Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 24

• 30 522
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Гуги, пак опираме до различието на децата. Виждала съм майка на тризнаци, сама бута влака. Децата стоят и си кротуват. А аз  с бебето в ръце и бутам количката, че иначе наставаше вой до небето. Хубавото също е, че децата се променят и са на периоди. Имам съседчета тризначки. Не знам как са били като бебета, но сега, на 4 г., са много кротки деца. Като гледам отстрани, са по-лесни за гледане от единственото момче на друга съседка.

Моя позната има две деца с малка разлика. Първото много кротко, второто - на другия полюс. И тя казва: Ако бяха обратното, никога нямаше да се навия на второ и то толкова скоро...

# 271
  • Пловдив
Гале, всичко е относително, аз също съм имала случаи когато и двамата са си седяли мирно в количката и хората като минават викат - гледай какви са кротички, ама съм имала и такива, дето като ги видят са ме питали как не съм полудяла и т.н. та тези деца дето си ги видяла, че някой път са седяли, може следващия да е било обратното  Rolling Eyes аз моите не мога да кажа, че са от най-буйните, нито пък, че са от най-кротките Rolling Eyes на фази са, едното като бебе беше страховито, нон стоп се дереше с часове и нямаше спане, другото сега е много по-инатливо, не спи хич нощем, за разлика от бебешкия период и така Rolling Eyes но пък навън спрямо други не са агресивни примерно, това ме радва много Rolling Eyes в крайна сметка винаги има разлика дали гредаш едно или две деца /като имам предвид с малка разлика или без/, аз инцидентно като остана с едното дете имам чувстото, че съм без дете, та си мисля, че колкото и проклето да е, едно, не е като две деца, ама щото така съм свикнала Rolling Eyes

# 272
  • София
Мен никой не ме е плашил, просто аз си знаех, че живота ще се проемни значително след появата на малкото човече, не за лошо де. Със забременяването започнах да си повтарям, че всичко ще бъде наред и ще имам лека бременност. Така и стана. Следващата ми мантра беше: ще имам кротко дете. И това стана, пу-пу-пу. Е, до края на 9-я месец я кърмих и нощно време, повече от 4 часа непрекъснат сън в този период не е имало, просто детето се будеше и искаше да яде. До 2 години и нещо спеше лошо, с няколко събуждания през нощта, с будувания по час-два.... Но не се оплаквам, искам само да е жива и здрава и да расте щастлива и свободна.
Та всички деца са различни, но не без значение е нагласата на майката и като цяло оптимистичния поглед на нещата

# 273
Не прави грешка да си лягат в 22, ако приключват по-късно съответно по-късно ще се будят.

Момичета...как така ги слагате да си лягат през нощта ? Та те спят по 16-17 часа на денонощие т.е. аз не правя разлика между спането през деня и през нощта, че специално да ги приспивам за нощен сън. Като сложим и събужданията за хранене през 3 часа, никакъв съществен сън не се очертава през нощта. Те не правят и разлика между ден и нощ още, според мен.  Thinking

Амини Как успявате да правите тези дълги паузи между храненията и от кога започнаха ? Моите се събуждат гладни, като кучета и абсурд по 6 часа да спят непробудно. Това, според мен, се случва на по-големи бебета. Сега съм им увеличила дозата на 105 мл в опит да ги храня през 3,30 ч - 4 ч., защото на 90 мл. се будят понякога и през 2 ч. Иначе добре си хапват, да чукна на дърво. Педиатърката ми каза да внимавам с дозите на млякото, защото са още малки и коремчетата им не могат да обработват големи количества мляко наведнъж. Коликите се обострят обикновено нощем и ги карат да се напъват да пръцкат, явно имат и болки, защото понякога рязко изпищяват и започват да се кривят. През деня, като ги изкараме навън, спят непробудно през цялото време почти - понякога по 4-5 часа. Като ги изкъпим, ококорват очи и искат да се гушкат, търсят внимание.

Като сме почнали на бебешки теми, да питам мамите на по-малки бебоци  - започнахте ли масажите и как ги правите ? Гледате ли някакви клипчета или схеми в интернет или само това, което ви е показала педиатърката ? На нас вече ни се препоръчват масажите и се опитвам всяка вечер след къпане да ги размачквам. Кога започнахте ползването на килимчета с играчки за гимнастика ?

# 274
Кити- понеже чета през телефона не виждам колко са ти големи децата, но Бобчо започна по-дълги паузи около средата на втория месец. Напълно махна нощното хранене около средата на третия.

Масажи не съм правила, ако не се брои намазването с лосион след баня. Активна гимнастика купих някъде в началото на третия несец, ама едва сега започва да я отразява, иначе само си лежеше и зяпаше безцелно

# 275
Нашите колики се обострят през деня и почти не спи. Вече почвам да се отчайвам... Излезем на разходка, уж спокоен, пък се разпищи и трябва да го прибирам  Confused Снощи е пищял до 00,00 ч.  Tired
После заспа и до 6ч сутринта не се събуди...
Давам му по 100 мл. АМ и изкарва почти всяка нощ без да се буди. Педиатърката ми каза онзи ден към края на първия месец да ги увелича на 120 мл. отначало първото сутрешно и последното вечерно.
В този ред на мисли, 105 мл. не са ли вече малко за твоите бебчета, Кити?  Rolling Eyes

# 276
Ирен, Кити около 2,5 м. започнаха да спят по-дълго. При моите има значение кога си лягат, ако е към 21-22 часа после неминуемо се будят около 3-4. Според мен децата трябва да се научат, че има нощно спане. Отделно от това ние не ги къпем вечер, а през деня и вечер ги подготвям с чувалчета и т.н. и тогава чак почвам да храня, като приключа са почти или напълно заспали, дори не оригвам, а директно ги слагам в кошарата. Колкото повече разбуждаш детето, толкова по-трудно заспива то после.

За количеството храна не мога да се произнеса, защото според всички стандарти моите ядат малко. Аз и сега давам максимум 90 мл добавка на хранене, останалото е кърма. Когато не съм кърмила са изяждали максимум 120 мл и то отскоро.

Масажи и аз като Фокси, но мажа с олио. Нямам време за повече  Sad

# 277
Вие да не мислите, че съм правила масажи, къпех и мажех с олио. Колкото съм масажирала толкоз, станаха си хора и без специални масажи. Сега така ми масажират мозъка, че незнам къде да се дяна  Whistling

Приемам идеи всякакви за сваляне на памперс, големия не иска нищо, събувам памперса и обувам гащи. Започва едно пищене на което не издържам и излизам. След малко той млъква, поглеждам гащите събути, памперса прилежно сложен. Нямам вече идея какво да го правя, на плажа стиска 2 часа и не иска да пикае. И с лакомство не става да го примамя, прави същата постановка  ooooh!

# 278
Оф, не се научи. Не го тормози. До месец сам ще поиска.

# 279
  • България

Моите мъници заспиват в 21:30 и се будят между 2-3h. ядат полу заспали и чак 6:30-7:30 се будят.
Пу-пу, и ние горе долу така , с тая разлика , че понякога след храненето в 3 часа не заспиват до 6  Mr. Green или се редуват да мрънкат.
На мен каката като бебе много плачеше и сега наистина се бях настроила за кротки деца и  все още продължавам да съм оптимист  Mr. Green

# 280
  • Пловдив
и на нас ни препоръчват да се маха памперса и директорката на яслата днес каза да се постарая докато отидат да направя нещо по въпроса  Rolling Eyes

# 281
ние ги къпем вечер и после ги храним, но след храненето не заспиват, а още повече се кокорят - чудя се дали да не ги къпем по-рано..... newsm78 но пък след къпане да ги извеждаме.....не знам

# 282
Аз къпя към 10.30-11.00 вечерта и отттогава му броя нощен сън. В начаалото ставше в 1 ив 4, после започна направо в 4. Една сутрин просто ме изненада като се събудих преди него в 7 сутринта. Търпение си трябва...

# 283
А аз един малко тъп въпрос - като го изкъпеш, не се ли разсънва? newsm78

# 284
  • гр. София
На Анди банята му действа много ободряващо и е готов за бели. Та се чудя защо казват : да спиш като къпано бебе.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт