СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 678
  • 660
  •   1
Отговори
# 600
И аз подадох днес документите . Навалица огромна около 2 часа чаках. Допоследно се чуди мойта щерка кое да пише първо желание и затова я накарах да дойде с мен да няма после- ти това ли писа , ама защо го писа. Там пък се видя с най-добрата и приятелка и тя писа същото желание на първо място. И двете са с висок бал , надявам се да ги приемат в един клас.

mdonkova, в кое училище подадохте заявлението? Приемат ли попълнени на компютър, защото аз си го свалих от сайта на РИО и си го попълних? Ние ще подаваме в понеделник.

# 601
  • Бургас
и ние подадохме, за няколко минутки  стана,  една дама провери заявлението и написа кода, учуди се, че сме с едно желание само, после ни записаха в една тетрадка и се подписах и това беше

# 602
От лични наблюдения-от АК се прехвърлят в АЕГ.В класа имаме такива случаи и съм се интересувала-когато са решили да на учат в дадено училище от местното РИО,според учебните планове са насочени към съответното училище,което е най-подходящо за тях.

И аз забелязвам миграционна вълна от АК към 1 АЕГ и 2 АЕГ.
В класа на дъщеря ми в 9 клас дойдоха 2 деца, в 10ти още 2, било им много трудно и не могли да се справят с натоварването в Колежа.

# 603
  • София
При нас заявлението го попълваха те на компютър,ние само сверявахме кодовете на желанията,разпечатаха го и го подписах.
В момента имаме линк на който с егн и входящ номер, може да се провери  правилно ли е попълнено и ако има грешка ,има телефон за справка.
Бравоооо на Пазарджик!
Аз бях изумена от организацията в нашата мила, родна столица /посетих по неволя 2 училища/.
Да си призная малко наивно очаквах  ситуация като в Пазарджик.
Ако някой от РИО-София или МОН чете - хора учете се !!!
Браво на Пазарджик, още веднъж! 

# 604
От лични наблюдения-от АК се прехвърлят в АЕГ.В класа имаме такива случаи и съм се интересувала-когато са решили да на учат в дадено училище от местното РИО,според учебните планове са насочени към съответното училище,което е най-подходящо за тях.

И аз забелязвам миграционна вълна от АК към 1 АЕГ и 2 АЕГ.
В класа на дъщеря ми в 9 клас дойдоха 2 деца, в 10ти още 2, било им много трудно и не могли да се справят с натоварването в Колежа.

Или за да не си прецакват дипломата, защото от 9-ти клас оценките вече влизат. Вземат от двете системи най-доброто  Laughing

# 605
  • Пловдив
leria В "СОУ Климент Охридски "подадох .

# 606
Подадох в София, 1 СОУ, страхотна организация, заявлението ми беше с 25 реда, попълнено и с кодове, само ги сравниха и сложиха входящ номер. Стана много бързо. За непопълнилите имаше маси за писане и учутели да ги консултират. Браво на 1 СОУ!
Успех на всички деца!

# 607
  • I want it all and I want it now.
Вчера и аз подадох, беше изцяло попълнено на компютър.
Стана доста бързо.
Успех на всички bouquet

# 608
Уточних училището в Люлин, в което не са приели разпечатани и попълнени заявления - става дума за 97-мо.
Осем дни до първото класиране, без да броим днес!  Peace

# 609
  • Стара Загора
Ние също подадохме вчера документи. Всичко с попълването и подаването не ни отне повече от 30 мин. Организацията беше добра. Става въпрос за Стара Загора. Да се надяваме, че направихме правилен избор. След като цяла година девойката искаше да учи немски, в крайна сметка записахме първо желание АЕ с НЕ, а на второ НЕ с АЕ. Беше важно да определим първото желание, защото ще бъде приета със сигурност с него. Като си поговорихме по обстойно по темата се оказа, че искала да учи немски, защото там отивали най-добрите. / а тя била от тях  Joy /. Накарах я да си затвори очите и да си представи цял ден с немски и цял ден с английски. И решението беше вече друго.

# 610
При нас е много труден изборът. На дъщеря ми ѝ вървят езиците, учи ги лесно, не ги смесва. Излиза от 73-то, там учеше немски и руски, в края на миналата година покри А2 по немски с висок резултат. Странично учи френски и английски, като по френски има В1, по английски - също. Най-добър ѝ е английският, а и тя държи да продължи в Британика, така че не мислим за английска гимназия. Балът ѝ е доста добър, като според нивата от миналата година по всяка вероятност ще я приемат във френската гимназия (дори ще може да си избере паралелка), а в 73-то - може би, ако падне балът, което е напълно възможно. За да направи информирано своя избор, я накарах да направи по едно външно оценяване за след 8-ми клас по френски и по немски. С френския се справи чудесно, беше ѝ лесно, а на немския закъса по средата - явно ѝ е доста по-слаб. И сега идва двоумението. Допреди месец беше "искам си в моето училище", а после изведнъж "физика на немски - о, не, много повече предпочитам френски". Действително, френският ѝ харесва повече, но аз пък се страхувам от отпускане и мързел в осми клас... трудна работа. Имам чувството, че до голяма степен иска френски, защото там е на по-познат терен, само че човек все пак не влиза в езикова гимназия, защото точно този език му е добър, а именно за да започне от самото начало и да научи повече нови неща. Обмислям странично обучение по немски, ако влезе във френската, или по френски ако е другото. До два дни трябва да изберем, аз събирам мнения от къде ли не и все повече не можем да изберем  Crazy.

# 611
  • София
Отстрани погледнато 73-то изглежда по-добрият избор заради по-конкурентата и мотивирана среда /прием с по-висок бал/. Бих опитала и да преценя дали по френски или по немски може да се получи по-качествено и по-лесно езикова подготовка извън съответната езикова гимназия - т.е. Гьоте институт срещу Френски културен институт. Бих сравнила графици на курсовете, наличието на съботно-неделни и летни групи, работа на носители на езика в съответния езиков център и др. Също така, ако имате насока какво и къде иска да учи девойката след завършване на гимназията.

# 612
  • най-шареното място
Гризантема, oтсрани изборът ви е много лесен - немски.
Не искате да е англисйки, а френския ще е цяла загубена година. Мен отпускането не би ме притеснило ако детето учи два други езика успоредно /ще е заето/, но по по близо 20 часа на седмица скука в училище - да.

И ние още не сме подавали заради езика. Модерният ще е нов, а немодерният е единствен за момента. И в двете посоки има много за и против. Но полека се избистря.

# 613
  • у дома
и ние подадохме, за няколко минутки  стана,  една дама провери заявлението и написа кода, учуди се, че сме с едно желание само, после ни записаха в една тетрадка и се подписах и това беше

И ние така,само че искаха в тетрадката да се подпише детето,но понеже не беше дошъл с мен се подписах аз.
При нас чуденка с езика няма,защото паралелката ,която иска-Информатика е само с АЕ.
Моето не иска и да чуе за немски-не знам защо,а при нас от 9 кл втория език е само немски,та преди десетина дни на среща с директорката повдигнах въпроса няма ли опция втория чужд език да е руски например и тя ми каза,че няма проблем-ако има 14 желаещи да изучават езика и то може и да не са от една и съща паралелка тя ще осигури учител  Peace Виж ако искаме нещо екзотично като китайски или японски каза,че не дава обещания  Joy Joy Joy

# 614
  • Бургас
в нашето МГ вторият език е немски или руски, но моето досега беше в паралелка с немски и иска да остане в същия клас, така че няма отърване от този немски, макар че не го харесва никак, колко часа седмично се полага на втория език, дано да е по-лежерно
при нас се говори нещо за китайски, кметът уредил някакви китайци да преподават в някоко училища май, ама сигурно ще е нещо като СИП

Общи условия

Активация на акаунт