Отчаянието да намериш жилище в София...

• 7 308
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте,

Реших да пиша тук и то за първи път с отчаяние...Търся ли търся жилище, обаждам се на агенции, седя с часове в нета и накрая нищо... Проблема е, че съм само момиче (е имам и коте, породисто, което не създава проблеми, щом до сега живях с него на общежитие...) и не мога да си позволя повече от 300-350 лв. и като чуят цената "ще проверим, ще ви се обадим" и до тук... Предлагат се само големи апартаменти към 400-500-600 лв....е как да стане... Почвам да обмислям за кредит и да закупи, но и това е много трудно, много проучване се изисква, рисково е...с две думи отчаянието е пълно!!!

Надявам се да дадете някакъв съвет към кой да се обърна, как да намеря нещо прилично на добра цена...

Благодаря ви за отделеното време да изчетете поста ми! Simple Smile

# 1
Разбирам те  Hug
И ние търсихме квартира преди време.Обявите в нета нямат нищо общо с реалността #Cussing out
От агенциите ни водиха в някакви порутени жилища,уж се обаждаме за оглед за конкретна обява,ще ни я покажат,но като отидем-"амиии,то баш тази от снимката сега не е свободна,ама тук на близо има друга..."
А ние нямахме никакви претенции за размера на квартирата.450лв. можеше да даваме на месец и нищо!
И това при положение,че не бяхме от София и за всеки оглед пътувахме по 150км. в една посока #Cussing out
Накрая намерихме от познати,на оборище за 300лв.Чудесна беше.
После си взехме собствено жилище все пак.
Съвета ми е да търсиш от познати.Може и да има добри агенции,но поне аз не намерих такива за няколко месеца търсене  ooooh!
Моя братовчедка намери много добра квартира с агенция....отне й година и половина търсене #Crazy Но тя поне си живееше в София и само искаше да смени квартала.

# 2
А защо ти не си пуснеш обява, че търсиш?
При малък наем на агенциите не им се занимава - но и на собственикът не му се плаща комисионна по принцип.
Има достатъчно сайтове за безплатни обяви - напиши си какво точно търсиш и може да ти излезе късмета.

# 3
Пиши във фейсбук групи като тази:
https://www.facebook.com/groups/kvartiti.pod.naem/

# 4
Предлагат се само големи апартаменти към 400-500-600 лв....е как да стане...
Почвам да обмислям за кредит и да закупи, но и това е много трудно,
много проучване се изисква, рисково е...с две думи отчаянието е пълно!!!

А ти какво точно търсиш- само момиче, с породистото си коте, живяло до момента в общежитие?
Не мисля, че това ти е проблема! Има и по- тежки случаи от твоя.
Наеми си голям апартамент за 400 лв, все ще намериш с кого да "делнеш" наема.
Има такива теми вече, обърни се към към агенция, познати, ФБ, вече са ти дали съвет за това.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=934951.75
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=893911.75;topicrefid=20
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=934093.105

# 5
При настоящите цени, голям апартамент за 400лв. ще намери само в Люлин 58 или Обеля 94. Цените наистина хвръкнаха яко. Peace

# 6
Писала съм обяви и аз, даже и такива на хартия... Казала съм на всички познати и чакам ли чакам... Аз искам самостоятелно жилище, не жилище със съквартиранти, ако беше така щях да търся момиче/момче за съквартирант.... Не знам защо смятате, че нищо не съм направила, а съм седнала да пиша тук...Просто, за да напиша този пост съм решила, че съм направила всичко, което зависи от мен, но резултат все още няма и така... Благодаря все пак.

