Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 142
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Къносах се със Сахара - мисля, че наистина стана малко по-червено, отколкото с други къни /както се коментираше в темата/. Белите коси се покриха и цветът там е по-ярко червено-риж. Crazy Ще видим като трайност как е. Следващото ми мацане мисля да е индиго + къна....да видим дали ще отиде към кафяво. Grinning Grinning

# 721
Аз малко се връщам назад, но нямаше как да отговарям досега.

Аз съм ползвала само Амла като маска за коса и не ми е променяла цвета на косата. Наистина има изсушаване с нея. Аз лично стоя по 10 макс 15 мин. и отмивам.
А листата от къри за как и за какво се използват?
Приятелка има тинейджър с преждевременно побеляваща коса, та сега се чуди какво може да направи за да позабави малко процесът и чете, че за маска с листа от къри и кокосово масло, затова и попитах за листата от къри, тъй като не знае откъде може да ги закупи.

Да, имаше изсушаване и при мен.Иначе бях чела много хубави неща, едно от които беше, че забавя побеляването на косата.
Аз четох, че амлата като цяло е много полезна за косата и затова реших да започна да я ползвам, но имам позната с тийнейджър с побеляваща коса и тя се надява амлата да забави процесът.

За съжаление линка не работи, но явно ще трябва да поразгледаме Ebay.

Благодаря за отговорите, момичета! Значи ще стоя с маска от ампа само 10-15 минути, защото аз по принцип си правя маска с кокосово и бадемово масло, но стоя минимум по 1 час с нея и мислех да комбинирам всички неща, но явно няма да се получи. И последно, вие откъде си поръчвате амла, аз мислех да поръчам от zoya.bg, видях, че там има натурална амла на прах.

# 722
cute_poison
Прочети за фо-ти за възстановяване цвета на косата.Пие го мой познат на 45г. е и ми сподели че смята че му помага да не побелява.Има няколко бели косъма естеств. но сега си пусна по-дълга коса и остана доволен.

http://www.naturalnews.com/030837_Fo-Ti_hair_loss.html

# 723
  • Yambol
Момичета,знам че много пъти е коментирано замразяването на къна,но имам въпрос: последния път ми остана доста като количество и го замразих,но е смес от къна с индиго.Дали мога да го ползвам сега?Възможно ли е заради престоя на индигото в къната да получа по зеленикав цвят?Четох в сайта на Хенна, но там е споменато само за къна, не и къна с индиго. Hug

# 724
 cute_poison, чела съм, че липсата на витамин В12 също е причина за ранно побеляване,хората които нямат недостиг побеляват по -късно,  прави се изследване -20 тина лева е нещо, може да го направи и ако се налага да вземе мерки.

# 725
  • София
Момичета,знам че много пъти е коментирано замразяването на къна,но имам въпрос: последния път ми остана доста като количество и го замразих,но е смес от къна с индиго.Дали мога да го ползвам сега?Възможно ли е заради престоя на индигото в къната да получа по зеленикав цвят?Четох в сайта на Хенна, но там е споменато само за къна, не и къна с индиго. Hug

Замразявала съм смес от индиго, къна, амла и касия. Сместа си боядисваше перфектно и след размразяване.

# 726
  • София
Не ее по темата за къната, но ми се иска да попитам, някой дали е ползвам сапуните за коса на ма прованс? (като все пак едно малко по-био средство, може би няма да е съвсем не на място въпроса)...хем ако някоя от вас е пробвала как се разбират с къната, ще ми е още повече от полза.

# 727
  • Пловдив
cute_poison
Прочети за фо-ти за възстановяване цвета на косата.Пие го мой познат на 45г. е и ми сподели че смята че му помага да не побелява.Има няколко бели косъма естеств. но сега си пусна по-дълга коса и остана доволен.

http://www.naturalnews.com/030837_Fo-Ti_hair_loss.html
Ами аз го го виждам този артикул .Може ли конкретно за него и от къде мога да си го набавя ?

# 728
HennaFox са написали, че скоро очакват цветове от боите Cultivator's

# 729
  • В полите на Пирин планина
Брех!  Sunglasses Ще ме накарат да се върна съм естественото оцветяване ...  Thinking

# 730
Привет на всички. Страхотна тема. Пиша за пръв път и се надявам някоя дама с опит да ми помогне за разрешаването на моя проблем. Косата ми никога не е третирана с нищо, но за съжаление човек дори и добре да живее- старее и идват едни бели коси. При мен се броят на пръсти- около 20, които аз грижливо скубя  Grinning Време е вече да се пристъпи към боя- билкова, заздравяваща, покриваща белите коси. Моята коса е тъмно кестенява и мноооого дълга. Изръчках целия нет в опит да намеря билкови бои, които да изсветлят косата ми с един два нюанса и да не я направят червена. Та ето го и въпросът- Има ли начин да получа една идея по-светъл цвят от естествения по естествен начин.
Най-сърдечни благодарности на всички откликнали.

# 731
  • Пловдив
Лично моето мнение, е че няма начин как да стане по-светла. Моята е кестенява и започнах да я боядисвам със Светлокестенявата на ХенаФокс, като очаквах да остане поне същия цвят, ако не и малко по-светъл. Но не стана така. Разликата е съвсем малка, но е към тъмното. Преди като взимах от техните бои косата ми имаше лек червен оттенък и повече се виждаше на слънчева светлина. Но сега като си взех от новата партида (тя е вече и с по-различен етикет) косата почти го няма този червен оттенък.
Ако искаш изчакай (ако е вярно де (не мисля, че setony дава грешна информация), защото от Хенафокс все я пускат тази боя) боите на Cultivator's те имаха повече цветове и бяха малко по-различни от тези на Хенафокс.

# 732
Много, много благодаря за отговора. Опасенията ми още веднъж се потвърдиха. Понеже вече ми казаха, че колкото повече се боядисваш, толкова повече се наслагва боята и цветът става по- тъмен и ме посъветваха при всички положения да започна с по- светла боя. Затова сега съм взела light brown на Khadi. Направих опит с кичур, събран от четката и цветът е напълно същият. Без никаква промяна. А дали ако я направя с лайка, вместо с вода ефектът отново ще бъде потъмняване?

# 733
  • Пловдив
Аз не мисля, че след като косата ти е тъмнокестенява и ползваш светлокестенява ще стане натрупване с времето, от което тя ще стане по-тъмна. Освен това не е задължително да боядисваш цялата коса всеки месец. Може това да го правиш на 2-3 месеца, а всеки месец да си правиш мус, с който да мажеш само корените. Относно това дали ще има ефект от лайката аз лично незнам, защото все не се престрашавам и винаги я забърквам само с вода.

# 734
 Twisted EvilМного са упорити белите коси и с къна няма покритие. Вчера, къносах корени с по-голямо количество индиго и ефект-нулев, стоят светло червени...Може с двустъпковото, да се покрият, но 6 часа ми е непосилно...
Момичета, крайчетата боядисах с Лъш , нищо не покри...Много е слаба тази къна и съм разочарована. Освен това много трудно се измива, има фини частици, които ми приличаха на кафе...

Общи условия

Активация на акаунт