Познай коя е книгата - 14

• 49 669
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Днес нямам възможност да пусна загадка. Преотстъпвам реда си. 😊

# 46
  • София, България
Ако никой не хване реда, давай довечера или утре пак ти  Peace

# 47
Здравейте
Може ли да хвана преотстъпения ред Blush Blush Blush

# 48
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Давай, няма нужда да питаш Simple Smile

# 49
Мерсии Heart Eyes

Но тиранът люти да убий духът
една заран ****** осъди на смърт!
Царете, тълпата, мръсните тирани
да могат задуши гордото съзнанье,
гласът, който вика, мисълта, що грей,
истината вечна, що вечно живей,
измислиха всякой по една секира
да уморят всичко, дето не умира:
зарад Прометея стръмната скала,
ядът за Сократа с клеветата зла,
синджир за Коломба, кладата за Хуса,
кръста на Голгота за кроткий Исуса -
и по тоя начин най-грозний конец
в бъдещето става най-сяен венец.

# 50
  • Пришълец
Одата „Левски” от цикъла „Епопея на забравените”- Вазов Wink

# 51
Да Hug Hug
Ти си наред Маргарита Hug

# 52
  • Пришълец
"Докато отброявахме дните до момента, когато ще можем да доведем Марли у дома, аз със закъснение се заех да прочета какво пише за лабрадор ретривърите. Казвам със закъснение, защото всички източници съдържаха следната препоръка: Преди да си купите куче, проучете подробно породата, за да сте наясно какво ви чака. Опа!
Ако, например, човек живее в апартамент, не е много удачно да гледа санбернар. Семейство с малки деца не би трябвало да взима чау-чау, защото понякога са непредсказуеми. Колито има нужда от тичане и разходки, за да се чувства добре, и по всяка вероятност ще подлуди телевизионния маниак, който иска куче, с което да се търкаля по цял ден пред телевизора.
С тревога трябваше да призная, че с Джени не бяхме проучили изобщо въпроса, преди да решим да си вземем лабрадор. Критерият ни при избора беше един: харесвахме тази порода кучета на външен вид. Често се възхищавахме на лабрадорите, които господарите им разхождаха по велосипедната пътека край канала — големи, глуповати, игриви и малко непохватни, с хъс за живот, рядко срещан на този свят. Още по-обезпокоителен беше фактът, че решението ни не беше повлияно от „Всичко за кучетата“ — библията за породите, публикувана от Американския киноложки клуб — нито от което и да било друго авторитетно ръководство. Причина за него беше една друга голяма книга в кучешката литература — „Отвъдната страна“ на Гари Ларсън. И двамата бяхме големи почитатели на комиксите му. Рисунките бяха изпълнени с находчиви лабрадори с изискани маниери, които вършеха и говореха такива хитри неща. Да, те говореха! Как да не ги харесаш? Лабрадорите бяха много забавни животни поне тези на Ларсън. А кой би се отказал от малко повече забавление в живота си? Ето защо се запалихме толкова.
"

# 53
Гледала съм филма  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 54
  • Пришълец
О, да- има и филм!  newsm10 Загадката считам, че е разгадана.

# 55
О, да- има и филм!  newsm10 Загадката считам, че е разгадана.
а, не, не. Аз не съм чела книгата. Ако трябва ще изтрия мнението си, за да не подвеждам другите  Hug

# 56
  • София
„Марли и аз“ Джон Гроган

# 57
  • Пришълец
Точно!

# 58
  • София
Някой друг да пусне новия цитат. Невъзможно ми е в момента.

# 59
  • София, България
И аз съм гледала филма, страхотен е  Peace

Не ме обичай, давай ти ако имаш загадка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт