WIZZ AIR - 23

• 102 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Някой знае ли дали има някакво ограничение за килограмите за малкия салонен багаж? Никъде не можах да намеря такова нещо, само и единствено за размерите пише. При онлайн чекирането пишеше за големия салонен че е до 15кг., за малкия пак нищо освен размери.

Имам някакъв спомен, че трябва да е толкова тежък, че сама да можете да си го вдигнете! Аз веднъж така си бях напълнила чантата, че сама си я носех, но стюарда реши да ми помогне да я кача над седалките и малко се озори  Laughing Само изкоментира, че е малко тежичка, нищо повече  Grinning

Трябва да се побира под седалката, но ако има място в багажното защо да ми се пречка в краката и в случай на турбулентност да се пръсне навсякъде. Дори стюардите са ми предлагали да ми прибират чантата, когато я видят в краката ми? И за тях е по-удобно.

# 376
Аз лично ползвам приорити без да плащам, тъй като пътувам с децата Wink Иначе не бих си го взела. Всички които се напъват да са първи в автобуса, после стоят прави вътре и чакат останалите. Предпочитам да съм последна на изхода и да сляза първа пред самолета Simple Smile
Това е впечатляващо, как успяваш   Hug Ние пътуваме винаги с детето (сега е на 4), но нито веднъж не ни се е случило от персонала да ни викнат да се качим приорити. Нещо повече, използвайки нашата по-трудна подвижност обикновено повечето от пътниците ни побутват, избутват и пререждат, сякаш има опасност да не ги качат в самолета  Mr. Green Поради тези причини сме предприели следната тактика - изчакваме си седнали  всички желаещи да се редят, блъскат и да се качат първи и ние отиваме последни на опашката, качваме се последни на  автобуса и в самолета (после по същата схема слизаме). Не съм забелязала това да ни е ощетило времево по някакъв начин.

До скоро често пътувах сама с децата и сама си се нареждам отпред, понеже като сляза от автобуса ми трябва време да сгъна количката и да си я опаковам преди да ми я качат в самолета. Но често предпочитах да изчаквам цялата суматоха на хората, които си мислят, че самолета ще излети без тях Wink А иначе винаги има хора, които ти казват да минеш отпред на опашката и да не чакаш и такива, които демонстративно ти обръщат гръб. Най-се възползвам от предимството си когато се приберем да не чакам на гишето с паспортите, понеже обикновено съм само с раница и не чакам багаж, а малките са изморени.

# 377
Nafnaf25
И аз, ще сэм с деца, но не сэм взела, такова предимство.  Останах с впечатление, от поста ти,че и децата, ги качват, така, приоритетно или не сэм разбрала, извинявам се.

Да, официално си имате право да минете преди опашката, когато сте с дете. Цитат от често задавани въпроси:
КАК СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРОЦЕСЪТ НА КАЧВАНЕ ПРИ РАЗПРЕДЕЛЕНОТО НАСТАНЯВАНЕ?

Пътниците, които са закупили:

•   Качване с предимство
•   Пропуск с предимство
както и пътниците, пътуващи с бебета, се умоляват да се явят първи за качване на самолета.
След тях се качват пътниците, изискващи специално съдействие.
Всички останали пътници се качват след това

# 378
  • UK
Това е чудесно. Благодаря Nafnaf25  bouquet

# 379

За нищо! Дори скоро четох, че до 5 (мисля, че толкова бяха) човека с едно бебе могат да се ползват с приоритетно качване. Ама незнам къде беше. Може би в общите условия?

# 380

За нищо! Дори скоро четох, че до 5 (мисля, че толкова бяха) човека с едно бебе могат да се ползват с приоритетно качване. Ама незнам къде беше. Може би в общите условия?

могат  Rolling Eyes ако отиват на кръщене  Laughing

П.П. Къде ги четете тия работи, бе хора?!!!!

# 381
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Моля помогнете ми със съвети. Къде са по-хубавите места в самолета - в предната или в задната част. Логиката е, че щом отпред са по-скъпи е по-хубаво. Как да се ориентирам къде са крилата. Летях два пъти и все бях около крилата и ми пречеха на гледката. Сега като правя резервация ми излизат автоматично места 18А, 18В и 18С. Купувам три билета. Та как да разбера дали тези места не са точно след крилата. Предпочитам да си доплатя за хубави места.

# 382
Здравейте, момичета!
Моля помогнете ми със съвети. Къде са по-хубавите места в самолета - в предната или в задната част. Логиката е, че щом отпред са по-скъпи е по-хубаво. Как да се ориентирам къде са крилата. Летях два пъти и все бях около крилата и ми пречеха на гледката. Сега като правя резервация ми излизат автоматично места 18А, 18В и 18С. Купувам три билета. Та как да разбера дали тези места не са точно след крилата. Предпочитам да си доплатя за хубави места.

Хубави или лоши...зависи от предпочитанията. За някои на последния ред е Уаууу!
Относно разположението: виждаш първо какъв е самолета, с който ще летиш и търсиш схемата, например:
https://www.seatguru.com/airlines/United_Airlines/United_Airline … irbus_A320_V3.php

# 383
Аз пак да пиша за детската количка - звънях на летището, казаха "да, може, на 2 години той още е бебе, пишете майл на wizz да сте по-сигурна". Писах им и ми отговарят само да си прочета правилата - пише "вместо разрешения багаж безплатно може да бъде превозена детска количка". Еми кофти работаа........

# 384
  • Пловдив
А, как да разбера какъв е самолета? Извинявам се за въпросите. Може да са елементарни неща за Вас, но аз съм начинаещ Simple Smile

# 385
  • Германия
Здравейте, момичета!
https://wizzair.com/de-de/informationen-und-serviceleistungen/re … zplatzzuteilung#/
Някъде между 10то и 17то място се падат крилата.

# 386
Аз пак да пиша за детската количка - звънях на летището, казаха "да, може, на 2 години той още е бебе, пишете майл на wizz да сте по-сигурна". Писах им и ми отговарят само да си прочета правилата - пише "вместо разрешения багаж безплатно може да бъде превозена детска количка". Еми кофти работаа........

На 27ми, другата седмица ще пътуваме и ще пиша как е минало с количките и столчетата Simple Smile Мисля да отидем доста по-рано и с няколко варианта на чанти. Ще пререждам на място Simple Smile

# 387
А, как да разбера какъв е самолета? Извинявам се за въпросите. Може да са елементарни неща за Вас, но аз съм начинаещ Simple Smile
На схемата за избор на места по средата около 12 ред има едни по-скъпи места, те са при аварийните изходи, точно оттам започват крилата. Тези места са с най-много място. Там обаче не може да сядат деца и хора, които не говорят езика на екипажа. Крилата се виждат до около 5-6 реда по-назад. То ако не знаете кои са хубавите места, значи ви  е все едно и където ви сложат ще ви е добре.

# 388
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!
Опитвам се да избегна точно крилата за да имаме по-хубава гледка. Избрах си места по-назад, на 25 ред. Сигурно ще сме далеч зад крилата.
Хубав ден на всички!

# 389
Здравейте,
Снощи - 19.09 успях да резервирам полет, използвайки обявеното намаление + групово пътуване на сносна цена до Валенсия. Това, което не направих е да добавя чекиран багаж (не, че не ми трябва). До самия полет има около 8 месеца и рискувах с идеята да се появи намаление за добавяне на чекиран багаж. Имаше такъв на 09.08 тази година. Имам въпрос към често пътуващите:
- Цената на чекирания багаж променя ли ли се с времето напред? - т.е. с приближаване на датата за полет има ли вероятност да се покачи ?!?

Общи условия

Активация на акаунт