Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 077
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 455
  • постоянно
Земята се амортизира , затова се използват торове, подобрители, Сменят се култивационни процеси , редуват се култури именно защото ако не се полагат тези грижи земята се захабява и ще ти дава мърмарици. Съответно добре гледаната земя има много по-висока рентова възвращаемост. Наемът от земя , на която са гледани предимно зърнени култури е двойно по-малък отколкото на такава за зеленчуци.

Mr. Green

# 1 456
Как така нямаш разход?! Може да не е оперативен разход за основна дейност, но е разход. И печалбата в ОПР, съответно в баланса, пак ще намалее.

Права е Рокси, страшни глупости се говорят.

Не, не е разход. Страшни глупости се говорят, когато не ти е ясна материята. Точно така е.
При придобиването на актив, броенето на пари най - общо казано не се отразява като разход. Единственият начин, по който може да ти намалее печалбата е за дълготрайните активи, чрез амортизациите. Но те се отчитат много години. За всеки актив времето на отчитане е различно. Например, ако купиш машина за 20 000 лв. няма да имаш разход, дори и да са ти излезли парите. Разходът за това ще бъде само чрез амортизациите и то в няколко години, може и пет и шест поредни години. Това е основната характеристика на актива, че пренася стойността си на части. И то на дълготрайният, защото има и краткотрайни. при тях е по лесно, защото обикновено се приема, че имаш праг 700 лв. и всико под този праг се отчита директно на разход.
А земята специално не е амортизируем актив. Та тя дори и чрез амортизациите няма да намали печалбите, защото не се амортизира. Причината актива да не е разход е, защото е средство на производство и носи бъдещи изгоди. Накратко, инвестиция.

Цитат
Добре, аз едно не разбирам. Има гугъл, 21 век сме, грамотни сме очевидно, щом сме във форум.
Пиши в Гугъл печалба актив или пасив и виж, щом на мен не вярваш.

Скрит текст : Покажи

пп. не мога да ви насмогна на глупостите бре:) като купуваш нещо, го купуваш на един път, т.е. цялата сума е разход. Амортизацията е изхабяването на въпсорсното нещо, т.е. намаляваш му стойността, т.е. намалява актива, който вече имаш. Това е друг разход, през друга година, и няма касателство с първия:)))

Хубаво, ама Гъгъл не ти е казал, че земята е неамортизируем актив. И не ти е казал, че амортизацията се пренася в годините, а не наведнъж, както ти си написала. Да не говорим, че има данъчно признати норми, които ако ги надвишиш, ще си увеличиш печалбите и залудо ще плащаш данъци.
Ей това е проблема, че Гугъл ви е учител.

Що се отнася до печалбата да, в баланса е. Нали това написах, а се води актив, защото реално е такъв. Преди десет години стоеше в актива, например. Сега го преместиха в пасива, но се пише със знак минус, защото не е привлечено средство, а чист актив. Ето ти от твоят учител Гугъл като за теб:
http://www.parichnipatoci.com/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0% … D1%87%D0%BA%D0%B0

АКТИВЪТ е НЕЩОТО(ресурс), което вкарва пари в джоба ти.
ПАСИВЪТ е НЕЩОТО, което изкарва пари от джоба ти.

Земята, машината или какъвто и да е друг дълготраен актив ще ти вкарат нови активи(парички), защото ще ти произведат приходи, най - общо казано. А разходът е чист минус.
   Много добро пояснение дадохте. Напълно съм съгласна.

# 1 457

Ако визираш Германия, тя е дори по-кротка от това, което би могла бъде с оглед на икономиката й. По исторически причини.

Че кой друг да визирам. Може да тропат ако са сами, като са в съюз ако много тропат може на някой да му писне и да обърне масата. И в семействата е така.  Въпреки че напоследък много станаха кандидатите за тропане по масата - Унгария, Австрия, Плоша, който не се е сетил, той не е заразмахвал ръчичка. Е няма как да се върви напред така.

Няма да вляза в безсмислена дискусия.  Германия не виждам на кого е тропала, точно обратното - дискутира си с Франция и с вашия Ренци, и с Камерън също. Но затова пък виждам как избуява завистта от нейното положение. Което не е справедливо, но пък вероятно е обяснимо - по-успешният винаги е обект на завист. Жалко за теб, ако си влязла в тази спирала.

А Камерън изобщо нямаше намерение да обръща масата (ното Джонсън, нито Фараж) - просто преигра и се издъни. Поакзателно е, че сега са затихнали като дете с вмирисан памперс и се чудят каква да я отпочнат.

# 1 458
Земята се амортизира , затова се използват торове, подобрители, Сменят се култивационни процеси , редуват се култури именно защото ако не се полагат тези грижи земята се захабява и ще ти дава мърмарици. Съответно добре гледаната земя има много по-висока рентова възвращаемост. Наемът от земя , на която са гледани предимно зърнени култури е двойно по-малък отколкото на такава за зеленчуци.

Mr. Green

Ох, счетоводно не се амортизира, освен в незнамси какви си изключения. Иначе реално се изхабява, естествено. Права си за написаното.

# 1 459
# 1 460
  • постоянно
Германия не тропа , защото тя има най-голям интерес ЕС да продължи да съществува.   Mr. Green

# 1 461
  • София
Вярно, че слушам с едно ухо СНБС, ама правилно ли съм чула, че този Борис го спрягат за нов министър-председател?

# 1 462
  • постоянно
Вярно, че слушам с едно ухо СНБС, ама правилно ли съм чула, че този Борис го спрягат за нов министър-председател?

Разбира се че го спрягат- от днес официално започва кампанията за нов МП- мисля че  са 5-6 кандидатури .- Джонсън, Хънт, Мей 

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 11:55 от her_76

# 1 463
А, виждаш ли че трябва не тропане по масата, а партньорство.  Laughing

Че кой тропа по масата в ЕС? Това са си някакви твои интерпретации още от гръцката криза. В нашето семейство, ако река да харча на поразия с кредитните карти на мъжа ми и да тропам по масата, че е зъл изедник, като ми каже културно, че трябва да се огранича, също ще има меморандум  Laughing

Ако визираш Германия, тя е дори по-кротка от това, което би могла бъде с оглед на икономиката й. По исторически причини.

+10

# 1 464

Аз гледам това, сайт с унифицирани показатели за всички : (-0,9 % за първо тримесечие 2016, след 3 години растеж)

http://www.tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth

# 1 465

Mr. Green

Ох, счетоводно не се амортизира, освен в незнамси какви си изключения. Иначе реално се изхабява, естествено. Права си за написаното.

Абе счетоводно, несчетоводно...  избираеми, неизбираеми институции в ЕС - компютри, компоти.... все думички с "к"  Laughing

# 1 466
Ще нагласят вота в полза на ЕС. Mr. GreenСпокойно!Колкото до нас,ние все не сме добре.

Клоня и аз към този отговор. И аз имам такова предчувствие, че изведнъж нещо ще се окаже я невалиден референдум, като нашите, я нещо подобно. Само и само да няма Брексит. Но... дори напуснат за Великобритания ще са по - голямата част от последствията, отколкото за ЕС.
  И аз имам това усещане, че ще обявят референдума за невалиден. Започнаха последствията за нея. Котировката на пауна се понижи драстично. S@P понижи с две степени кредитния рейтинг, а това е много зле за внос на инвестиции в страната и даване на кредити на Великобритания. Тя стана непривлекателна за инвеститорите, неплатежоспособна и с лош рейтинг във всички икономически показатели.

# 1 467
  • MI
Айде стига с това счетоводство вече  Laughing

Попея, според мен и това че вчера се срещаха само 3та (Меркел, Оланд и Ренци) не беше правилно. Много ясно, че останалите пак ще се ядосат и ще запънат копитца. Абе докато не стане една държава с ясни правила просто няма да има оправия.

А за завистта, която пишеш, не е точно така. Просто има много голяма конкуренция и противопоставяне вътре в съюза - основно между страни производители и страни потребители, на всички видове продукция. Например селскостопанската - северните страни се стремят всячески да разрешат евтин внос от Магреб, на което естествено южните се озъбват. Същото е с потреблението на останалите стоки. За мен най-нормалното е за абсолютно всичко вътрешнообщностното производство да бъде стимулирано и с привилегии пред чуждото. Без ама и ако. След това вече да се уреждат вътрешните правила. Но дори до това не сме дорасли, каква ти федерация.

# 1 468
Ще нагласят вота в полза на ЕС. Mr. GreenСпокойно!Колкото до нас,ние все не сме добре.

Клоня и аз към този отговор. И аз имам такова предчувствие, че изведнъж нещо ще се окаже я невалиден референдум, като нашите, я нещо подобно. Само и само да няма Брексит. Но... дори напуснат за Великобритания ще са по - голямата част от последствията, отколкото за ЕС.
  И аз имам това усещане, че ще обявят референдума за невалиден. Започнаха последствията за нея. Котировката на пауна се понижи драстично. S@P понижи с две степени кредитния рейтинг, а това е много зле за внос на инвестиции в страната и даване на кредити на Великобритания. Тя стана непривлекателна за инвеститорите, неплатежоспособна и с лош рейтинг във всички икономически показатели.

Абе сигурно го мъдрят това, ама не мисля, че лесно ще мине. Прекалено много  шум се вдигна.

Те последиците са ясни за всеки, който не е пристрастен. Въпросът е, че политиците в ОК са в патова ситуация - ако рекат да нулират референдума, насъсканите от самите тях националисти ще им създадат много ядове. Ако рекат да почнат процедурата за излизане, много вероятно да доведе до излизане на Шотландия и проблеми със Северна Ирландия, да не говорим как големият бизнес ще ги накаже. И това е само от гледна точка на техния собствен политически интерес, дори не визирам варианта наистина да мислят за бъдещето на тази страна.

Нели, аз пък мисля, че е правилно от гледна точка на оперативността. Много по-лесно се дискутира извънредна ситуация с ограничен брой хора и то точно тези, от които зависи и които са най-засегнати. И които заедно са моторът на съюза. Иначе става говорилня и не се вземат никакви решения. Това е оперативна среща за тактически решения, за стратегичеки и дългосрочни си има други форуми.

А другите, дето запъвали копитца - с тях ще се занимават, когато му дойде времето. И аз така бих постъпила.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 12:02 от Анонимен

# 1 469
  • MI
Те всъщност накрая след цялото умуване и тримата нищо умно не казаха.  Laughing Аз поне разбрах само, че не им се чака много, но пък нищо няма да правят засега. Да им имам оперативността.

Общи условия

Активация на акаунт