СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 700
  • 660
  •   1
Отговори
# 525
Много Ви моля да ми кажете при при установен далтонизъм в кои училища и паралелки може да се кандидатства?И още един въпрос ако може да ми дадете линк от къде да изтегля документа за кандидастване.
Благодаря! ooooh!

http://www.rio-sofia-grad.com/ - Тук отиваш отляво на "Прием на ученици", след това избираш "Прием след завършен седми клас", и там ще намериш заявленията за кандидатстване.

За далтонизма: не мисля, че има пречка да кандидатства в която и да е езикова гимназия или математическа, но трябва да питаш за техникумите, според мен. Не знам кой може да ти даде точен отговор обаче...

P.S. Сега видях, че Syn ти е отговорила по-точно, докато съм писала.

# 526
Ако ученик подава заявления в две различни области и балът му стига и за двете по първо желание на първо класиране, тогава къде ще бъде приет?
И на двете места. Класирането е по области.

# 527
Подадохме и ние в 1 СОУ. Страхотна организация са направили. Бях  си попълнила и кодовете - само ги свериха и всичко приключи за около 15-тина минути. Впечатлена съм.

# 528
  • София
Видях, че в списъка с паралелките за Испанската не е даден профилиращият предмет, а само вторият език. Дали има някаква промяна, така че профилът да се избира по-късно?

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 18:12 от мюмла

# 529
Как точно се изписват желанията?
Например, достатъчно ли е да пише "I АЕГ, АЕ, НЕ, М, ИнТ", или трябва да изпиша "I Английска езикова гимназия, английски език, немски език, математика, информационни технологии"?

# 530
Аз ги изписах така, както са в таблицата с кодовете, напр. 9. ФЕГ, ЧЕ-ФЕ;АЕ;М;ИТ. Минахме за 10 мин., бях написала кодовете и само ги свериха.

# 531
Как точно се изписват желанията?
Например, достатъчно ли е да пише "I АЕГ, АЕ, НЕ, М, ИнТ", или трябва да изпиша "I Английска езикова гимназия, английски език, немски език, математика, информационни технологии"?

Аз бях попълнила съкратения вариант - точно както са в "Списък на паралелките с прием след завършен VII клас в София-град за учебната 2016/2017 г." и нямах проблем.

# 532
Благодаря ви. bouquet

# 533
Момичета, на копието на удостоверението трябва ли да има печат и подпис от директора "Вярно с оригинала"?

# 534
  • I want it all and I want it now.
Не

# 535
  • Пловдив
Момичета, на копието на удостоверението трябва ли да има печат и подпис от директора "Вярно с оригинала"?

На нас от училището ни дадоха такова копие, така го приеха в училището-гнездо, но не е задължително.

# 536
Нашите деца утре ги викат в училище, за да им сложат този печат.

# 537
Нашите деца утре ги викат в училище, за да им сложат този печат.
С цел? Някой може вече да е подал днес. На място сверяват оригинала с копието. Печат и подпис не са необходими.

# 538
Видях, че в списъка с паралелките за Испанската не е даден профилиращият предмет, а само вторият език. Дали има някаква промяна, така че профилът да се избира по-късно?

До момента 3-ят профилиращ предмет е БЕЛ, а четвъртият е по избор и се избира в 11 клас и се изучава в 12 с хорариум от 6 часа седмично. Изборът е пълен - модулите са :
БЕЛ/ИЕ
География
История
Химия/Биология
Математика
3 ЧЕ (АЕ, ФЕ или ПортЕ)

Дали тази година има промяна, не знам.

# 539
  • Варна
И нашите документи са подадени. Не ми приеха отпечатаното заявление. Не били на един ред училищата. Наложи се да го пиша на място. Писах - вярно с оригинала - върху копието на медицинското свидетелство и  върху копието на удостоверението. На място сканираха заявлението, отпечатаха две копия, накараха ме да подпиша едното с - приех лично и ми дадоха другото. Доста бързо мина,но освен нас имаше 5-6 деца с родителите си. Стана ми смешно като слушах как майките казват на децата си " Казвай най-после как да ги пиша, че да си вървим". Точно както тук в темата бяхте споделили.

Общи условия

Активация на акаунт