Истанбул [тема 40]

• 116 047
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Neolita благодаря за новата тема Hug bouquet bouquet bouquet, нещо съм я изпуснала, но сега се записвам с една красива снимка.

# 76
# 77

Някой скоро беше питал за места в Истанбул, подходящи за деца...Предполагам, че скоро никой няма да си заведе малчуганите в Турция, но ето на какво попаднах:

http://howtoistanbul.com/en/museums-to-go-to-with-the-kids/3585

Аз лично не бях чувала за музея на хвърчилата...

И един въпрос - някой разхождал ли се из старите ханове на Истанбул  и качвал ли се е на покрива на някой от тях?

# 78

И един въпрос - някой разхождал ли се из старите ханове на Истанбул  и качвал ли се е на покрива на някой от тях?

Моя приятелка се е качвала на покрива на Buyuk Valide han и ми каза, че гледката от там към Босфора е уникална. Горе-долу ми обясни как да намеря входа, пресичайки Капалъ чарши. При следващото ми пътуване обезателно ще го открия!

# 79

Моя приятелка се е качвала на покрива на Buyuk Valide han и ми каза, че гледката от там към Босфора е уникална. Горе-долу ми обясни как да намеря входа, пресичайки Капалъ чарши. При следващото ми пътуване обезателно ще го открия!
Може ли да споделите с нас обясненията, моля. Simple Smile

# 80
# 81

Мерси, аз съм минавала оттам, но до скоро не знаех, че може да се качиш горе...Мислех, че като влезеш вътре има някакви насоки....Ако успеем, юе дадем още по - точни указания...Simple Smile

# 82
amareto eto  , благодаря!

Мерси, аз съм минавала оттам, но до скоро не знаех, че може да се качиш горе...Мислех, че като влезеш вътре има някакви насоки....Ако успеем, юе дадем още по - точни указания...Simple Smile
Нямай съмнения.  Laughing

# 83
Това също е много добро - https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293974-d2464068-R … afe-Istanbul.html

Научих го от мои познати, които са го посещавали. Вечер е вид алтернатива на Pierre Lotti, но с изглед към Златния рог и Босфора. Снимките от терасата нощем са приказни!

# 84
bialk, чудесна идея! Благодяря, че я сподели.

# 85
Ду и Мими, вече виждам, че правите програмата. Simple Smile
Да си прекарате чудесно и чакаме включване от покривите. Simple Smile

# 86

Иларион Макариополски умира през 1875 г. Погребан е в двора на българската църква „Свети Стефан“ в Цариград.
Открих къде е правена снимката.

# 87
Еха...супер изглежда кафето, благодаря!

Някой преди време беше публикувал и още две кафета с тераси, около Сщлеймание, имаше и снимки, но така и не успях да ги намеря , това има адрес, така че би трябвало да е лесно...
Само не знам района вечер дали е ок за разходки, но и през деня съм сигурна, че е красиво!

# 88
Почетох си в темата, попътувах си виртуално в любимия град, в пресните още майски спомени от последното ми пътуване в Истанбул. Всъщност ето за какво влязох в темата днес - в обедните новини на БНТ имаше кратък репортаж за положението в Истанбул относно туристите. Внимание, нежни души да не гледат, има тежки кадри на безлюдни улички в Капалъ чарши.
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u-nas/po-sveta-i-u-n … 00-22-avgust-2016
За Истанбул е между 14 и 16 минута.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 14:16 от dandree

# 89
Почетох си в темата, попътувах си виртуално в любимия град, Всъщност ето за какво влязох в темата днес, в обедните новини на БНТ имаше кратък репортаж за положението в Истанбул относно туристите. Внимание, нежни души да не гледат, има тежки кадри на безлюдни улички в Капалъ чарши.
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u-nas/po-sveta-i-u-n … 00-22-avgust-2016
За Истанбул е между 14 и 16 минута.
Наистина странна гледка са най- оживените друг път места без потока от туристи. Тъжна гледка.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт