Какво ли ще е ЯНУАРСКОТО мъниче - момче или момиче? - Тема 4

• 45 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък нещо се притеснявам, че бебо върви много голям, доктора каза, че в тази седмица трябва да е около 400гр, той е 600гр, в 22 го гледахме, той от самото начало върви така все с две седмици напред, но всичко казват, че е наред  Thinking

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 13:07 от AnMary

# 676
  • София
Molssi, и при мен е така.  Crazy Бебчо е 600 гр. и върви с една седмица напред.  newsm32 Аг-то веднага ме прави да направя обременяване с глюкоза, защото каза, че ако има гестационен диабет е много присъщо по-едро бебе. Утре ще го направя. Дано всичко е наред. Peace

# 677
Molssi, и при мен е така.  Crazy Бебчо е 600 гр. и върви с една седмица напред.  newsm32 Аг-то веднага ме прави да направя обременяване с глюкоза, защото каза, че ако има гестационен диабет е много присъщо по-едро бебе. Утре ще го направя. Дано всичко е наред. Peace
Току що четох за този диабет и май ще поискам и аз, защото до сега не ми е назначавано, преди няколко седмици имах стандартните изследвания глюкозата беше 4.37 и казаха, че изследванията са ок, не знам дали тя подсказва.Аг-то ли ти пуска изсл.или личния лекар ти го назначи?

# 678
Обременяването с глюкоза не се поема от здравната каса. На мен ми го назначи ендокринолог, на който АГ ме изпрати. Но не струва много, 15-20 лв. Този който го назначи трябва всъщност да напише на колко време е изследването. За бременни се изследва в 0 мин., тоест на гладно и преди пиенето на глюкозата, на 60 мин. след пиенето на глюкозата и на 120 минута. 0-60-120 е тоест. Неприятно е и става много лошо, затова си вземете някой с вас.

9005 и Молси - Grinning Разсмяхте ме. Аз ще поздравя и Спфийските мами, ей така да не се чувстват пренебрегнати Wink

# 679
  • София
При мен също глюкозата е ок, даже е на долна граница по-скоро.  Rolling Eyes Обременяването с глюкоза ми го назначи АГ-то на последния преглед, като видя, че бебчо е доста голям. Изследванто се прави обикновено около 24 седмица.
Аз нямам висока кръвна, нито високо кръвно, но тя каза... "Да сме спокойни". Силно се надявам да няма нищо. Praynig Peace

При мен назначи триктатен тест. Peace

# 680
До колкото знам глюкоза от венозна кръв ако е до 6 е нормална , защото пък капилярната е още по-ниска (тази от пръста) , та твоята щом е била 4,37 венозна , сметни колко по - ниска ще ти е капилярната ...но за ваше успокоение си направете глюкозата атака за да видите дали има проблем , но не забравяйте че глюкозата в кръвта се увеличава дори от стрес (може при самото боцване с иглата да се увеличи) 😉 според мен големината на бебетата ви е защото си растатът , а не заради гестационен диабед ... сега могат да са с две седмици напред и изведнъж да изостанат с толкова и да си влязат в съответните норми, това ми го обясни докторът ☺

# 681
  • София
Това че кръвната захар на гладно е в норма, не значи че всичко е наред  Naughty Може кръвната захар на гладно да е 4, но един час след обременяването да се качи на 9 например. То нали и това се гледа..колко е след обременяването и как се усвоява.

# 682
  • София
Според мен не става въобще въпросза гестационен диабет. По скоро объркан термин. Особен ако ви го смятат по последната менструация... Ако знаете кога точно сте забременяли, ще се орентирате по точно. Бебетата не растат еднакво.Едни се раждат 2.5 други 4.5 Simple Smile

# 683
  • София
При мен няма как да има грешка Simple Smile Забременях с инсеминация и си знам и часа Laughing
Така че...за мое успокоение ще пусна ОГТТ, пък...дано всичко е наред Peace

# 684
Значи ако аз трябва да поздравявам пазарджишките мами, ще се окаже, че си говоря сама хаха Joy
Имам обяснение за сега за голямото бебе, с плацента превия съм и обяснението беше, че ще расте и още защото му е широчко, благодарение на широчината на плацентата.Ще се допитам и с ендокриноложката и с Агто другата седмица като ходя за всеки случай.Малко ме притеснява само, че на това голямо бебе имам изписан протеин и ме е страх да не го налее още, даже не съм го почнала и чакам второ мнение честно казано.

# 685
Здравейте мами ! Не се вклчвам много по темата имам въпрос ... Снощи вечерях ризото с пиле и гъби на ресторант и от снощи вечерта имам нещо като свиване в корема а днес забелязох че ме свива и отдолу матката ... Прочетох в интернет за ризото и ми излезе тема за натровени бременни точно от същото и сега много ме е страх незнам дали е от това но усещам напрежение в корема през даден интервал незнам .....

# 686
  • NE
Отиди да те видят. Ако си натровена би трябвало да имаш повръщане. За всеки случай нека те видят или поне се чуй с доктора си.

# 687
Момичета пиете ли кола?  Laughing
Мен от седмица ме гони неистово желание и пив всеки ден, а попринцип съм противник.
Лекарката каза , че е ок ако не прекалявам.  Thinking

# 688
  • София
Аз също пия кола напоследък. Виждам, че не е много добре, защото след вторатА чаша, бебо няма спирка  Wink

# 689
Само кола ме оправя като падне кръвното и си пия от време на време, но не повече от стъклено шишенце.
Теди това едва ли е натравяне и точно пък от ризото специално, може би от пилето или гъбите, ако не те отпуска от но шпа или магнезия, отиди до лекар да те види, може да са контракции Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт