Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 652
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Рим и обратно
Бяхме в Швейцария и си купих едни капсули универсални микс на ОМО (не съм виждала у нас такива), за да пера докато сме там с тях. Мноооого ми харесаха! И освен това, смесвах прането, както никога не правя вкъщи, просто защото нямаше как да чакам да се събират отделно. Изобщо не ми се боядиса нищо, а бялото си остана бяло. Уникални капсулки! Гес виждала ли си такива - течната част е в квадратна форма, а твърдата в средата?
Да, разбира се. И в Англия ги има - там марката е Персил. Даже и в България ги има, но все още само за цветно.
Скрит текст:
Твоите сигурно са зелени.
Не, сини бяха, универсални. Същите като на снимката ти. Не си взех повече защото ми се сториха ужасно скъпи 6 евро (към 7 франка) за кутия 10 капсули. Обаче перат разкошно, разтварят се, ухаят уникално и нямаше никаква нужда от омекотител, дори и за хавлиените кърпи. Дано дойдат и при нас...

# 316
Бихте ли дали мнение за този омекотител Сано Максима  http://www.preparati-pochistvane.com/perilni-i-pochistvashti-pre … axima-bio-2-.html  В ДМ е намален 2 л за 7.50, заслужава ли си?

# 317
Мнението ми е изключително положително, но в DM и другите супермаркети е изключително скъп. Такава туба за 20 пранета купувам на 4 - 5 лева.

# 318
От къде го намираш за толкова пари? Тук и в магазините за паралелен внос за по-малко от 9 лв не съм го срещала. Сега се замислям, че близо до работата ми има специализиран магазин на Сано. Освен там да проверя първо дали няма да е по-евтин. Хареса ми как мирише, но имаше отзиви в предните теми, че не омекотява особено. А поне ароматът запазва ли се след изсъхване?

# 319
  • София
LIDL остана и да пуснат прах за цветно, който е 1:1 с този от ДМ за 40 пранета на цена от 12 лв...и ще съм щастлив, защото живея на 1 км от ЛИДЛ и на повечко километри от ДМ.
Лидл имат прах Формил за цветно, който е почти 1:1 с този в DM. Само че е 65 пранета за 15 лв.
Kak се казва този на ДМ?
Скоро ми свършва препарата за цветно (Персил гел, cold enzymes) и искам да го сменя с прах. Гледам, че спрягате 2 или 3 в темата  newsm78 Има ли значение дали е сензитив?
Може ли точните наименования  Peace

За бяло имам достатъчно "универсални", но ми се ще да върна цвета на белите дрехи  newsm78 Praynig

# 320
За цветно
Скрит текст:

За бяло
Скрит текст:

# 321
Аз току що прострях една пералня бяло пране изпрано с този прах от ДМ,с-в-е-т-и  Heart Eyes
За протокола повечето кърпи използвани по време на ремонт,на 60 градуса,програма 2ч20мин

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 15:06 от tontoneva

# 322
  • София
Който е фен на праха Бинго Стари найт, съчетавал ли го е със същия омекотител? Искам временно да забравя Ленора.

# 323
Тези препарати на DM имат ли регионални формулировки, т.е. този, който се продава в Германия същия ли е като тукашния?
Ще помоля Sekhmet да публикува декларациите за състава ако са различни и ако не и коства много ровене разбира се.

# 324
С кой перилен препарат мога да постигна хубав, траен аромат на дрехите, но без да ползвам омекотител?

# 325
С кой перилен препарат мога да постигна хубав, траен аромат на дрехите, но без да ползвам омекотител?
Коментарите за Омо са, че оставя аромат. Капсулите Персил и Ариел също.

# 326
Силно се надявам прахът на Лидл от промоциите от новата седмица да постигне същия резултат,че нямаме ДМ.
Прочетох мнение на Гес,че състава им бил еднакъв/или производителя извинявам се за неточния цитат/ дано и резултата е идентичен  Praynig
Сега, моля ви да четете внимателно, за да не изляза после аз виновна за нещо. В Лидл пускат Formil Ultrasensitive, който е еднакъв с Denkmit Ultrasensitive и няма нищо общо с показания за бяло в зелена опаковка.

Тези препарати на DM имат ли регионални формулировки, т.е. този, който се продава в Германия същия ли е като тукашния?
Ще помоля Sekhmet да публикува декларациите за състава ако са различни и ако не и коства много ровене разбира се.
Еднакъв е за всички държави, където се продава.
Не ми коства ровене. Ето го за бяло:
Скрит текст:
Zeolite
Sodium Carbonate Peroxide
Sodium Bicarbonate
TAED
Sodium Cetearyl Sulfate
Dodecylbenzenesulfonic Acid, Sodium Salt
Fattyalcohole C12-15, ethoxylated
Sodium Carbonate
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
Cellulose Gum
Sodium Silicate
Tetrasodium Etidronate
Polypropylene Terephtalate
Dimethicone
4,4'-Bis(1,3,5-triazinylamino)stilben-2,2'-disulfonic acid
Parfum
Sodium Polyacrylate
Protease
Amylase
Cellulase
Colorant
Lipase
Mannanase

и за цветно
Скрит текст:
Zeolite
Sodium Bicarbonate
Dodecylbenzenesulfonic Acid, Sodium Salt
Sodium Sulfate
Fattyalcohole C12-15, ethoxylated
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
Sodium Cetearyl Sulfate
Sodium Citrate
Cellulose Gum
Sodium Silicate
Tetrasodium Etidronate
Polypropylene Terephtalate
1-Vinyl-2-pyrrolidon/1-Vinylimidazol-Copolymer
Dimethicone
Aqua
Parfum
Sodium Polyacrylate
Protease
Cellulase
Pectinase
Amylase
Lipase
Mannanase
Colorant

Като за собствена марка бива.

# 327
  • София
Persil /оранжевия не съм го виждала/, Persil, dixan, Снимките са от нета.

# 328
Sekhmet извинявам се  Embarassed,може би така ми се е искало да бъде,като съм го чела.

# 329
Благодаря Sekhmet!

Изглеждат като малко по-слабокомпактирани версии на Megapearls, предполагам че дозировката ще е по-висока.
Прави впечатление, че главният източник на алкали е бикарбонат, което предполага две неща: първо по-ниско рН на разтвора и второ, по-малък капацитет на свързване на Ca 2+ и Mg2+. Последното надали ще е проблем предвид много високото съдържание на зеолити, освен евентуално в много твърда вода.

Иначе, изглеждат добре. Добра избелваща система и ензимни комплекси. Спестено е малко от екзотики, вероятно малко по-ниско съдържание на ПАВ и парфюмна композиция предполагам.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 15:37 от TAED

Общи условия

Активация на акаунт