Забранен зет - арабин и мюсюлманин

• 112 891
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 45
free yani, и ти ли успя да попаднеш в омагьосания кръг на "приказките на Шехерезада"  Joy

Как може да си толкова лекомислена, какаво от това, че бил учител по литература, език и дрън, дрън. Това не му пречи да те заведе в Тунис и да ти съсипе здравето. Тя майка ти хубаво се противи, ами пита ли неговата майка и сестрите му какво казват. Не мисля, че ще са очаровани, пък имаш и друго дете.

Поне заради детето си не прави глупости и не залитай като пубер. Сега детето ти е настройвано от майка ти срещу теб, но един ден то самото ще се обърне срещу теб,  и нищо няма да го спре. Ще ти зададе въпроса, освен с любов и себе си да се занимаваш, какво направи за мен - съсипа ми детството. Да не се окажеш сама в Тунис увита във фереджета и на антидепресанти.

# 46
Не е чак от такова значение дали си религиозен или не, а в какви нрави си възпитан и в общество с какви ценности си расъл. Ако за нас е нормално равноправието в семейството и не си представяме нищо друго, то за всеки мюсюлманин е съвсем в реда на нещата да се държи като ага и да възпита и синовете си като аги. Това е положението и или го приемаш, или се разделяш, защото той за нищо на света няма да отстъпи от своите традиции, ако ще изобщо да не е вярващ.
По отношение на обсъжданата педофилия - няма никакво значение какво пише в корана, а каква е обществената нагласа и морал. Ако не е кой знае какво престъпление в очите на повечето мъже, защото мнението на жените не се зачита, значи има за какво да се притеснява човек.
Имала съм едно гадже турчин, не знам дали е съвпадение, но въпреки че в семейството му почитаха и християнските празници, определено се държеше като ага, искаше да се налага и ревнуваше, абе пълна гад. Иначе е ерудиран и образован човек, ама това няма значение, никак не завиждам на сегашната му жена.

# 47
Образованието няма нищо общ с възпитанието и мирогледа.Един арабин може да е образован колкото си иска,това въобще не променя факта,че е арабин.Ценностната му система е друга,приоритетите му са други,МОРАЛЪТ му е друг.
  Жени,които се свързвате с араби-знаете ли изобщо с кого се свързвате!?!Имате ли представа каква е картинката в неговата глава!?!Знает ли каква е според него ролята на жената и как според него би трябвало да се възпитават децата?Знаете ли на колко години и по какъв начин ще омъжи бъдещата си дъщеря и на какво точно ще научи сина си!?
 Мислете малко....Задайте си някой въпроси....

# 48
  • Варна
То не е до раса. До култура и личностно израстване е. Ислямският свят гледа момченцата много лековато, без възпитание и натиск. Излизат хем мамини, хем мачовци- мъж-бей, дето му викаше баба ми. Такъв, за който си мебел и пречка, никога няма да вземе на сърце твоите проблеми. Ма как могат да лъжат...направо омайват с думи.

Мъж от арабския свят ако ще имаш отношения с него...най-добре е или да ти мие краката и да носи баклава, или да е от правилната страна на АК-47 спрямо теб. От мен да мине, стават и за лекари тук и таме, макар да правят много белички и като видя арабелска фамилия, и за мазол на крака не бих отишла.

А, да, запитай се: защо този мъж не си взима от техните жени, какво му пречи и какво не му достига и защо не му дават кадъна?

Крайно мнение, но пък на 100% се покрива с моето.

Съжалявам, авторке, тук вероятно ще получиш отговори, които няма да ти харесат, но поне са искрени. Шансът твоят човек да е от изключенията е по-малък отколкото да спечелиш на тото.

Колкото до връзката - не подписвай брак, не му раждай дете и не ходи в арабска държава с него. Всичко останало е ОК.

Това ми се струва най-адекватният съвет.

# 49
Много се дразня на хора, които защитават тезата, че живота с мюсюлманин е чудесен и виждаш ли, ние нищо не разбираме.
Може би, авторката иска да чуе - оооо да отивай в Тунис с любимия ти. Живота е прекрасен, ще се чувстваш  свободна, обгрижвана, принцеса. Ще си носиш късите рокли, поли и токчета, лежерно ще си пиеш кафето под някоя палма.

Заблуда - ще си откараш в някоя миризлива къща или блок, заедно с един куп откачени жени, и ще се вайкаш - ама той не беше такъв.

Майка ти с право се противи. Я се постави в нейната роля. Имаш дъщеря и тя ти заявява, че заминава в Йордания с възлюбения си. Ти какво ще направиш - ръкопляскания в името на любовта или рози и червен килим до терминала на самолета?

# 50
  • Варна
Ама как във всички теми мюсюлманинът е единственото изключение - начетен, интелигентен, чувствителен и нехаещ за културните и религиозни различия с жената в името на любовта. Горкият, сигурно понеже е такова голямо изключение и не се вписва в средата си, затова е тръгнал да си търси неверница, че и разведена с дете. Жив да го ожалиш.

Извинявам се на авторката, ако й звуча твърде критична, не е нападка срещу нея лично.

# 51
А авторката къде се е запознала с него? В България или по интернет? На какъв език комуникират?

# 52
  • Насред хаоса
Майка ти е арогантна и деспотична?! Я иди поживей без детето си с мюсюлманин на негова територия, че да видиш какво значи арогантност и деспотизъм. Има изключения, вярно е. Но са толкова малко, че по никакъв начин не могат да изпъкнат на фона на останалите. Възпитание, мироглед, отношение към жените - всичко това им се залага в главите още от малки и си остава там, независимо колко са образовани и как се държат в светска държава. Майка ти не е права единствено в начина, по който показва страха и загрижеността си. За останалото е права - понякога е достатъчно трудно напасването и животът с човек от същата култура и със същите общи разбирания, какво остава за такъв със съвсем различна култура, разбирания и манталитет. Игра с огъня е това, а има намесено и дете.

# 53
Според мен, авторката, страда от проблема "липса на внимание, зачитане, секс и др". Срещнала е този хубавец, прявил е някакъв интерес към нея, за който тя жадува, казал й е две мили приказки в леглото и хоп имаме тук умен преподавател по литература и език, и не разбирам какво толкова против него имате.

Момиче осъзнай се и цени себе си, здравето си и детето си. Много се ядосвам на такива патки doh

# 54
Ама как във всички теми мюсюлманинът е единственото изключение - начетен, интелигентен, чувствителен и нехаещ за културните и религиозни различия с жената в името на любовта. Горкият, сигурно понеже е такова голямо изключение и не се вписва в средата си, затова е тръгнал да си търси неверница, че и разведена с дете. Жив да го ожалиш.

Всички са изключение в началото, до сключването на брака. После излизат от ролята на принца от приказките.

# 55
Наистина се убедих, колко ограничени могат да бъдат някои хора. Жената не спомена къде живее, каза, че човекът до нея я уважава и обича, а и обича детето. Вие го изкарахте педофил, само защото сте чели нещо. Наистина не мога да си представя подобно ограничено съзнание и липса на социален опит - собствен, а не базиран на книжлета.

# 56
Майката я разбирам, но не и поведението и. С това отношение, ще постигне обратен ефект.

# 57
Наистина се уб

едих, колко ограничени могат да бъдат някои хора. Жената не спомена къде живее, каза, че човекът до нея я уважава и обича, а и обича детето. Вие го изкарахте педофил, само защото сте чели нещо. Наистина не мога да си представя подобно ограничено съзнание и липса на социален опит - собствен, а не базиран на книжлета.

И филми, и филми. Simple Smile

# 58
Майката я разбирам, но не и поведението и. С това отношение, ще постигне обратен ефект.

авторката е написала това поведение на майка си, но то може да е съвсем друго, просто тя да го интерпретира по този начин. Аз не вярвам да настройва внучето си срещу нея. Всяка нормална майка, обичаща детето ди, би реагирала остро на такава връзка, знаейки последствията.

# 59
Авторката каза, че майка и въобще не познава въпросния индивид. За мен не е нормално едва майка да се налага до такава степен чрез тормоз и обиди, че да прибягва и до служебно положение за да стане на нейното и да превръща живота на детето си в ад

Всички бихте били изключително възмутени от такава майка, ако не реагирахте на ключови думи като кучето на Павлов.

Общи условия

Активация на акаунт