже една такава матирана, гадна. Научих се да пръскам само 2 пъти, иначе ефекта е ужасен. Аз обичм да го ползвам на суха коса, на другия ден от миенето на косата- косъмът се начупва, ставба по-груб, но някак обемна. Не е приятна на допир, но начупването ме задоволява.
Като говорих за липси, Спрея със зелен чай на Афоджий също е никакъв за косата ми, но щом го спра, забелязвам, че ми липсва. Т.е. има ефект. Жаки беше казала за осеземо спиране на накъсването, аз също потвърждавам това  Peace

Продуктите, които имат постоянен добър ефект на косата ми, независимо от състоянието и претенциите и:

Никога не ме е предавал Червеният шампоан на Тиги, но винаги след 750мл. от него, правя малко почивка. После се залюбваме още повече. За разлика от балсама, който един път ми е ок, друг път недостатъчен.
Маска Маскинтенз, маска Макадамия също са послушни и добрички при мен винаги  Laughing

Продукти, които ми се отразяват винаги не толкова зле, по-скоро напълно незадоволително, независимо кога ги ползвам:
Алтерна  Sick Sick Sick Sick Sick Няма такава гадост за моята коса, а аз все се мъча с тях. Мойсчър, Рипер, Анти-фриз, за обем, Ув и не знам си кои серии, ГАДОСТ! Груба, суха, остъргана коса.

В търсене съм на крем и олио за коса. Както винаги, зяпам Керастаз. За руса, жадна коса, която обаче лесно се утежнява и матира, кой крем и олио са подходящи? СС крема, крема Еликсир ултим и от олиата Ултим?  Thinking

# 33
Зеления еликсир ултим Heart Eyes

Аз се опитвам да разбера в мен ли е проблема или и при друг се получава...като не ползвам известно време гъсти олиа тип Наши, Марокан и т.н. в момента в който посегна към някое и косата става мечта. След 4-5 ползвания последователно обаче косата започва да стои вяла, без никаква гъвкавост. Натрупват ли ми се, тежки ли са ми в крайна сметка.. Thinking

# 34
Мила, аз знам, че го обичаш много, преди време май беше казала, че вече ти идва малко тежък, т.е. на русата ми коса би трябвало да е ок.
А ти нямаше ли и СС крема на Керастаз, колебая се между него и крема Еликсир ултим?  Thinking
Скрит текст:
Този:

# 35
Термото на Марокан при мен действаше като протеинов спрей - много уплътняваше косата, не стоеше хич витална и гъвкава, усещах слабичко фиксация (това усещане може и от уплътняването да е било).

Аз усещах доста фиксацията и определено не се харесахме. Размених го и не бих купила отново.

# 36
  • София
Здравейте красоти   Hug

Епона  отново темата е чудна, благодаря  bouquet

По отношение на въпросите за запис:

1. Професионален продукт, който ми се отразява страхотно при всякакви състояния на косата ми

Всичко на Алтерна Тен. Лакът е просто невероятен. Страхотна фиксация - никакво усещане за продукт.
Още доста продукти, ще е уморително и скучно изброяването, но Фузио Дозите са от тях  Heart Eyes

2. Професионален продукт, който ми се отразява зле при всякакви състояния на косата ми   

Няма такъв продукт.

РуСа-Мамма

Нямам крема на Елексир Ултим  (какъв пропуск  ooooh!) но СС крема на Керастаз го имам и вече втора година го ползвам. На суха коса се слага също, малко по-малко количество, отколкото на мокра слагам. На суха се усеща леко омекотяване и попива доста бързо.  Незаменим ми е за лятото. Сега ми свършва и ще трябва да го поръчвам пак. Аз бях 2 пъти за по няколко дни на море и всеки ден мажех от него. От Олиото на Елексир Ултим съм имала зеленото, а сега това за всеки тип коса. Зеленото беше  по-леко, но повече ми харесва, това което се води за всеки тип коса. Харесва ми и ваксата  на Елексир Ултим. Слагам много малко количество само в последните 5 см. от крайчетата.

# 37
Мила, аз знам, че го обичаш много, преди време май беше казала, че вече ти идва малко тежък, т.е. на русата ми коса би трябвало да е ок.
А ти нямаше ли и СС крема на Керастаз, колебая се между него и крема Еликсир ултим?  Thinking
Скрит текст:
Този:
Не ми е идвал тежък зеления еликсир, а в същото време си вършеше супер работата. Пробвала съм и златния, но нито ми хареса аромата, нито ефекта, всъщност всичко златно от серията (Ш, М, олио) ми прави косата суха и разпиляна.
ССто не ми хареса, мажа и изчезва в косата без никакъв резултат след себе си. Може би наистина да пази, но аз ще заложа на ФК за морето.

# 38
Л2 и аз ползвам от зимата по съвет на Фрея и наистина съм много доволна. Пръскам обилно на мокра коса.
От термото на Секси също съм много доволна, оранжевата серия на Чи, която скоро поднових харесвам, Редкен Екстрийм също.
Само кристали, олиа и кремове още не мога да намеря подходящи за сухите краища Sad
Все стоят сухи и матирани Sad Sad Sad

# 39
  • София

ССто не ми хареса, мажа и изчезва в косата без никакъв резултат след себе си. Може би наистина да пази, но аз ще заложа на ФК за морето.

Е, ФК  е задължителен, особено при мокрене с морска вода,  но той има силно предпазващ ефект и се усеща, че има продукт. Не може да не го отмиеш после. А СС-то, дори и да не го усещаш като действие си пази косата и ако не я мокриш може да не я миеш след това. Макар, че на море и да не намокря косата не ми се е случвало  Mr. Green

# 40
Магнолия, аз търся някой крем за омекотяване, същевременно да не тежи. Термините млека не ми харесват, затова загледах СС крема.

# 41
Момичета, кажете ми хидратираща серия без протеин в нея?

# 42
Само кристали, олиа и кремове още не мога да намеря подходящи за сухите краища Sad
Все стоят сухи и матирани Sad Sad Sad
Ели, а какво си пробвала досега? И каква хидратация ползваш? Посочваш любими протеинови серии все, да не е от това Thinking

# 43
  • София
Момичета, кажете ми хидратираща серия без протеин в нея?

Тази серия е чиста хидратация. https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/philip-kingsley-remo … ing-za-gasta-kosa

# 44
Епона  благодаря за новата тема bouquet
В тази тема се убеждавам колко са различни косите ни,за някои даден продукт безспорен фаворит,за други най-неуспешна покупка.При мен продуктите без които не мога са лилавата серия на Про файбър и Абсолют липидиум (само шампоана нямам....засега).
Хайверените хидратиращи на Алтерна са продукт,с който не се разбирам,имам ги отдавна и периодично им давам шанс за по едно измиване,вчера пак мих с тях и за първи път има приятен резултат,което отдавам на това,че вече година и половина ползвам профи козметика като наблягах на протеинови и балансирани серии,и най-накрая косата ми започна да иска и хидратация.
Много искам и аз като Бубка да остана само с любими серии,но има още толкова много неща за опитване....

Общи условия

Активация на акаунт