Американски колеж - седма тема

• 108 891
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Миналата година и ние купихме учебници по АЕ, по-скоро ги платихме, а от колежа ни ги дадоха. Предполагам, че това зависи от самия преподавател.

Катнис, не е нужно да се обличате с костюми за присъствие в колежа. През учебната година ще видиш, че облеклото е свободно, но достатъчно прилично, все пак. Поради липса на шкафчета в колежа миналата година моята осмокласничка се движеше с голяма раница.
Относно картите за градски транспорт, от АК ще ви издадат лист/декларация/уведомление, с който отиваш в бюро на градски транспорт и си купуваш месечна карта. Листа, който се издава от колежа замества бележниците месечна карта

# 181
  • В офиса
Е, не може да се отрече, умеят ги американците тези неща - да вдъхновяват, да създават усещане за общност. След ден 1 моето дете е доволно и щастливо. И вече май съжалява, че сегашните групи са временни.

# 182
Не, бъдете спокойни, не съм от момичетата, които се появяват с дамска чанта, силен грим и голи рамене на училище, въпреки, че са в изобилие навсякъде.
Уж казвате истината от свои личен опит, а всъщност разпространявате митове и легенди.
ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!
Сега излизате от положение, но до скоро ми обяснявахте измислиците си!!!
Дано никой нетърпелив бъдещ колежанин не бъде подлъган да повярва на "мамините" ви глупости, като мен!!!!
😡😡😡😡😡😡😡

# 183
Успешна учебна година за децата Ви, мамита! Hug Hug

Е, не може да се отрече, умеят ги американците тези неща - да вдъхновяват, да създават усещане за общност. След ден 1 моето дете е доволно и щастливо. И вече май съжалява, че сегашните групи са временни.
Peace

Даам! Всяка година се чуди кое и как да натъмани, за да успее да се прибере за срещата на завършилите колежани. Даже и лятото се присеща и се надява програмата да й позволи.

# 184
Здравейте,
ще попитам за последен път и моля да ми отговорите с истината.
Последно, носят ли се учебниците или ще имаме по 2 броя?
Питам така, защото бях излъгана от мнение тук, че учебниците не се плащат!!!
Трябва да си купим учебници по английски език!!!
Значи няма да имаме 2 броя от учебника по английски!!!
За жалост ви се доверих и си купих малка раничка!

Не, бъдете спокойни, не съм от момичетата, които се появяват с дамска чанта, силен грим и голи рамене на училище, въпреки, че са в изобилие навсякъде.
Уж казвате истината от свои личен опит, а всъщност разпространявате митове и легенди.
ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!
Сега излизате от положение, но до скоро ми обяснявахте измислиците си!!!
Дано никой нетърпелив бъдещ колежанин не бъде подлъган да повярва на "мамините" ви глупости, като мен!!!!

Като начало - моля коригирай тона си!

Само в осми клас се носят само учебници (не всичките) по английски, носят се книжки, които се четат в момента и май по математика сборника... По мой спомен само едно сборниче по математика купувах в 8ми клас и тетрадки, и тетрадка за речник... Никой не мъкне "тухличките" по физика, химия и биология нататък, ама чак пък да не се вземе раница... Имаш (за следващите години) един голям тежък учебник вкъщи (личен) и един който си стои в класната стая на чина.
Многократно пишем в темата - за всичко питай учителите и администрацията на Колежа! Тук информацията е от майки, които все пак сме майки на големи деца, които са достатъчно големи и самостоятелни, че да не сме информирани точно колко броя какви тетрадки се купуват и колко цвята цветни химикала им трябват  Whistling

За градския транспорт им издават уверения, защото бележник в общоприетия смисъл нямат и от Центъра за градска мобилност не се съгласяват на първоначално издаване на карта и зареждане след средата на септември само с ученическа лична карта.

# 185
Деветокласниците са прегрупирани в нови класове. Отделно, са включени в големи групи, моята е в семейство Соколи.
Тухлички били учебниците. Вчера донесе само испанския, който изглежда лесен на пръв поглед. Да видим как ще потръгне, че моята учи и френски, дали ще ги бърка.

# 186
  • В офиса
А това със соколите, тигрите и т.н. само за първата седмица ли е, или си е целогодишно състезание? Някак ми се губи какво стои зад тези големи групи. И съм любопитна когато ще се разиграва това пленяване на знамето (както разбрах, че има), не се учи ли, или през междучасието спретват нещо. А каква е наградата за отбора, на който не са пленили знамето Simple Smile

За разните форми на електронен дневник (както и да се казват в АК) кога получаваме линкове и пароли за достъп?

# 187
По-скоро ще й помага, граматиката е едно към едно, залозите, групиране на глаголи, структурата, конструкцията на изреченията също. Просто трябва да успее да отдели в съзнанието си че приметни на френски  галголът живея е vivre а на испански vivir и да превключва. Може да бърка, но с повече упражнения се стига до автоматизъм. А научи ли сновните неща ще отбира и от италиански, поне разбираш написаното....
А за човек сблъскал се с учасния френски правопис, където повечето уж правила са изключение, да пишеш това, което говориш е фасулско.

За Енгрейд (електронния денвник) има два достъпа - за родители и за ученици. Към момента още нищо не са въвели, поне за 11-класниците няма . Ще получите мейл от администрацията с парола. Малко е дървена системата, но се свиква, информативна е.

# 188
Дано се справи!
А това за знамето не го знаех, довечера ще питам. Паролите миналата година ни ги пращаха към края на септември, не помня точно. Засега ви предстои тестът по английски и разпределянето по класове.

# 189
  • под Витоша
Малко със закъснение, но и аз пожелавам на децата една успешна и ползотворна учебна година и нека да покажат най-доброто от себе си!   thumbsup
Моите колежани са много доволни от новите си класове и най-вече от учителите, които ще им преподават. Е, има едно - две изключения, но като цяло са доволни!
Десетокласникът отбеляза, че има доста отпаднали и преместили се - поне 20-30 човека /по негови думи/. А пък дванадесетокласничката е много щастлива - вече си е избрала конкретен университет и с още две съученички смятат да кандидатстват до края на октомври. От сега се кроят планове как ще си наемат обща квартира и т.н.

# 190
А това със соколите, тигрите и т.н. само за първата седмица ли е, или си е целогодишно състезание? Някак ми се губи какво стои зад тези големи групи. И съм любопитна когато ще се разиграва това пленяване на знамето (както разбрах, че има), не се учи ли, или през междучасието спретват нещо. А каква е наградата за отбора, на който не са пленили знамето Simple Smile

За разните форми на електронен дневник (както и да се казват в АК) кога получаваме линкове и пароли за достъп?
Това са постоянни блокове... и нещо и аз не разбрах за какво "пленяване" говориш? Знамето се печели с игри, организирани през годината, с точки от постижения на участниците в съответния блок... 8ми и 12ти клас са друга работа, те са отделни блокове и не участват в тази игра (доколкото аз съм разбрала де).
Пароли ще получите с писмо. На мен енгрейд не ми се вижда "дървен", но проблема е че част от учителите малко бавят нанасянето на оценките... а някои още в началото са си сложили табличките с групите оценки със съответната тежест.  Май преди първата родителска среща се получаваше майла за достъп до системата, ама честно да си кажа не си спомням кога беше това в 8ми клас  newsm78

# 191
С молба за информация как и от къде бихме могли да закупим или получим снимки от професионалния фотограф от откриването на учебната година?

# 192
  • София
Наистина ли утре няма да се учи?

# 193
Ето тук на сайта http://www.acs.bg/CalendarDetails.aspx?type=1 има академичен календар, където може да се види кога се учи и с какъв режим.
Обикновено отработванията на празниците не са фактор за тяхната програма. Но  слетите празнични дни се празнуват, нали са официално обявени за почивни...
Утре нямат училище.

# 194
  • В офиса
... и нещо и аз не разбрах за какво "пленяване" говориш?

Имало го било в програмата за вторник. Може да е само игра между 8-ми и 12-и клас. А може да е нещо само за 8-ми.
Ей, живот си живеят тази седмица 8-окласниците. Чак не си представям как ще преминат от лежерния тиймбилдинг в момента към сериозното учене без емоционален шок Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт