Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 24

• 30 504
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Има някакви уреди за комари, които се закачват за количката, вършат ли работа?

# 151
  • София
не съм виждала, ама закачай, че е зловещо  Confused
а ако захапе съвсем малко бебе не знам какви ще са последствията.

# 152
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/66_67_493

ето това е, видях го на една количка.

# 153
Това май не са комари, а някакви гадни мушички, които предизвикват сериозен оток при ухапване. Миналата година ми се случи в Борисовата градина на тенис кортовете. От администрацията казаха, че редовно има оплаквания от техни абонати. Отокът беше огромен и болезнен, едвам си движех крака. Преди седмица нахапаха ММ и глезенът му стана троен. Не знам дали машинките на Чико помагат, защото до колкото знам, те имитират звуци или вибрации подобни на мъжките комари и това прогонвало женските. Само че това май не са комари... И аз се чудя как да се борим с гадинките, а общината пасува вместо да пръска редовно срещу вредители.  smile3511

# 154
Кои кортове, да знам да ги избягвам?

# 155
не е от кортовете, има ги навсякъде
ММ го нахапаха в градинката пред блока ни

# 156
Момичета, тези дни трябва да започна  да давам на бебчо витамин Д.
Педиатърката ми каза да си избера между Вигантол и Витамин Д на Джеймисън.
Вие от кой давате?

# 157
По старата генерация сме давали вигантол. Сега и мажа ноктите на краката с него, че се цепят.

# 158
  • София
Вигантол давах аз, че и големи количества, фонтанелата все беше голяма.
сега и за мен съм си купила, че е модерно да се пие, ама така си седи  ooooh!

# 159
  • Пловдив
аз си спомням, че по наше време като го започвахме беше изчезнал вигантолът и стартирахме с джеймисън, после по едно време едното педи ми каза, че вигантолът се усвоявал по-добре и го имаше вече, та минахме на него, не знам това твърдение доколко е вярно, има огромна разлика в цената на двата продукта и ми е странно по-евтиният да е в нещо по-добре Thinking
Сигма, не знаех, че помага за цепене на нокти, да взема да си купя, че моите нещо напоследък се разцепиха да се цепят, то аз знам от какво стана де, от геллакове, ама това е друг въпрос Rolling Eyes

# 160
Ми ноктите на палчетата на краката започнаха още миналата година да се цепят на широчина. Направо през средата на нокътя. Заведох я на дерматолог- каза плодове и да мажа с вигантол. Като че ли заздравиха. Сега преди седмица отново нокътчето се разцепи и направо си падна-

# 161
И аз знам от Сигридов, че Вигантол-а се усвоява по-добре. И аз и Бобчо взимаме такъв Peace

# 162
И аз започвам от утре с Вигантола. Малката мръвка е качила 400 гр. за 10 дни, добре го храня, пу-пу  Mr. Green
Не можах вчера да отговоря, та днес да продължа темата за пишките  Mr. Green При нашия батко така се случи, че на контролната урина на 6 месеца се изолираха ешерихия коли. Пи АБ, после беше чиста, но на следващата контрола отново имаше. И така още веднъж, педи ни изпрати на детски уролог и предупреди, че първата му работа ще е да го забели. Така и се случи, не беше приятна история, но се наложи. После вече не помня хронологията, но пак имаше една урина с коли, и вече ни изпрати на лекар в Сф. Който просто даде нови препоръки за взимане на урина, и без лечение воала - чиста урина. Мисълта ми е, че така и не стана ясно дали това забелване е помогнало да изчистването на е-колите или не, но вече беше факт. Да, но след това се случи на 2-3 пъти като се изпусне да се забелва пишлето за няколко дни, и пак да залепне. Щото тая процедура вкъщи се извършва от мен.... не ме питайте баща му и двамата дядовци с какви оправдания излизат, явно майката и в това е най-компетентна  Mr. Green Та последния път, преди месец, като беше с чревен вирус, педиатърката тръгна да му взима урина за проба и каза - "ама това дете е с тежка фимоза". На което аз отговарям, че не е, забелен е по принцип, но сега вследствие на вируса, не сме пипали няколко дни, и съответно е залепнало. Та направи невярваща физиономия, но се гордея, че с упорство и настояване от моя страна, успях пак да я отлепя кожичката. Истината е, че веднъж забелено, трябва да се поддържа.
А по принцип за ползата/вредата от самото забелване, ето нещо за четене https://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/, което се подкрепя и от д-р Бранков, водещ специалист в детската хирургия.

# 163
  • София
Аз само на Джеймисън съм давала, по съвет на педиатъра.

И мойто дете е нахапано от комари, вчера по време на следобедния сън, има над 10 ухапвания. Убих 2 комара в банята, дано няма и други....

Моме, браво, наистина добре го храниш малкото, пу-пу-пу  Heart Eyes

# 164
С какво мога да предпазвам дребното от тия комари и вся твари? Комарник на количката в тая жега не ми се опъва...

Общи условия

Активация на акаунт