Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 202
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Благодаря ще пробвам с розовата вода, това с бирата малко  Rolling Eyes

Може ли да ми кажете как се забърква глоса, тъй като съм решила между боядисванията да си правя глоса, само че със златисторус цвят, за да пробвам да убия малко червения цвят.

# 301
  • В полите на Пирин планина
Разбъркваш билковата смес, добавяш балсам и мажеш. Стои се 30-40 минути.

# 302
Аз се отказах вчера от глос.В крайна сметка разтворих 2 лъжици чиста къна /Сахара Тазарин/ в чай от лайка и оставих да оксидира във фурната, на ниска температура за 2 часа. Бях я направила мъничко по-рядка, за да я изсипя лесно в едно шишенце и с него да нанеса, като мислех да добавям за сгъстяване от готова боя, но не се наложи, консистенцията си беше станала добре.Нанесох много лесно в корените, по слепоочията, стигна ми, а нанасянето беше и лесно и прецизно.Мразя четка и явно с шишенце е моят начин, за 10 минути бях готова без нито капка встрани.Стоях 4 часа, много добро освежаване, супер доволна съм.

# 303
  • Пловдив
Разбъркваш билковата смес, добавяш балсам и мажеш. Стои се 30-40 минути.

С вода ли пак я разбърквам и допълнително добавям балсама така ли?
Съжелявам за тъпите въпроси, но нещо не ми става ясно, ако е така, то си е като боядисването

# 304
С вода, с чай, както си решиш.

# 305
  • При децата ми
Здравейте!

Понеже вече няколко поста чета, че разреждате къната с чай от лайка, а аз се тремя към по-светъл цвят може ли да ми кажете в какво съотношение правите чая? И още нещо, тази къна "Сахара Тазарин" само от Еко мама ли се поръчва? Срещали ли сте я в реални магазини?

Толкова много съм побеляла, но пусто, като не се продава тази къна никъде тук, все отлагам поръчването и!

# 306
Хриспа, аз от Екомама я взех къната, много бързо дойде.Чаят правя с цвят от лайка, него купувах от Зоя, запарвам колкото сложа, на око, да кажем около 2 супени лъжици на 1 водна чаша вода.

# 307
  • При децата ми
Хриспа, аз от Екомама я взех къната, много бързо дойде.Чаят правя с цвят от лайка, него купувах от Зоя, запарвам колкото сложа, на око, да кажем около 2 супени лъжици на 1 водна чаша вода.

Помня Сетони, но помня също така, че доставката е към 5 лв. Благодаря за отговора! Hug

# 308
# 309
Има си бутон включи известия!

# 310
Остана ми малко къна от днес /учудващо/. Може ли да я замразя? И следващия път да си добавя необходимото допълнително количество? Или да не се занимавам и да хвърлям?

# 311
Привет хенапристрастени!  Hug

Любопитно ми е вашето мнение по следния неважен въпрос. В съседната тема за модните тенденции в прическите е пусната снимка /пост 693/ и потребителките се питат с каква боя е боядисана мацката. Имаше предположение, че е боядисана с някаква боя на Лореал. Аз гледах, гледах и почти на 99% съм сигурна, че мацката от снимката е къносана като естествената й коса е кестенява. Вие какво мислите, къносана ли е или аз съм грешка?

Скрит текст:

# 312
Плътен ми изглежда косъма, като ще да е с къна, но специалистките да кажат. По-нагоре из темата писах че ще поръчвам една къна от Индия. Та тя дойде, но от около седмица съм къносана и си харесвам цвета /постигнах тъмен махагон/, затова не съм я пробвала още.
http://www.myhenna.us/ayur-rajasthani-henna-mehndi-powder-in-dar … -color-200-grams/
Мисля си обаче, че ще трябва да сложа и нещо за цвят. Thinking

# 313
Момичета някоя от вас купувала ли си е къна от индийския магазин на Мария Луиза във Варна ?

# 314
  • Бургас
Остана ми малко къна от днес /учудващо/. Може ли да я замразя? И следващия път да си добавя необходимото допълнително количество? Или да не се занимавам и да хвърлям?

Сигурно вече си решила как да постъпиш, но според мен не би трябвало да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт