СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 560
  • 660
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бети, благодаря за новата тема.  bouquet

Ние сме си избрали вече частно училище за догодина, но колежки ме навиват независимо от това да пусна едно заявление и за ДУ на детето, просто за да си знае къде е щял да бъде приет. Почти се бях навила, но сега с тези медицински за професионалните гимназии пак почвам да се отказвам.  Mr. Green Трябва и до личен лекар да се ходи, излишни затруднения...  Rolling Eyes

Късмет на всички деца пожелавам! Да си подредят желанията по най-добрия за тях начин!

# 31
  • Бургас

Получаване на служебна бележка с оценките от приемните изпити.

За тези бележки ни обясниха, че са необходими само за децата които ще кандидатстват в други области, не било необходимо да ги носим при кандидатстването в училищните гнезда. Не знам кое е вярното.

# 32
  • Пловдив
.♥.Петя.♥., ако не пишеш ПГ няма нужда от медицинско и ходене до личния лекар.
Ти пак можеш да видиш къде е можело да бъде прието детето, когато излезе статистиката за класирането.
Не ти е нужно да подаваш заявление изобщо.  Peace

Mira 1919, носят се, защото от тях сверяват входящия номер на детето.  Peace
Носенето на един лист в повече няма да навреди никому.

# 33
Успех в избора на всички деца и родители. Аз да споделя
Макар балът вероятно ще й стигне и за немската (поне за втората със сигурност), тя категорично отказва да учи там.
След известни колебания и давления отвън против нейното желание, моята избра смело това, за което мечтае от 4 клас.
Наесен ще сме в клуба на франкофоните.
След като взе решението си, се усмихна и най-накрая вече е спокойна. Весело лято на всички, които вече са решили

# 34
  • Пловдив
И аз да се запиша в новата тема. Успех на децата в кампанията.

# 35
  • Пловдив
Доколкото разбрах заявленията в Пловдив се попълват на ръка и на място. Дали изглеждат по същия начин, както софийските? И от кого се попълват: от ученик или от родител?

Май ще падне голямо чакане...

# 36
  • София
Резултатите по математика на седмокласниците от СМГ са по-високи от тези на миналогодишните и балът за СМГ най-вероятно ще се вдигне с около 0,2, докато за ЕГ според мен ще падне с около 0,3.
Ще съм благодарна, ако коментирате защо с около 0,2?

Миналата година резултатите на седмокласниците от СМГ, за кандидатстване бяха: БЕЛ 5,514 и МАТ 5,716 и съответно бал за СМГ 34,663. Тази година балът за СМГ на семегейците излиза 34,870, което е с около 0,2. Разбира се не се знае балът на външните за СМГ деца, които ще го предпочетат /още 50-60 деца/, така че прогнозата ми е ориентировъчна.

# 37
  • Пловдив
Доколкото разбрах заявленията в Пловдив се попълват на ръка и на място. Дали изглеждат по същия начин, както софийските? И от кого се попълват: от ученик или от родител?

Май ще падне голямо чакане...

Отиваш в училището, дават ти тяхна бланка. Ако искаш, попълваш на място, ако искаш си я взимаш вкъщи, попълваш на спокойствие. На следващия ден я подаваш.
Миналата година на третия ден за подаване на заявления, към 16,30 часа в училището в Тракия нямаше никой. Минах за 10 мин., включително и преписването на бланката, понеже не ми приеха тази, която си бях попълнила и разпечатала предварително.  Peace

# 38
  • най-шареното място
В кой градове приемат разпечатани заявления? Мисля, че ще е от полза за всички да знаят могат ли да печатат /и да не чакат попълване/.

И още един въпрос: С колко броя желания се застраховате? Примерно детето има уж гарантиран прием на една позиция от подредбата по миналогодшните данни. Колко желания следват в заявлението?

И при детето свърши годината и останаха административните подробности - днес учебници, в сряда бележници, на 16-ти удостоверения. Искахме да подадем на 16-ти но няма как.

# 39
  • Пловдив
Dundi, благодаря за бързия отговор!

# 40
В кой градове приемат разпечатани заявления? Мисля, че ще е от полза за всички да знаят могат ли да печатат /и да не чакат попълване/.

Бургас

И още един въпрос: С колко броя желания се застраховате? Примерно детето има уж гарантиран прием на една позиция от подредбата по миналогодшните данни. Колко желания следват в заявлението?

Общо 5 (4-те бяха да не е празна бланката Simple Smile )

# 41
  • най-шареното място
Мерси. И аз толкова мисля.

# 42

Получаване на служебна бележка с оценките от приемните изпити.

За тези бележки ни обясниха, че са необходими само за децата които ще кандидатстват в други области, не било необходимо да ги носим при кандидатстването в училищните гнезда. Не знам кое е вярното.
За София:
Обадих се в 2 у-ща гнезда от София-град.
Категорично: при подаване на заявленията се носят: служебна бележка С ОЦЕНКИТЕ от изпитите / не заради номера, а за да се удостовери балът/ + свидетелство за завършен 7 клас. И от двете-оригинали+ копия. Това е за София-град.

# 43
  • Пловдив
Мерси. И аз толкова мисля.

И нашите бяха 5.
по желание № 2 нямаше шанс да я приемат, но пък 3-4-5 бяха сигурни на 100%.
Приеха я на първо желание.

Вчера попълних заявление на дете с не много висок бал с желание за АЕ и история/география.
Написах 2 непостижими /според мен/ паралелки, 1 с много малка вероятно за прием, 2 сигурни /пак според мен/ и една с доста нисък минимален бал от предходните години /СОУ в Асеновград, детето е от там/. Общо 6. Смятам, че ще я приемат по 4-то желание.

# 44
  • Пловдив
emilio94, от служебната бележка няма как да се удостовери балът. Може да се сверят само написаните в заявлението входящ номер /това е най-важното/ и оценките от изпитите.
Балът за отделните паралелки си го изчислява програмата след въвеждане на данните в системата.
 Peace

А това за служебните бележки го пише навсякъде по страниците на всички РИО.

Общи условия

Активация на акаунт