Познай коя е книгата - 14

• 49 820
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
"Отнесени от вихъра" - много любима книга Simple Smile

Ти си  Heart Eyes

# 121
  • Варна
"Така започна неделята на Х. Не вярваше, че навън е толкова студено но докато дишаше, едва видима пара започна да излиза от устата му.
 "До другата неделя по това време може да съм гушнал букета..." - каза си умърлушено той. Не искаше да признае пред себе си, че страхът бе започнал да сковава съзнанието му затова се качи на "стъпалото" с ножката-отвертка  в ръка и поднови отчаяните си опити.
Този път, като на шега, още с първото движение болтът поддаде и главичката му мръдна на четвърт оборот. Х продължи да развива, като усещаше как съпротивлението равноускорително намалява. След минута болтът беше вече в ръцете му и той го гледаше сякаш е от злато. Заприлича му на видия - имаше прекалено голяма стъпка на резбата и беше дълъг около шест сантиметра."

# 122
  • Варна
Още един цитат (много показателен) и жокер за автора - българин е, съвременен писател.
"Когато отвори очи не знаеше къде е.
 "Каква е тази асансьорна кабина, за Бога?! И защо е в такъв ужасен вид? Няма ли кой да ми каже?... Май задавам трудни въпроси... Боже, какъв студ! Затворете тая врата. Или прозорец. Или тая дупка на пода. Или каквото е там. Дупка на пода ли казах?... Дупка на пода."
 Това го стресна и разумът му със скърцане и стържене отново заработи.
 - Значи съм разцепил гредичката...
 Бе напълно вкочанен - сякаш лежеше в преспа сняг. Опита д раздвижи още нещо освен мисълта си, но не успя - чувстваше тялото си като каменна статуя, покрита със скреж. Пръстите на ръцете му, стърчащи изпод мръсните парчета потник приличаха на сврачи крака."

# 123
  • Варна
Затрудних ли ви smile3508
Отговорът е: "Добро момче" - Галин Никифоров.
Който желае да пусне нова загадка.

# 124
Сега ще ви затрудня  Mr. Green

Но Б.. не беше нито домашно кученце, нито живееше в кучкарника. Целият имот беше негов. Той се гмуркаше в плувния басейн или ходеше на лов със синовете на съдията: придружаваше Моли и Алис, дъщерите на съдията, при дългите им разходки по здрач или рано сутрин; в зимни вечери лежеше в краката на съдията пред буйно напалената камина в библиотеката; носеше на гърба си внучетата на съдията или се търкаляше с тях по тревата и ги пазеше на всяка стъпка при безстрашните им приключения чак до чешмата край оборите и още по-нататък, където бяха пасището и ягодовата градина. Сред фокстериерите той шествуваше с недостъпен вид, а на Тутс и Изабел изобщо не обръщаше никакво внимание, защото беше цар — цар на всички пълзящи, пъплещи и хвърчащи твари в имението на съдията Милър, включително и на човешките същества.

Баща му Елмо, огромен санбернар, бил неразделен другар на съдията, а Б.., както по всичко личеше, вървеше по стъпките на баща си. Той не беше толкова голям и тежеше само сто и четиридесет паунда, защото майка му Шеп е била от шотландска овчарска порода. Въпреки това благодарение на сто и четиридесетте фунта, към които се прибавяше чувството на собствено достойнство, породено от охолния живот и всеобщо уважение, той можеше да си позволи едно наистина царствено държане През четирите години, още от времето, когато е бил малко кутре, Б.. бе водил живота на сит аристократ; бе много горделив, малко нещо себелюбив, каквито понякога стават собствениците на провинциални имения поради усамотеното си положение. Но се запази благодарение на това, че не се превърна в обикновено глезено домашно куче. Ловът и други подобни развлечения на открито бяха го предпазили от затлъстяване и заякчили мускулите му; както става с всички, които обичат студени бани, обичта към водата поддържаше бодростта и здравето му.

# 125
  • на североизток от Рая
 "Белият зъб"  Simple Smile

Извинявам се, че не пуснах загадка  и добре, че сте пуснали, че да върви играта.  Hug

# 126
Давай загадка  Hug

# 127
  • на североизток от Рая

Този път ще дам, обещавам, само един момент.  Peace

# 128
  • на североизток от Рая
"... Ако изпушиш три цигари, четвъртата ще ти се стори безвкусна. Ако прекараш две нощи в любов, третата ще те отегчи. А нейните цигари и нейната любов от десет години насам бяха едни и същи.."

# 129
  • София
Редактирам се, защото не съм сигурна.

# 130
"... Ако изпушиш три цигари, четвъртата ще ти се стори безвкусна. Ако прекараш две нощи в любов, третата ще те отегчи. А нейните цигари и нейната любов от десет години насам бяха едни и същи.."

Тютюн, Димов?

Спунк е писала преди мен.  Peace Simple Smile

# 131
  • на североизток от Рая
От " Тютюн" е цитатът.
Не виждам отговор от Спунк, но виждам, че се е редактирала.

Пуснете нова загадка, момичета!  Hug

# 132
От " Тютюн" е цитатът.
Не виждам отговор от Спунк, но виждам, че се е редактирала.

Пуснете нова загадка, момичета!  Hug

Спунк, ти си.  Hug Беше го написала преди мен.  Peace

Иначе, Тютюн го знам почти наизуст - като изключим комунистическата пропаганда и историята на Лила и Павел.  Mr. Green

# 133
  • София
Нели, пускай ти. Нямам възможност  момента да търся цитат.

# 134
  • на североизток от Рая
Нели, пускай ти. Нямам възможност  момента да търся цитат.

Не аз, а k_kiara3 нека да пусне.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт