Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 809
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
След тази случка днес за пореден път осъзнавам колко много отговорност,колко радост, болка и тъга е това - да си мама!  Hug

# 301
Ирен Моите се чувстват сякаш по-добре, като не ги будя за манджа. Опитвала съм всякак - почна ли да ги будя по режим, оставят по 40-50 мл от дозата. Оставя ли ги сами да си поискат, почти винаги изяждат всичко. Момата нощем спи непробудно над 6 часа, на седмия почвам да се притеснявам и я будя за храна. Замислям се дали да не я изчаквам да видим кога ще се сети сама да се събуди. За мен това е най-добрият вариант, но всяко бебе е различно.

Някой попита колко часа спят в денонощие - ами напоследък много будуват - събират им се по около 5 часа бодърстване на ден. И ако се унесат за дълго, после нощем искат да си играят и не мога аз да поспя. Обмислям вариант за режим вече със съня.

# 302
Моите бебета спаха от 12 снощи до 7 тази сутрин.Аз по навик съм се събудила в 5.30ч. подгизнала и надута от мляко да ги чакам. Интересното е, че колкото и да са ми наляти гърдите и дори да текат,повече от 50-60мл. не мога да изцедя, а и бебетата не изсукват повече,защото не се наяжда и едната.Обяснявам си го с малкия ми бюст, знам ли вече.Явно не може да поеме повече и прелива  Grinning Вчера водих каката на басейн за няколко часа и като се прибрахме и влязохме да се къпем започна да шурти като фонтан,а като изцедих, защото децата бяха яли- 50мл.
Кити, как се справяте с храненето на поискване с АМ? Мен понеже хич ме няма по режимите, по едно време също ги бях подкарала на поискване -кога шише, кога гърда, обаче май стават по-нервни така,а и преяждат.Теодора започна да иска постоянно и да повръща, а и много са качили.Сега ММ ги подкара на 3ч.режим и сякаш е по-добре, да видим дали ще удържим така.
И моите всяка сутрин преливат  Grinning

# 303
Вчера преди кърменето в 18 дадох Биоамика. Събуди се в 19 и падна яко дрискане без писъци и рев. След това беше спокоен и ухилен. В 21 го изкъпах и яде,без да давам Био Амика,че не посмях преди нощта нови неща да му давам. Спа до 3 часа! За първи път прави такава голяма пауза. Би било прекрасно,ако и аз можех да се възползвам да поспя,но от 1 до 3 всички кучета на квартала плюс нашето бяха решили да правят лаф-мохабет. Та три часа постоянно ставах да заплашвам с вестник нашата купонджийка. Иначе гърдите ми бяха мамата си трака. Даже по едно време мислех да се цедя,че запжчваше да не се издържа. Устисках все пак до три часа,че вече и цеденето плюс кучето и съвсем нямаше да мога да придремвам. Сега пак дадох Биоамика,ще видим... Трябва да минат поне няколко дни,за да съм наясно наистина с ефекта.
Планината е по-добре от море. Много се замислям в края на август дали да не се качим малко по баирите,че определено имам нужда от смяна на климата.
Стискам палци да ви подейства добре и да се свършват тия колики  Peace

# 304
Ох момичета искам да ви споделя днес какъв шок изживях. Така както се носихме и бързам да му направя млякото но го нося в ръка и му закачих главичката във вратата. Отпред на челцето. Изпищя веднага и после се поуспокои . Нахранихме се и заспа бързо. Няма нито цицина нито подуто . Съвсем леко и труднозабележима червенина но много мъничка. Не се удари силно но при мисълта колко му е недоразвита и мека все още главичката изтръпнах. Разтреперих се и два часа плаках ..толкова много се изплаших Cry
Чакам го с нетърпение да се събуди от сън за да видя как е и дали е шен. Много се притеснявам но не видам смисъл да звъня на лекарката при положение,че няма нито цицина нито червено кой знае колко..какво ще ме посъветвате Cry
Ох, много кофти. Аз така един ден го ударих по носа, докато му разкопчавах бодито.. Сещате се какво последва -  той реве и аз рева. Скоро той спря, но познайте дали аз спрях Confused Все пак и ние сме хора и грешим. Вече никога няма да повторя тази грешка, но беше много гадно ooooh!

Относно запека. Знам, че лайката е силен алерген и трябва да се внимава с нея! Аз давам Лактуоза сиропче по 1 мл и ефекта е почти мигновен. Предпочитам това, от колкото клизми и т.н. Давала съм го два пъти де и двата пъти след 3 дневно не акане и двата пъти имаше ефект. Аз го пиех докато бях бременна и се чувствах добре  Peace Ползвала съм и микро клизмите на Мелилакс - уникални са! Peace

# 305
Здравейте Момичета, вашите бебета спят ли по някога с отворена уста? Нашият бебчо спи и се чудя дали е запушен носа или просто устата си му е леко отворена.
И бебето и аз спим така.  Нямаме запушени носове Simple Smile Peace

# 306
Ирен Моите се чувстват сякаш по-добре, като не ги будя за манджа. Опитвала съм всякак - почна ли да ги будя по режим, оставят по 40-50 мл от дозата. Оставя ли ги сами да си поискат, почти винаги изяждат всичко. Момата нощем спи непробудно над 6 часа, на седмия почвам да се притеснявам и я будя за храна. Замислям се дали да не я изчаквам да видим кога ще се сети сама да се събуди. За мен това е най-добрият вариант, но всяко бебе е различно.

Аз никога не го будя за хранене. Гладно бебе да сте виждали да спи? И по 8-9 часа паузи е правил първия месец и 1300 качи. Дори да искам да го събудя - нямам шанс  Grinning

# 307
Ох момичета искам да ви споделя днес какъв шок изживях. Така както се носихме и бързам да му направя млякото но го нося в ръка и му закачих главичката във вратата. Отпред на челцето. Изпищя веднага и после се поуспокои . Нахранихме се и заспа бързо. Няма нито цицина нито подуто . Съвсем леко и труднозабележима червенина но много мъничка. Не се удари силно но при мисълта колко му е недоразвита и мека все още главичката изтръпнах. Разтреперих се и два часа плаках ..толкова много се изплаших Cry
Чакам го с нетърпение да се събуди от сън за да видя как е и дали е шен. Много се притеснявам но не видам смисъл да звъня на лекарката при положение,че няма нито цицина нито червено кой знае колко..какво ще ме посъветвате Cry
Ох, много кофти. Аз така един ден го ударих по носа, докато му разкопчавах бодито.. Сещате се какво последва -  той реве и аз рева. Скоро той спря, но познайте дали аз спрях Confused Все пак и ние сме хора и грешим. Вече никога няма да повторя тази грешка, но беше много гадно ooooh!

Относно запека. Знам, че лайката е силен алерген и трябва да се внимава с нея! Аз давам Лактуоза сиропче по 1 мл и ефекта е почти мигновен. Предпочитам това, от колкото клизми и т.н. Давала съм го два пъти де и двата пъти след 3 дневно не акане и двата пъти имаше ефект. Аз го пиех докато бях бременна и се чувствах добре  Peace Ползвала съм и микро клизмите на Мелилакс - уникални са! Peace

Изчаквам и днес и утре звъня на докторката ще я питам за това сиропче за което ми казваш! Благодарим Hug

# 308
Няма как да не страдаме,когато страдат децата ни. И до днес ми се свива сърцето и си рева тайно,ако големият нещо страда. И така ще е,докато сме на този свят. Моят съвет е обаче винаги да се усмихвате на бебоците,когато нещо ги боли. Мама е и за това,да дава утеха,нищо че й се реве та две не вижда Simple Smile С големите е друго,но за бебчетата ни сега усмивката на мама,гушването и погалването е най-голямата утеха. Така,например,превърнахме хълцането в голям смях. Първо се плашеше и плачеше,но като почнах да хълцам заедно с него и да се усмихвам,сега и сам да е,щом се разхълца и почва да се смее. Е,докато не му писне да хълца.Иначе за удрянето на главичката,баща му го фрасна с вратата,докато аз го носех. Баткото колко се е удрял... Ако не повръща след удара в главата,няма страшно.

# 309
Не знам защо,но при удар веднага мажете с нещо мазно,много помага като първа помощ.Често повече от това не е и нужно.

# 310
Не повръща но малко върна мляко на следващото хранене и после като му давах водичка пак но малко колкото плюнка ..немога да кажа,че е повръщане а все едно като след преяждане.

# 311
Не повръща но малко върна мляко на следващото хранене и после като му давах водичка пак но малко колкото плюнка ..немога да кажа,че е повръщане а все едно като след преяждане.
Не е повръщане това.При сътресение се повръща на фонтан,както се казва.Освен това вече мина време. Щеше да повърне още след удара. Спокойно.

# 312
Вече съм по-спокойна момичета,добре че го има този сайт ! Даже преди малко така се изакахме..дооо ушии а аз толкова се радвам,че му олекна.
 Hug за всички ви!

# 313
  • Русе
Хе,хе! Хубаво е когато всичко свършва добре. И моята госпожица има проблем с акането, но като че ли се нормализират нещата. Миналата седмица не беше ходила от вторник до събота, когато взехме от тези клизмички Мелилакс. Каката не ми е правила така, а тати няма нерви да чака една седмица Simple Smile Мислех да дам лактулоза, но докато го ползвах през бременността мноого газове ми докарваше и реших да не го причинявам на бебка. Не знам нормална реакция ли е или само при мен така действаше,ама направо ми вреше стомахът, та за беба не посмях, иначе става за бебета.Лека и прохладна вечер от нас, двете дами спят отивам да си налея едно вино с лед  Grinning

# 314
Реших да се образовам за този сироп Лактулоза и прочетох,че не трябва да се приема от хора с лактазен дефицит,а нали именно,защото се предполага,че не изработват все още този ензим и им го даваме - Колийф,Био Амика... Това ме кара да си мисля,че Лактулозата не е подходяща за малки бебоци.

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 18:54 от Hipo

Общи условия

Активация на акаунт