Вредни ли са газираните напитки за децата?

• 18 554
  • 233
  •   1
Отговори
# 105
Едно време с газирана вода се чистеше идеално и черната дъска в училище...светваше направо Laughing
И защо никой не ми го е казвал? #Cussing out

# 106
Нищо не му забарянавам  Naughty
Днес си купи кола и в макдоналдс ходи.
За макдоналдс поне веднъж в седмицата.
А кола през ден-два горе долу.

Това е шега, нали?

# 107
Нищо не му забарянавам  Naughty
Днес си купи кола и в макдоналдс ходи.
За макдоналдс поне веднъж в седмицата.
А кола през ден-два горе долу.

Това е шега, нали?
Не не е  newsm78

# 108
  • София
Да си сверя часовника. ...
в 2016г. ще го сверяваш?
много изостанал този часовник Wink

# 109
  • София
Въпроса е излишен...всеки знае, че са вредни.
Захар, аспартам, оцветители и други ужасии.
Аз не обичам от дете газирано, особено колата ми е много гадна  Sick 
А зъбите, ако се поддържат не се развалят. Или поне има леки проблеми.
С газирано всеки дем гарантираш на детето сериозни проблеми.

# 110
  • на последния етаж
Против газираните напитки!
Вкъщи не пием - съответно децата не пият.

# 111
Вярно е, че са вредни.....у нас никога не купуваме газирано, никакво и въпреки това дъщеря ми е луда за кола......проблемът у нас е как да я отуча.....говорих и с добро, и с лошо, не става Sad

# 112
Разбира се, че е вредно.
Особено Кола. Първо, кофеина, и второ, захарта. Свръх-концентрат е. Плюс консервантите и факта, че е газирано.
Наистина много добре чисти ръжда  Peace
Преди време, 15 години, примерно, слушах по Би Би Си интервю със СИО-то на Пепси Кола в Щатите. Питат я - а Вие пиете ли Кола, мислите ли, че е добре хората да я купуват, особено на децата си? Тя дипломатично се измъкна - "Не всеки ден".

# 113
Според мен е крайно време в училищата да започнат да се прожектират филмчета за мак доналдс, за захарта, консервантите и т.н.

Стига вече филмчета от осемдесетте за наркотици, време е да се обърне внимание и на това как се храним.

# 114
  • Пловдив
против съм разбира се, детето ми е малко още, но не желае да опитва и без друго. Не я привличат за момента.
Аз лично като тийн съм изпила големи количества кока кола, сега рядко опитвам...например в месеца се броят пътите, пия вода и фрешове, соковете също съм спряла..
Видях преди 1 седмица дете на 5 с кока кола и изрично попитах това кока кола ли е, защото беше кенче, може и друго да е било налято, но не - майката каза, да разбира се кола е.  ooooh! Едно дете има, не е като да кажеш трето хаха

# 115
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Всички написахте че не купувате и не пиете кола, но дали е вярно? В нета можеш да пишеш всичко.

# 116
  • Down south
Да си сверя часовника. Позволявам по веднъж на ден, лятото, топла кола или фанта. Доста ме хулят и в обкръжението не позволяват.
Реално погледнато и ние, големите пием, защо да забраняваме на децата? Вчера дете на 12 години каза че не му е позволено и ще му се развалят зъбките. Те и без кола се развалят.
Та- за или против газираните напитки. bowuu
Против газирани напитки и за възрастни, и за деца  ooooh! Не помня да съм пила газирана напитка от около 10-тина години, дъщеря ми също е възпитана по този начин.
Това, че зъбите едва ли не се разваляли така или иначе, е черешката на тортата/ поста  ooooh!

Може би съм американка с "промит мозък", но газираните напитки определено са нещо, което трябва да се избягва.

# 117
Всички написахте че не купувате и не пиете кола, но дали е вярно? В нета можеш да пишеш всичко.
Рядко. Почти не купуваме газирано.
През цялата година се продават от портокалите за фреш - има-няма лев килото. Изцеждам два-три и давам веднага - това е сока за детето. Или айран.
За нас, ако ще е газирано, по-добре по чаша бира  Wink В краен случай - сок от компот. Преобладаващо - чешмяна превъзходна. И кафето, и то без захар.

# 118
Мъжът ми пие газираното вместо вода, аз съм луда фенка на здравословния начин на живот  Laughing
В хладилника ни винаги има кола, но децата не я пият. Не им забранявам, даже ги подканям, когато на масата баща им пие. Но съм им обяснила, че газираното е не само вредна, но и глупава напитка.
Провеждала съм опити с тях: как кока-колата идеално почиства среброто  Twisted Evil
Сигурна съм, че дори и   в училище синът ми не си купува такова нещо.
Сега проблемът ми е как да го отуча от прекомерната консумация на тестени изделия  #2gunfire

# 119
Доказано е, че колата води до пристрастяване.

Не пия кола от 10 и повече години и не ми липсва. От газираните единствено харесвам швепс битер лимон, може би защото го свързвам с детството си. Но го пия веднъж на няколко месеца, ако се сетя.

Колата и подсладените газирани напитки са изключително вредни аз организма, за зъбите и т.н. По-вредни са от "сладикишите", които също сами по себе си са отрова - брашно, захар и др. отрови.

Всеки обича сладко, или повечето хора, но можем да изберем по-малкото зло - по- добре истински шоколад, отколкото суха паста, пакетиран кроасан или шоколадово десертче. На Киндер нещата не са толкова вредни. Или истински сладолед също. Комбинацията от брашно и захар е убийствена.

И помнете - диабетът дебне отвякъде

Общи условия

Активация на акаунт