СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 728
  • 660
  •   1
Отговори
# 405
  • най-шареното място
Дидева, ако не е оптимизмът, ще е ярка накадърност. Надежда си беше всъщност.

# 406
Нашата характеристика беше запечатана в плик. Отворих я, за да я прочета.

# 407
  • София
При нас явно на целия випуск са пропуснали да сложат печат на гърба - говорих и с майката на дете от друг клас.

И при нас характеристиката беше в запечатан плик.

# 408
  • София
Някои училища дават характеристиките в запечатан плик, в други не са в плик. Но нас винаги са ни викали в училище за подпис, показват ни характеристиката и подписваме две копия - едно за училището и едно за нас. Но винаги съм можела да прочета какво пише. 

Пфу, не са ни викали. Дали са ги днес на децата, без да се подписват. Не че нещо, но ми е любопитно какво пише. Mr. Green Практиката на вашето училище повече ми харесва. Simple Smile

Ха, Betty L., даваш ми смелост и аз да го направя.

# 409
  • Пловдив
 lilfi, от първи до 7 клас винаги е било така с характеристиките. И се подписваме в една дебела тетрадка.  Peace

# 410
Ние още не сме решили тука. Утре ще ходим да пишем желанията пък... Дъщеря ми се надява да сънува нещо. Laughing

# 411
  • София
Ние най-накрая приключихме с подредбата на желанията - 20 на брой (излишно много според мен, но девойката така реши). И аз подобно на EliG държах да е информирана какво означава да учи немски, но детето след два дни размисъл все пак избра ЕГ за сметка на СМГ.

dundi73,
Скрит текст:
Досега нито веднъж не са викали родителите за подпис (нито в училището на едната щерка, нито в това на другата). Попрехвърлих по диагонал Наредба 4 за документите в системата на народната просвета на МОН и няма изискване нито за подпис, нито за съхранение на характеристика на ученик при завършен клас. Още по-малко за затворен плик. Даже изрично си пише, че характеристиката се съхранява от притежателя, т.е. ученика. Единствено копие от характеристиката за ученик при завършено основно образование трябва да се съхранява в училището. Това обаче не пречи отделните училища да са си доразвили правила и лично моето мнение е, че тези на вашето училище са по-добри.  Peace

# 412
  • В офиса
A нашата характеристика е една таблица със страшно много показатели и оценки от 0 до 4. Не сме се подписвали и не е запечатана. Трябва да я носим при записването в новото училище ли?

# 413
  • София
Здравейте!Аз да попитам ако принтера ми е развален и не мога да принтираш заявлението, от училището гнездо ли ще получа такова?И още нещо!При нас втората оценка от матурата по математика е по - ниска от първата и на служебната бележка са нанесли точно нея.Господина по математика и е обяснил ,че на втория модул оценката и е била намалена.Има ли логика според вас или е станала някаква грешка?Дали да ходя утре да се разправям се чудя.Разликата е само 0.30,но все пак. newsm78

# 414
Здравейте!Аз да попитам ако принтера ми е развален и не мога да принтираш заявлението, от училището гнездо ли ще получа такова?И още нещо!При нас втората оценка от матурата по математика е по - ниска от първата и на служебната бележка са нанесли точно нея.Господина по математика и е обяснил ,че на втория модул оценката и е била намалена.Има ли логика според вас или е станала някаква грешка?Дали да ходя утре да се разправям се чудя.Разликата е само 0.30,но все пак. newsm78
Ще ви дадат заявление в гнездото.
С оценката не е станала грешка. Кандидатства се с оценката от НВО+втори модул.

# 415
  • Варна
A нашата характеристика е една таблица със страшно много показатели и оценки от 0 до 4. Не сме се подписвали и не е запечатана. Трябва да я носим при записването в новото училище ли?
Същият тип характеристика дават и при нас.
Всяка година при даването и се подписваме. Тази година явно няма, защото викат само децата утре да си вземат свидетелствата.
Да попитам нещо. Във варненският вариант на заявлението има само 30 реда. Какво става, ако искаме да напишем повече желания. Много се омотахме с тия желания. На практика и аз и детето искаме само в едно училище, но съществува вероятност да не и стигне бала за там и затова написахме цял поменик, но малко прекалихме и станаха повече от 30.

# 416
Да попитам нещо. Във варненският вариант на заявлението има само 30 реда. Какво става, ако искаме да напишем повече желания.
Изтеглете си разширеното софийско и сменете " София" с " Варна".

# 417
Ние най-накрая приключихме с подредбата на желанията - 20 на брой (излишно много според мен, но девойката така реши). И аз подобно на EliG държах да е информирана какво означава да учи немски, но детето след два дни размисъл все пак избра ЕГ за сметка на СМГ.

dundi73,
Скрит текст:
Досега нито веднъж не са викали родителите за подпис (нито в училището на едната щерка, нито в това на другата). Попрехвърлих по диагонал Наредба 4 за документите в системата на народната просвета на МОН и няма изискване нито за подпис, нито за съхранение на характеристика на ученик при завършен клас. Още по-малко за затворен плик. Даже изрично си пише, че характеристиката се съхранява от притежателя, т.е. ученика. Единствено копие от характеристиката за ученик при завършено основно образование трябва да се съхранява в училището. Това обаче не пречи отделните училища да са си доразвили правила и лично моето мнение е, че тези на вашето училище са по-добри.  :peace:

Здравейте всички! Не сменям темата, моля - мнение
Говори се, че 125-то. ще става Нова Математическа. Според  вас вариант ли е да го пишем след СМГ. Нямам идея какви ще са баловете, защото това е абсолютно ново..
 Като имам предвид това, което се чува неофициално, сигурно ще стане...  информация, естествено, няма. Както винаги, само слухове, който разбрал – разбрал. Чувах за акцент в/у графичен дизайн и т.п

# 418
  • София
Вероятно. Аз докато ровех на сайтовете на различните училища установих, че имат различни изисквания за документите при записването. Например в 91 НЕГ не пише нищо за характеристиката, но в 73 СОУ я искат. Аз ще я нося за всеки случай при записването. Няма логика да я искат при подаване на заявлението за кандидатстване.

# 419
  • София
И нашата изглежда така, имаме две "тройки" - на приемане на чуждо мнение  Embarassed Embarassed Embarassed. Аз ще я нося утре за записването, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт