СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 672
  • 660
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Бети, мерси за темичката!  bouquet
Много по-висок бал на СМГ-ейци тази година, браво на децата!

# 46
  • Бургас
нали може да се попълни само едно желание

Може, разбира се. Ако примерно си с бал 36,000 или малко по-нисък. Т.е. да си в първите 26 деца в общото класиране. Или по-точно пред вас да има по-малко деца, отколкото приемат в желаните от вас паралелки, понеже едно желание може да са 2-3-4 и т.н. паралелки
ами желанието е ПМГ-математика, приемат 4 класа или общо 104 деца, според статистиката сме в тези интервали: Математика- 76-81,   БЕЛ - 83-94, а общо двете оценки - 60-69
ако имаме 6-ци балообразуващи, няма нужда от повече желания, нали така

# 47
emilio94, от служебната бележка няма как да се удостовери балът. Може да се сверят само написаните в заявлението входящ номер /това е най-важното/ и оценките от изпитите.
Балът за отделните паралелки си го изчислява програмата след въвеждане на данните в системата.
 Peace

А това за служебните бележки го пише навсякъде по страниците на всички РИО.
Предавам , какво ми каза дир. на 1 от у-щата и председателят на комисията от второто. Вярвам, че тяхната информация е актуална и я споделям за информация на подаващите в София. Не зная, как е за Пловдив и няма да споря.

# 48
  • Русе
  Как може да се изчисли бал, след като няма постъпила входяща информация за класирането. Това е навъзможна процедура emilio.

# 49
  • Пловдив
A m b e r  Peace

emilio94, София, Пловдив, Варна, Бургас, програмата за класирането е една и съща.
В училището-гнездо НЕ могат да сверят бал, а само оценките. Няма смисъл от спор, то е очевидно.

# 50
  • най-шареното място
emilio94, от служебната бележка няма как да се удостовери балът. Може да се сверят само написаните в заявлението входящ номер /това е най-важното/ и оценките от изпитите.
Балът за отделните паралелки си го изчислява програмата след въвеждане на данните в системата.
 Peace

Предавам , какво ми каза дир. на 1 от у-щата и председателят на комисията от второто. Вярвам, че тяхната информация е актуална и я споделям за информация на подаващите в София. Не зная, как е за Пловдив и няма да споря.
Искат я точно заради бала, но не целият а съставните му части. Мисля, че в дребен детайл се разминавате. Няма как да сметнат бала без да знаят какво да събират. Дори да теглят отново информацията от базите си, пак ще искат докуметн Simple Smile Затова искат бележка за изпита и удостоверение за годишните оценки.

# 51
  • София
Благодаря за новата тема! Запис и от мен.

# 52
 Peace

Искат я точно заради бала, но не целият а съставните му части. Мисля, че в дребен детайл се разминавате. Няма как да сметнат бала без да знаят какво да събират. Дори да теглят отново информацията от базите си, пак ще искат докуметн Simple Smile Затова искат бележка за изпита и удостоверение за годишните оценки.
Peace За да има 1 класиране тр да подредят по желания и бал на съответния ученик. Да, имат в базата инфо, но удостоверяват, че еди-кой си има бал за участие в първо класиране примерно 36 от служебната бележка с оценки, в която пише 6,00 по БЕЛ и 6,00 по МАТ + удостоверението, което пък е документ, че наистина имаш 6 по БЕЛ и МАТ в дипломата.

# 53
  • дядовата ръкавичка
Ex, колко сте бързи, даже и заявления вече сте попълнили. Аз тепърва ще се огледам за близко училище, а и девойката  е болна, не знам кога ще донесе служебна бележка.

# 54
  • Бургас
Пратих детето за служебна бележка, директора казал че не ни трябва и не му дал. На 17- ти. ще ходим да подаваме заявлението, тогава ще стане ясно какво е трябвало и какво не.

# 55
Благодаря за новата тема и успех на всички деца!

# 56
  • Пловдив
Mira 1919, мисля, че в Бургас и миналата година не искаха бележката. Казваха, че си теглят автоматично информацията от системата. За което има логика. По ЕГН може да се изтегли входящ номер и резултатите от изпитите.

emilio94, ти не разбра ли, че се захванах за думата. Комисиите по прием на заявленията не сверяват бал, а сверяват оценките от изпитите.
Пресмятането на бала и класирането НЕ са прави от хора на ръка, а има програма, създадена с тази цел.

# 57
  • Бургас
Mira 1919, мисля, че в Бургас и миналата година не искаха бележката. Казваха, че си теглят автоматично информацията от системата. За което има логика. По ЕГН може да се изтегли входящ номер и резултатите от изпитите.

Така са му казали. Благодаря!
Явно правилно съм разбрала на родителската  среща Simple Smile

# 58
Резултатите по математика на седмокласниците от СМГ са по-високи от тези на миналогодишните и балът за СМГ най-вероятно ще се вдигне с около 0,2, докато за ЕГ според мен ще падне с около 0,3.
Ще съм благодарна, ако коментирате защо с около 0,2?

Миналата година резултатите на седмокласниците от СМГ, за кандидатстване бяха: БЕЛ 5,514 и МАТ 5,716 и съответно бал за СМГ 34,663. Тази година балът за СМГ на семегейците излиза 34,870, което е с около 0,2. Разбира се не се знае балът на външните за СМГ деца, които ще го предпочетат /още 50-60 деца/, така че прогнозата ми е ориентировъчна.

За МГ Варна може ли да се види от някъде такава статистика, че държим за определена специалност и сме на ръба?

# 59
Записвам се за новата темичка Simple Smile Успешна седмица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт