Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 892
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 315
  • Мадрид / София
  Реалността е относително понятие. Не съществува такова нещо като абсолютна истина. Склонна съм да се вслушвам в мнението на околните, но ако някой се опитва "да ми отваря очите", бързо бих го пратила на едно не толкова приятно място. Peace

Хващам се за подчертаното, за да допълня само, че колкото хора - толкова истини!
Отдавна се отказах да убеждавам този и онзи в моята и защо така мисля, склонна съм да отстъпя в името на добрите отношения. Пък, нека другата страна си мисли, че неговата истина е истинската.
Приемам всичко и всички, научих се.
И понякога съжалявам, че срещам малко на брой хора, в живота си, които да го правят с разбирането, което влагам аз.
Подкрепям и двете мнения. Нито има само една истина, нито само една реалност. За всеки един тези неща са различни и да искаш всички да виждат само твоята реалност и истина е смешно.

# 316
A хрумва ли изобщо на някого, че споделената радост е двойна радост и затова те напъва да споделиш радостния момент?
Напъва ме да споделя радостта, разбира се. Но обикновено се въздържам да я разнасям нагоре-надолу. Казвам само на тези, за които съм убедена, че наистина ще я споделят.
 Същото важи и за тежките моменти.

# 317
Пред широка публика и аз се въздържам, но пред по-близки се хваля и още как, при това очаквам и те да се зарадват, не да ми затърсят кусури. Примерно ако кажа, че синът ми е първи на някое състезание, не искам да чувам "да, ама помниш ли как преди три години посини окото на съседчето и още не си говорите".
А тежките моменти ги споделям само на сестра ми, други хора нямат място толкова близо до мен. Пък и ги щадя, ако ги натоваря, няма да ми мине.

# 318
  • София - Рим и обратно
Не обичам хвалипръцковците, но два пъти повече ме дразнят и отбягвам мрънкалниците. Нищо не може да задържи в орбитата ми хора, които постоянно се оплакват или насочват всячески разговора към себе си. От своя страна също се старая да не се хваля и да не мрънкам. Ако някой се интересува - съобщавам сухи факти - детето спечели медал; има температура; ядосва ме; обича да чете; вървят й езиците....и подобни. Ако видя блуждаещ незаинтересован поглед отсреща, млъквам.

# 319
Айви, Ша ще да е готиния задник,  къде най много се пенят да се позабавлявам малко неделно?
Николета не се сещам, някой ако се смили над мен да пусне пост, за да мога да вляза в час. ПЛИЙЗ

# 320
Айви, Ша ще да е готиния задник,  къде най много се пенят да се позабавлявам малко неделно?

Ша отдавна не го е показвала. Не вярвам и да го покаже скоро.
Закъсняла си.
 Размахала едни коледни гащи, които аз така и не можах да видя, но по обсъжданията на другите разбрах, че били голям фурор.

# 321
  • Ямбол
Аз мухъл употребих в преносен смисъл, но тук дамите винаги го обръщат на чистене... Joy
 ....
Това ли е преносният смисъл:
... Хората винаги показват само оправената стая. Кухнята с мръсните чинии и килера с мухъла са заключени.
 ...

# 322
Не обичам хвалипръцковците, но два пъти повече ме дразнят и отбягвам мрънкалниците. Нищо не може да задържи в орбитата ми хора, които постоянно се оплакват или насочват всячески разговора към себе си. От своя страна също се старая да не се хваля и да не мрънкам. Ако някой се интересува - съобщавам сухи факти - детето спечели медал; има температура; ядосва ме; обича да чете; вървят й езиците....и подобни. Ако видя блуждаещ незаинтересован поглед отсреща, млъквам.
Точно, това е в рамките на нещата. Най ми са интересни хора които послъгват и се самозабравят, и продължават да лъжат за неща без да са се усетили че всички около тях са загряли. Имах позната преди много години която все се хвалеше че дъщерята завършила медицина без нито една петица през всичките години,  а знаех че не е така.

# 323
Аз мухъл употребих в преносен смисъл, но тук дамите винаги го обръщат на чистене... Joy
 ....
Това ли е преносният смисъл:
... Хората винаги показват само оправената стая. Кухнята с мръсните чинии и килера с мухъла са заключени.
 ...
Да, това е. Личи си, че не преподаваш литература.
 Оправената стая фигурира за подредената част от живота, Лилянче. Мръсните чинии са греховцете, а неудачите са мухъла, които не се показват.
  Нещо като: "скелети в гардероба". Някой ако ти каже, че има скелети в гардероба, недей да викаш полицията-няма да ги намерят... Mr. Green

# 324
В началатото на темата
Впечатли ме как във форума и в реалността хората не искат да се казва истината.
Когато в някоя тема хората споделят лични впечатления и темата стане злободневна, веднага се намесва модератор и я затваря.
Когато в реала кажа истината хората си мислят, че се майтапя.
Трудно ли ни е да приемем фактите и представянето ни пред хората, като идеални помага ли ни да живеем по-спокойно, един вид, че сме като всички?
И после самата авторка ... Laughing
Споделих някаква безсмислица, пък то какво излезе. Ако иска модератор да я заключва, не ми е важно.
Каква ирония ....  Laughing

# 325
Кристинче,  на мен си ми много мила и симпатична,  не знам защо си се вкарала  в притеснения.
Темата не съм я чела цялата,  надявам се да си изясниш каквото те вълнува и изобщо да не ти пука кой как се държи тук, форум е, пазар,  женският пазар. Wink
Ей го на готиния задник  Laughing Ша сори шредварително че ти разнасям задника

# 326
Гащите на ша бяха перфектни, но хората я изкараха проста и с непрани гащи. Техните не си показаха.
Насвиха жената дето иска да си прати детето на ясла, после се оказа, че те също са ползвали ясли. Въобще избягваш да споделяш за себе си, но винаги ако имаш възможност да насвиеш някого го правиш с кеф. В реала любезничиш повече, но вътрешно си си пак така злобен.
Честно казано изпитвам някакво огорчение.
?
Кой е критикувал яслите и си е пращал децата на ясли?

A хрумва ли изобщо на някого, че споделената радост е двойна радост и затова те напъва да споделиш радостния момент?
Напъва ме да споделя радостта, разбира се. Но обикновено се въздържам да я разнасям нагоре-надолу. Казвам само на тези, за които съм убедена, че наистина ще я споделят.
 Същото важи и за тежките моменти.
Радостта я споделям охотно, а несгодите доста по-рядко. Общо взето тук споделям много повече отколкото в реала.

С килерът с мухъла и кухнята с мръсните съдове ме разсмяхте. Не го възприемайте като хвалба, но нямам такива bowuu

# 327
Мухъла ако е в килера или кухнята, пак добре, но ако ви е в спалнята - наистина не е за показване.

# 328
Тая тема ме накара да се размечтая да имам килер.   Laughing

# 329
  • София - Рим и обратно
Авторката не знам какво разбира под "злободневна" тема и каква връзка вижда между това определение и заключването от модератор, но понякога имам чувството, че пишат поне 2 души от профила й. Единият мрънка като за световно и пише с правописни грешки, а другият проявява някакви признаци на течаща мисъл, не се оплаква и рядко греши в писането.

Общи условия

Активация на акаунт