За правото на лично пространство

• 26 059
  • 419
  •   1
Отговори
# 120
Изцяло като Янечек съм.
Не, не му вдигам телефона и мразя той да ми вдига моя.
Освен ако чакаме гости и той е във ВЦ, а трябва да им се отвори портала.

# 121
Имам поне трима познати,които ревностно си ,,пазят,, личното пространство от половинките си ,чак пароли на лаптопа слагат... За мен това вече е твърде съмнително, за да се държи някой така - значи крие нещо... Едната двойка, от която момичето ми е приятелка и ме пита за мнение,понеже вече се съмнявала .. Аз и казах,че щом някой крие толкова много нещо и и хвърля упреци,че му ,,нарушавала личното пространство,,,като искала да не си затваря фейсбука, а той даже парола и на лаптопа сложил...определено не му е чиста работата... Е тя намери начин да влезне в лаптопа, и какво се оказа - човека и кръшка с няква мърла и се сваля с още 3.... Shocked
Та когато имаш връзка и половинка до теб, и с чиста съвест не криеш нищо, не виждам какъв е проблема, фейсбука,скайпа, и пощата да ти седят логнати...,както е при нас с мъжа ми. На мен не ми е проблем да чете каквото иска ,както и на него... Но по никакъв начин не чувствам,че ми е нарушено личното пространство, все пак сме с отделни акаунти...  Peace Peace Peace

# 122
И моят лаптоп е с парола... Знаех си аз, че съм мръсница!  Party

# 123
И лаптопа и телефонът ми е с парола.. Joy

# 124
 Laughing Laughing Laughing Laughing
Ще си кажете всичко вие накрая...хахахахахахах Joy

# 125
Добре,честно не разбирам - за бога - защо слагате пароли,какво толкова криете от половинките...
Разбирам да е служебен лаптоп на работа, да и моя беше там с парола,заради сигурността,ама в къщи...,не виждам смисъл...

# 126
  • София
ФБ нямам, но ако ми трябваше, щях да си направя мой, няма да ползвам този на мъжа ми. Имам парола и на тел., на лаптопа също, не вдигам неговия телефон, нито той вдига моя, не се сещам да имам нещо за криене. А да, и в чантата не позволявам някой да ми бърка, също нямам нищо за криене.

# 127
Защото съм постоянно в движение и тези неща са винаги с мен.
И защото не обичам никой да ми пипа нещата.

# 128
Аз пък сложих парола на лаптопа откак моя "много разбиращ" мъж уж да му оправи нещо го разбъзика така, че се сляха папки Д и Е  newsm61 -добре че имах всички снимки на флашка.
Та после ремонта ми излезе златен (въпреки че работи с компютри, така и с техника не успяхме да си обясним какво го е направил, че да стане на това дередже  ooooh!)
Затова вече на никой не давам да ми пипа нещата, освен на техници!

# 129
Добре,честно не разбирам - за бога - защо слагате пароли,какво толкова криете от половинките...

А защо реши, че крием нещо точно от половинките?  Laughing
Като съм вкъщи, лаптопът ми е постоянно включен, дори да не съм на него. Всеки, който минава край мен, може да види какво правя, както и да прочете нещо през рамото ми. Вечер стои на холната масичка - аз си гледам мои филми или ровя из нета, мъжът ми, ако не гледа с мен, зяпа телевизора. Показваме си един на друг това, което ни е впечатлило, коментираме...
Паролата ми е, за да не могат чужди хора да пуснат лаптопа ми. Все пак затова е лаптоп – разнасям го насам-натам. Запаметила съм си всички пароли за по-голямо удобство и затова защитавам всичко наведнъж с една-единствена. Плюс пръстов отпечатък.  Mr. Green
Между другото синът ми също има парола на лаптопа си и се е случвало да ме помоли да направя нещо в негово отсъствие, като ми издиктува паролата. Така че явно и той не крие личното си пространство от мен.  Simple Smile
А, да. И телефонът ми е с парола и пръстов отпечатък. Не го крия от мъжа ми. Смартфон е, попадне ли в чужди ръце, може да стане голяма беля...

Скрит текст:
ПП Мъжът ми ми е инсталирал операционната система и винаги може да проникне в нея, независимо от всички пароли и прочие защити. Така че не разчитайте много на някаква си там парола... Не за друго, ами да не ревете някой ден. Laughing

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 09:09 от Как` Сийка

# 130
Разбирам да е служебен лаптоп на работа, да и моя беше там с парола,заради сигурността,ама в къщи...,не виждам смисъл...

По същия начин сме вкъщи. Единствено имаме отделни профили, но без пароли. Обикновено РС стои на моя профил, понеже аз повече ровя в нета. Не гледам чужди телефони, компютри, чанти и т.н. Ако човек иска да направи нещо, никакво дебнене няма да го спре, просто той си е такъв.

# 131

А защо реши, че крием нещо точно от половинките?  Laughing
Като съм вкъщи, лаптопът ми е постоянно включен, дори да не съм на него. Всеки, който минава край мен, може да види какво правя, както и да прочете нещо през рамото ми. Вечер стои на холната масичка - аз си гледам мои филми или ровя из нета, мъжът ми, ако не гледа с мен, зяпа телевизора. Показваме си един на друг това, което ни е впечатлило, коментираме...
Паролата ми е, за да не могат чужди хора да пуснат лаптопа ми. Все пак затова е лаптоп – разнасям го насам-натам. Запаметила съм си всички пароли за по-голямо удобство и затова защитавам всичко наведнъж с една-единствена. Плюс пръстов отпечатък.  Mr. Green
Между другото синът ми също има парола на лаптопа си и се е случвало да ме помоли да направя нещо в негово отсъствие, като ми издиктува паролата. Така че явно и той не крие личното си пространство от мен.  Simple Smile
А, да. И телефонът ми е с парола и пръстов отпечатък. Не го крия от мъжа ми. Смартфон е, попадне ли в чужди ръце, може да стане голяма беля...

Скрит текст:
ПП Мъжът ми ми е инсталирал операционната система и винаги може да проникне в нея, независимо от всички пароли и прочие защити. Така че не разчитайте много на някаква си там парола... Не за друго, ами да не ревете някой ден. Laughing
Тва за разнасянето е ясно..домашно-служебен лаптоп,до който може да имат достъп външни лица,разбира се,че ще се сложи парола, аз питам за лаптоп който е изцяло домашен,до който имате достъп само вие...

# 132
  • София
Да, и аз говоря изцяло за домашни лаптопи. И моят, и на мъжа ми са с пароли. Парола нямаше на стационарния компютър, който ползвахме и двамата, но го махнахме. Моят лаптоп е мой, а не наш. Не виждам причина и повод да нямам парола.

# 133
Ами не знам какво се прави с лаптопи, които са само за домашна употреба. Всичките ми познати, които ползват, са ги взели именно с такава цел – да се разнасят насам-натам. За домашна употреба си има настолни компютри. Пък там вече както се разберат в семейството – дали ще са индивидуални, дали общи...
Аз с моя син един и същ компютър категорично отказвам да ползвам, откакто излезе от детската възраст. Моя го преинсталирам на 3 години профилактично, той неговия – три пъти седмично.  Laughing
Мъжът ми и той се рови на места, които съвсем не са безопасни или си прави някакви експерименти с програми и други подобни...
Затова – всяка жаба да си знае компа.  Naughty

# 134
Здравейте, при мен се получи следната ситуация- съпругът ми ми е прочел личните съобщения на месинджъра и то не с някой друг, а с майка ми.И така прочел нещо ,което не трябва.Не знам дали има някой който в даден момент да не е споделил нещо с майка си относно свекървата. И сега, е обиден, как можело да говорим така за майка му... Чак обмисля вариант да си събрал багажа и да си тръгва.Не знам как да изляза от тази ситуация, моля дайте съвет ..
Това е твърде гадно,защо му е да рови в личното ти пространство.Нормално е да се обиди все пак му е майка.Постави се ти на негово място,ако ти прочетеш нещо за майка си дали ще ти стане приятно???

Общи условия

Активация на акаунт