Професионални серии за коса - тема 107

• 101 971
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
При мен пък винаги е било обратното - колкото повече кльопаници имам по главата толкова повече коса непрестанно се ръси по раменете, по дрехите, все пада, че и се омязнява по-бързо. Ясно е че няма универсални формула, продукт, грижа за косата, затова изобщо не отричам ничие становище, всеки сам си преценява. Peace
На мен в главата ми напоследък са все здравите руси вълнички на Сити и колко е пораснала косата й от стари снимки, които съм виждала, а по спомен при нея грижите са на принципа "малкото е много" и очевидно и по този начин стават нещата. Grinning

# 76
Някой слагал ли е ампула Напура Стамиген пренвечер и да е преспивал с нея? На сутринта косата за миене ли е или всичко се е поело и няма следи в корените?

Аз наскоро направих едно революционно откритие за себе си. Случайно забравих да сложа балсам/маска. После само сложих балсам без отимиване и олио. Май ви писах за това колко готина ми беше косата. От тогава мия само така. Само вмъкнах двойно измиване. Първи път с профи шампоан, втори път с един продукт от шеа и какаови шушулки, с който си мия и лицето. За финиш малко л2 или балсама на МШ и малко олио. Е няма такава коса. Няма фриз, само масурчета и блясък. Направо съм в недоумение!

Здравейте,може ли малко по-подробно за цялата процедура...ще ми бъде интересно.Например кой е профи шампоана,после другия продукт от шеа и какаови шушулки ,балсама на МШ и  с какво олио съчетавате накрая.Благодаря bouquet

# 77
Добро утро!  Hug

Фрея, благодаря!  bouquet Значи правилно си спомням написаното от теб относно „слънчевата“ серия на Макадамия. Отказах се от нея, трябва ми хидратация. Заглеждам само слънцезащитния макадамски спрей ( https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/limitirana-sla … y-oil-veil-125-ml ), но за него сякаш още няма отзиви. Изобщо, ще ползвате ли слънцезащитни спрейове или предпочитате олио? Аз забелязах, че някои от олиата, които имам са с УВ защита, включително и всичките на ЧИ и си мисля дали да купувам и някакъв спрей допълнително.  Thinking

Иначе, изглежда всички сме в някакъв период на промяна в косите. Моята изведнъж намрази протеина, а от хидратация пък лесно се утежнява и клепва. Мисля да пробвам, както сте писали, да пропускам маските/балсамите и да видя как ще е положението известно време само с финиш. Peace  

По въпросите за запис – май нямам категорични “фаворити“ и в двете категории. Косата ми много се промени и не мога да кажа, че има универсален продукт, който еднакво и винаги да обича или мрази. Като че ли Лукс ойла на Вела (цялата серия) не ме е разочаровала досега, а най-много несполучливи опити имам с Нектар термика и с арганите на ЧИ (Ш+Б). До края на темата ще гледам да пробвам някои несполучливи назад във времето неща и ще докладвам окончателно.

ПП: Довечера съм на фризьор. Броя дните от няколко седмици насам  Mr. Green. Надявам се на поне мъничък рестарт в състоянието на косата след подстригването.

# 78
Благодаря за новата тема  bouquet

По въпросите..
Косата ми е ставала всеки път хубава с всички продукти на Керастаз. Heart Eyes
Харесвам много и лилавата маска Секси хеър, хидратиращата на Марокан за плътна коса, хидратиращия им крем и всякакви олиа.
Лоши продукти  Thinking не се сещам. Може би - посредствени. Нямали са никакъв ефект и не съм ги повтаряла. Например био арган шампоан и маска на Лакме.

Вчера си направих за първи път цялата терапия Chronologiste, благодарение на една прекрасна съфорумка  Hug Magnollia  bouquet
Може би тази серия ще ми стане фаворит  Heart Eyes Косата ми стана еластична, мека, гладка и подхранена  Heart Eyes

# 79
  • Велико Търново
Благодаря ти, Линде Hug Ще взема пък да пробвам и аз така, да видим моята коса как ще се държи. Досега ме е възпирало само притеснението да не се заплете от шампоана и да се наложи трудно разресване, което неминуемо при мен води до накъсване Confused
Снощи се измих с едни мострички на Алтерна бамбук за блясък - мога да кажа, че това е единствената бамбукова серия, която не ми пресушава Wink косата ми е плътна и мека; другите ми мостри са на хайверената Моисчър ойл - ползвах ги пак веднъж от проби, но не помня усещането след това - може би от тази серия ще остана само по шампоан, да преценя как ми действа.
Днес сложих и СС-то на Керастаз - количество колкото орех, разнесох добре по дланите и нанесох на суха коса, нито ми стана на клечки, нито се матира - нямам забележки, дано и наистина предпазва от УВ-лъчите Wink

# 80
  • София
Привет, момичета!
Много ми е натоварена програмата от няколко седмици насам и съвсем ви изпуснах. Току що дочетох старата тема и сега започвам да ви чета тук.
Вчера се подстригах, към 3-4см махнах и явно доста ми е била дълга косата щом не чувствам липса . А друг път все страдам, че повечко съм дала да ми резнат.
Връщам се на първа страница. Липсвате ми доста!  Blush

# 81
Епона, кой балсам без отмиване използваш?

Различно. На МШ спрея, златното Чи, анти-снап Редкен.

Да не би, когато косата е в добро състояние, просто да няма нужда от маската и тя да утежнява косата. Защото реално на здравата коса малко й трябва Simple Smile

Аз имам следния въпрос: Според вас, когато се правят често терапии - Наши, Вела, желатин, билкова боя и разни такива ама все протеинови, през останалото време трябва ли да се ползват само хидратиращи продукти или все пак косата има нужда и от протеинов шампоан.

Не бих си определила състоянието на косата като "здраво". Тоест, има нужда от грижи. Не я боядисвам да, но много я тормозя с преси и маши.

А по въпроса ти. Аз процедирам различно, според това как си усещам косата.

Здравейте,може ли малко по-подробно за цялата процедура...ще ми бъде интересно.Например кой е профи шампоана,после другия продукт от шеа и какаови шушулки ,балсама на МШ и  с какво олио съчетавате накрая.Благодаря bouquet

Шампоанът е различен: Алтерна анти-фриз, лилавия на Сексихеър, Кюн Сатин Ойл, Кюн соу пюр хидратиращия, Наши Фито, Чи Кератин, каквото дойде.

Това с какаовите шушулки се води африкански сапун, но както казах, съдържа само вода, масло от шеа и какаови шушулки. Много интересен е.

Балсамът на МШ е този:

Олиото после също е каквото дойде: Митик ойл, Наши арган, Кюн Сатин ойл, Елексир Ултим, Олео релакс, някоя от коприните на Чи, Алтерна Кенди...

# 82
От детството си не съм минавала без балсам/маска, обаче като ви чета, силно се изкушавам да пробвам. Подозирам, че поне в началото ефектът при мен няма да е лош: косата ми не е третирана, омазнява се бързо, та по-малко продукти ще ѝ дойдат добре; обаче неизползването на балсами в дългосрочен план си е опасно: предпоставка за сухи краища, цъфтежи...

# 83
О Аглая, разбира се, и аз не мисля да ми става постоянен метод, имам си любими маски/балсами, които няма да спирам. Но както споменаваш и моя скалп е склонен към омазняване, косата пък лесно се утежнява и вариант редуване примерно ми се струва идеално Peace Друг въпрос е пък че при продуктите на Керастаз усещам достатъчно подхранване дори само с шампоана, особено на нетретирана коса, и с тях определено чувствам косата обгрижена и по този начин.

# 84
  • София
И аз съм мила само със шампоан и после финиши, но за да е позатворена кутикулата и да не се уврежда не бих посмяла да го направя с ДПШ или с някой по-силен протеинов шампоан.

# 85
# 86
# 87
Днес ми пристигна балсамът на СХ за руса коса и веднага го изпробвах - прекрасен е!  Heart Eyes Ухае страхотно и много добре хидратира. Скоро не бях оставала толкова очарована от продукт.

https://www.zlatnaribka.com/chi/sprey-za-obem-chi-volume-booster-250-ml - това втори път опитвам да го ползвам, но нещо не се получава. Леко спластява косата и лепка.

И пак да си питам - откъде поръчвате МШ? Искам да поръчам онлайн, по възможност от бг сайт, но го намирам само в един не особено известен и не знам дали да се доверя.

# 88
Аз не бих останала само по шампоан, косата ми се къса доста и се страхувам така оголена да не се накъса при сресването... То гаранция и с маска/балсам няма, но все пак косата е защитена малко или много... Навремето когато косата ми не беше боядисана и се омазняваше бързо, съм ползвала само шампоан и косата ми не беше в цветущо състояние... Косъма доста изтъня и цъфтеше нонстоп... Така че грижите са си грижи, просто трябва да се намерят правилните продукти... Peace
Балсама на МШ без отмиване много ми харесва, но миризмата му ми идва малко странна за такъв продукт... Sick Сутрин като се напръскам обилно с него, а после сложа и парфюм и става една манджа с грозде... Joy Как го съчетавате това ванилено изкушение?  ooooh!

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 16:48 от lunna pateka

# 89
Jade R, от закосата.ком поръчваме Милкшейк (изписвам го на кирилица,защото иначе излиза като спам)

Денси, честито и успешно начинание bouquet

И аз след ДПШ не бих останала само по шампоан, обаче да си призная от месец-два нямам вече такъв продукт и определено не усещам липсата. Аз мисля, че и от другите ми шампоани, които просто имат СЛС мога да получа същия ефект. Rolling Eyes Много агресивни ми идваха всички дпш-та...

Общи условия

Активация на акаунт