# 7
Не се занимавай с агенции, виж нещо от собственик директно, в някой вестник или в Olx.

# 8
Интересното тук е, че от собственик са мноооого ама много малко обявите и даже на две, три на които звъннах се оказа след това брокерка Grinning

# 9
Писала съм обяви и аз, даже и такива на хартия... Казала съм на всички познати и чакам ли чакам... Аз искам самостоятелно жилище, не жилище със съквартиранти, ако беше така щях да търся момиче/момче за съквартирант.... Не знам защо смятате, че нищо не съм направила, а съм седнала да пиша тук...Просто, за да напиша този пост съм решила, че съм направила всичко, което зависи от мен, но резултат все още няма и така... Благодаря все пак.

За самостоятелно прилично жилище за 300 лева ми се струва, че можеш само в краен квартал (300 лева на Оборище ми изглежда фантастична оферта, каквато не се среща често за нормално жилище. А при теб е и по-сложно заради котката - някои наемодатели не искат наематели с животни, независимо колко е кротка лично твоята котка.

Изисквай, преди да наемеш, и фактури от изминали отоплителни сезони, защото има жилища, при които  месечните разходи за отопление зимните месеци са повече от наема.

# 10
За 300 лева може да се сдобиеш с нещо малко и мизерно Peace Аз бих търсила нещо със съквартирант на твое място.

# 11
Кукумицкина,наистина си беше голям късмет 300лв. на Оборище.Но пак казвам,че беше от познат.Човека си има пари и изобщо не му беше зор да взима този наем.Даже преди нас е стояла празна около година.Не казвам,че е бил някакъв лукс,но беше със свежа боя,здрав под и мазилка и шкафове.Нещо което от агенциите не можаха да ни намерят.Водиха ни в пълни дупки-падаща мазилка,течове,кухни от преди 30години в окаяно състояние,падащи,изтърбушени врати на шкафове,стара дограма и хлебарки Sick
Направо не можех да повярвам на очите си.Върхът беше,когато ни заведоха втори път на едно и също място.Две различни агенции,различни обяви в нета,различни снимки-една и съща дупка.Два пъти път до София за това.Тогава отчаянието беше пълно.
Тази дето намерихме беше без обзавеждане,да спомена.Но като видях чисто и здраво и веднага подписах договор  Joy
Две стаички,но ни стигаха.Даже човека каза 280лв.,но говорихме с какво ще отопляваме,че беше зима.Каза,че ще сложи климатик и наемът да е 300лв.Взе климатик Generali Нокрия,който тогава струваше 2500лв.

Та късмет беше,но благодарение на приятели.Знаеха при какъв хазяйн ни пращат.На агенция вяра нямам вече.

# 12
Мисия невъзможна.

# 13
Знам че сайта не е място за момче като мен но от няколко дена си блъскам главата какво да правя. Да търся нова квартира или да търся човек. И като се сетих какво чудо беше с търсенето преди няколко месеца ми се сгади направо, стигнах до решението да търся човек. Предложението ми е нещо като взаимна услуга понеже работата ми не е кой знае колко добре платена и доста се измъчих последния месец със парите за сметки и наем. Квартирата е тристаен апартамент преустроен от двустаен, място има за още един-двама човека. Отскоро останахме двама човека в него. Наемът е 350 лв на месец, не е чак толкова много но като прибавиш и сметките средно 100-120 лв и идва малко в повече. Пък и другото момче не заработва много та ми се налага да му доплащам често и накрая излиза че с останалите пари преживяваме- даваме ги за храна. В люлин се намира квартирата ако имате интерес.

# 14
  • България-Швейцария
Наеми си голям апартамент за 400 лв, все ще намериш с кого да "делнеш" наема.
Това с 'делването' става, но само в случай, че предварително си е намерила съквартирант.
Не може да преотдава наетия апартамент на своя глава, в повечето договори това е описано в специална клауза, а също и броят хора, които реално ще ползват жилището.

Към авторката на темата - в кои райони търсиш и устройва ли те стая + баня например (другите в апартамента заключени)?
Евентуално мога да попитам приятелка дали някое от жилищата й е свободно.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 17:05 от Catherine Tramell

Общи условия

Активация на акаунт