Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 047
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 380
Само едно не разбрах аз. Колко викате, плащат британците на седмица?  Joy
Не мога да повярвам как са се вързали преумните британци на толкова плоска пропаганда! Евала, матираха политиците си без да са го искали. Дали и по техните форуми вият така отчаяно. Ние сме богаааатииии, ние сме сииилнии, ние сме умнииии, ние пкащаме, а вие ядееетеее!
Хубаво де, разбрахме вече. Защо ли обаче никой не иска да стартира процедурата?
Защото тези неща не стават за 5 минути. Референдума беше едва в четвъртък вие за 4 дена искате да са излезли вече ха ха ха 😂
Трябва да задействат член 50 за да започне този 2 годишен срок на преговори за напускане. Ако чакат до октомври все едно 4 месеца не правят абсолютно нищо в посока на излизане на Великобриатания от ЕС.

# 1 381
Точно колкото мъдър можеш да наречеш и българския избирател, който вярва, че за 800 дни ще го оправят....
Или ние се издигнахме до нивото на англичаните или те слязоха на нашето.
 Пък нали били уж нещо по-различно, чувам...

Толкова ниско никога не сме слизали. Това трябва да е проклятието на великите империи. Хората прогресивно затъпяват и накрая стават Small Englander.

Извинете, но какво има да ѝ нищите на Англия? Самоилиминира се два пъти тези дни, както каза един коментатор. Веднъж от Евросъюза и веднъж от Европейското първенство, вторият път от Ислания с внушителното население от 330 хиляди души и нито един професионален отбор. Метафора, да не си помисли някой, че говоря за футбол. Лошото е само и единствено за Англия, останалото е словесна дъвка.

# 1 382
Лошото е само и единствено за Англия, останалото е словесна дъвка.

и за целия ЕС, и всички извъневропейски инвеститори във Великобритания, сътресението е много голямо на всяко ниво ....

по-добре Франция да беше излязла или дори Италия и Франция заедно ....

# 1 383
Да това е лошо, че държавата е разделена тай като беше много близък вот-а. Имало е ксенофобски и расистки атаки, специално срещу полски център в Лондон.
Полицията трябва да се задейства за да ги спре. Страстите ще се уталожат скоро; всяко чудо за 3 дни
Така се е почнало и в Германия  миналия век. Първо по малко...
 Както Хитлер си е търсил изкупителната жертва, така правят Борис и Фарадж.
А сега в Германия се радват на мигрантите...няма ксенофобски и расистки атаки....всички живеят в мир и любов!.........
Ами аз живея в Германия и не, няма такива неща. И на теб няма да ти стане приятно някой англичанин да ти се провикне на улицата да си заминаваш за България.
Някой по назад беше писал, че това което е било в Германия през 30-те години не може да се повтори. Аз мисля точно обратното. Историята на човечеството доказва, че почти никога не се учим от грешките си.

# 1 384
Не знам дали това сте го коментирали вече:
"Франция вече не иска да пази Ламанша, може да започне свободно да пропуска мигранти във Великобритания "
http://novinite.bg/articles/115707/Franciya-veche-ne-iska-da-paz … v-Velikobritaniya

# 1 385
...

Е, тук малко се оля Simple Smile

# 1 386
Хайде, хайде, недей да ги жалиш толкова донорите! Държавите не са в ЕС за черните им очи, а специално бенефициентите не са в ЕС по милост, а защото по-силните имат сметка от това.Най-малкото това е пазар, на който се продава и немския салам в известна верига щеше да е по друга митническа тарифа. Това е и трудов пазар, и валутен, и политически облаги имат. без Гърция преди двайсет години познай колко комфортно щеше да им е на старите от ЕС заради соц.лагера и Турция! А и в Гърция имаше гражданска война, преврати и пр., което е било рисковано за ЕС. С Испания почти същата работа - и там политически трусове.

Ползата беше политическа. Приеха ни по политически причини, не по икономически. Това не е нещо ново и нечувано, а беше ясно на всеки български гражданин. Не се прави всичко в името на паричната печалба. Сферата на влияние също е много важна. Това дори и големите компании го правят. Стъпват някъде, където могат да работят макар и на загуба, но се водят, че са стъпили и на този пазар, като влияние, спрямо конкурентите си. И понеже парите от другите печеливши дъщерни фирми са толкова големи, че се размива минималната загуба, която имат стъпвайки там. Понеже отвори дума за веригите, те не бяха ли май повечето от тях на загуба? Ако си мислиш, че кой знае колко печелят от нас, много се лъжеш. Малък, беден пазар. Направо всеки драпа за такъв, няма що. Това беше единствената причина поради, която ни приеха, никаква друга. Географско положение и геополитика. Нищо друго. Затова и у нас нямаше референдум, а бързо, бързо тичахме натам, защото ни беше страх да не вземат да се разколебаят. Затова и сега си траем като бълха в гащи, защото знаем, че нито по един икономически критерии не можем да бъдем вътре в този съюз. Та това са им ползите, никакви други. А и не знам какви точно трудови облаги, а особено валутни биха имали. За техният трудов пазар драпаме ние, не те за нашият. Страна с валутен борд е супер облага. Навремето британците са поставяли в режим на валутен борд колониите си. В днешно време борд имат само страни, които са супер, супер зле от към финанси и не могат сами да управляват собствената си валута. Та не знам точно какви са им икономическите, трудовите и финансовите облаги. Знам със сигурност обаче, че ние сме тия, които имат най - голяма полза от такъв съюз. И да се молим да не се разпадне, че ще трябва да си търсим друга валута, към която да се вържем.

# 1 387
...

Оля се бая, не малко. Joy

# 1 388
  • София
Бела, това е пазарендял, дори да е на загуба.Всъщност, аз не съм убедена, чее са на загуба, но нямам данни по въпроса загуба или печалба. Всеки потребител си е потребител, всяка територия си е територия и ако не стъпиш ти, ще стъпи някой друг.
Във всеки случай имат достатъчно изгоди от нашенот приемане, на нас все ни набиват канчетата какво благоволение са ни оказали, а уддобно пропускат какви ползи имат те.

# 1 389
...

е, какво, ти би ли сравнила Франция и Великобритания ?!
за Великобритания и Италия да не говорим,
амо мисълта за сравнение ме изпълва с тъга по британците ...
трябваше да оставят Гърция да излезе и фалира, направо щеше да има един  отрезвяващ  ефект в/у ЕС, изцяло положителен ....

# 1 390
Бела, това е пазарендял, дори да е на загуба.Всъщност, аз не съм убедена, чее са на загуба, но нямам данни по въпроса загуба или печалба. Всеки потребител си е потребител, всяка територия си е територия и ако не стъпиш ти, ще стъпи някой друг.
Във всеки случай имат достатъчно изгоди от нашенот приемане, на нас все ни набиват канчетата какво благоволение са ни оказали, а уддобно пропускат какви ползи имат те.

Да, пазарен дял е. Говореше се уж, че са на загуба. Но мен честно много не ми се вярва. Да са били година, две на загуба. Лидл е на печалба със сигурност. Имат ползи естествено. Истината е, че повечето обаче ползи са за нас,  ние и затова си трайкаме. Но, че те удобно пропускат защо са тук след като само им тежим ужким, пропускат. Факт е.

# 1 391

това е win-win ситуация- и ние печелим, и те, какво лошо има в това !?
но ние печелим много повече от нашето членство, отколкото те печелят от нашето членство, не само материално, за нас е от по-голямо значение да сме вътре, отколкото за тях ...

# 1 392
Това подчертаното е много вярно, макар че не мисля, че някой ни набива канчето или прпопуска ползи. Естествено, че от малък пазар се печели по малко, от беден пазар също се печели по малко при равни други условия, но в крайна сметка почти всички големи компании се борят да са привлекателни, а привлекателен е този, който обещава растеж.

Печалбата няма изобщо смисъл да я дъвчем, тя е счетоводна фигура, ще купи утре Лидл два терена и от печалба ще излезе на загуба, въпреки че нищо друго няма да се промени. Без значение каква и дали изобщо има печалба, ползата от една фирма за хората се измерва и с много други неща- едно време беше много ясно например в Севлиево. Хората там изобщо не са и усещали сигурно колко печалба и данък плаща завода, тях пряко ги касае да имат работа.

Същото е и с гръцките дългове, все пак те не са собственост само на гърци, всички сме в кюпа ( и то не защото Германия наливала пари, другото любимо клише) .

# 1 393
Това подчертаното е много вярно, макар че не мисля, че някой ни набива канчето или прпопуска ползи. Естествено, че от малък пазар се печели по малко, от беден пазар също се печели по малко при равни други условия, но в крайна сметка почти всички големи компании се борят да са привлекателни, а привлекателен е този, който обещава растеж.
Печалбата няма изобщо смисъл да я дъвчем, тя е счетоводна фигура, ще купи утре Лидл два терена и от печалба ще излезе на загуба, въпреки че нищо друго няма да се промени. Същото е и с гръцките дългове, все пак те не са собственост само на гърци, всички сме в кюпа ( и то не защото Германия наливала пари, другото любимо клише) .

Печалбата е съвсем реален измерител, не е просто ей така някакви си счетоводни глупости само на хартия. И като купи Лидл два терена не може да се изкара на загуба, защото терените са актив, а не разход.

И изобщо не е същото с гръцките дългове. Никой не е в кюпа само гърците са си в кюпа с дълговете. Само че не са с драхма, а с евро, затова минаха метър.

# 1 394
Ама моля ти се, активите и пасивите отразяват моментно състояние и се намират в баланса. Печалбата отразява движение за периода, и се получава като разлика между приходите и разходите,  в отчета за приходи и разходи. Актив и печалба са две различни категории, които по никакъв начин не могат да бъдат поставени една до друга. За да придобиеш актив, трябва да направиш разход за него, т.е. да намалиш печалбата (условно казано).
Не случайно най големите скандали с публични компании са, че си завишават печалбата- за да изглеждат привлекателни. И най големите проблеми с непублични е, че си намаляват печалбата, за да плащат по малки данъци.
Това са основни неща. Не знам как може да имаме самочувствие да правим сложни политически и икономически анализи без тях. Това по принцип, че темата е пълна с такива категорични и как да кажа, всеобхватни прогнози, ти ще видиш, аз казах ли ви, па англичаните, па германците, че само мовем да се чудим как световните лидери още не са почнали да се допитват до форума  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт