Кучкари vs останалите

• 68 602
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 330
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изпитвам непреодолим страх от кучета - всякакви породи и големини  Mr. Green Ако тръгна до магазина примерно и видя куче, веднага сменям маршрута, лепвам се зад някой случайно минаващ по това време човек или звъня на някого по телефона. Най-често моя приятел е този, който го отнася : "- Ало, можеш ли да говориш, добре, тука има едно куче, като се разминем ти затварям .. "  Embarassed И в тази връзка много ме дразни неразбирането към този страх на стопаните на домашни кучета. Писнало ми е от фразите " Ама няма от какво да те е страх", "То е малко", "То не хапе" ..  Naughty Иначе кучетата много ме обичат, от дванадесет души на масата, кучето върху моите колена си слага лапите ..  Whistling Crossing Arms
Че даже стават нагли, агресивни и противно-саркастични. Коя си ти, простата, че да си позволяваш да се страхуваш от кучета ... Tired

Не мога да разбера,защо повечето хора си мислят ,че имат повече право от всички останали твари,които населяват земята ?!
Да ти го обясня тогава простичко, драга потребителко. Човекът плаща данъци както на държавата, така и на населеното място, в което живее, които данъци отиват и за теб, подсигурявайки ти чисти и обезопасени улици и паркове, в които да си разхождаш песа. Който данъци и такси не плаща, та затова е по-малко от мен, която го правя. И не, това, че ти плащаш данъци, не се брои за заплатено от песа. То си е за теб. Това, че ти (евентуално) му плащаш данък като собственик, не се равнява на всичко, което плащам аз, и не го изравнява по права с мен. На уличното куче и данък "куче" не му се надчислява.
Та да- мисля, че съм си заслужила да съм "нещо повече" от твоето, моето или на Пена куче. Понеже с труда и средствата си активно допринасям в изграждането на средата,  която обитавам. Към която кучето освен с несъбрани от стопанина лайна, воня от препикани стени и тротоари и тук-там някоя и друга рана от ухапване не допринася.

# 331
Две неща:
1. Смяташ  ли, че е справедливо?
2. Дали няма да дойдат други гълъби веднага?

Справедливо? Това е много относително. Хлебарката също не е виновна, че е хлебарка, и въпреки това я пръскам с препарат. Гълъбът също е вредител, просто е по-голям по размер. Ако съседката си вземе поука и спре да храни точно под прозореца гълъби, а ги храни в някоя градинка няма да дойдат други гълъби. Тази акция ще послужи най-вече за превъзпитанието на съседката. Защото съм говорила с нея, обяснявала съм и че гълъбите са вредни и пренасят зарази и вируси и ако иска да ги храни да го прави в градинката далеч от блока. А тя не е трудно подвижна, съвсем пъргава е, и наистина не и е проблем да ходи в парка да речем. Като се инати кой е виновен, аз или тя?

# 332
Иде Пролет, разбирам те, имах същия проблем преди години. Същата кукувица, която сега храни котки пред блока, хранеше гълъби. Децата бяха малки и аз се потрисах всеки път, като ги изпусна да изтичат на балкона преди да съм почистила нааканите парапети, повърхности и т.н. За миризмата няма да говоря. С риск да си навлека мнооооого критика във форума ще ти кажа какво направи мъжът ми:
Купи някакви шишове и ги монтира по стената. На тях намота корда, но не много опъната. Целта беше шишовете да пречат на гълъбите да са достатъчно близко, че да акат вкъщи. След няколко дни на кордата се беше оплел гълъб и висеше надолу с главата (беше умрял). Зловещо наистина, но съседката спря да ги храни, ядосваше се, че живее в блок на злодеи... Naughty

# 333
Като го нахраниш и то сере бебета ли?Хората в чужбина са измислили хранилки за бездомни животни а при нас ,ти го храниш то побеснява?!
Има проблем с бездомните кучета но той е човешки ,така ,че не си го изкарвайте на кучетата!

Точно така, проблемът е човешки - хората ги хранят и те, пазейки храната си, стават агресивни. Само не ми излизай с аргумента, че "те хапят само лошите хора", защото просто ще ти пратя три смеещи се емотикони и  няма да си хабя пръстите повече.

# 334
  • Варна
Инстинктивно ми се иска да информирам модератор в момента, в който прочета поредната тема тук "Мъж търси женска", и т. н.  подобни. Ясно е, че за развъждачи в домашни условия става въпрос.  Ама няма смисъл, засега.

# 335
Като го нахраниш и то сере бебета ли?Хората в чужбина са измислили хранилки за бездомни животни а при нас ,ти го храниш то побеснява?!
Има проблем с бездомните кучета но той е човешки ,така ,че не си го изкарвайте на кучетата!

Точно така, проблемът е човешки - хората ги хранят и те, пазейки храната си, стават агресивни. Само не ми излизай с аргумента, че "те хапят само лошите хора", защото просто ще ти пратя три смеещи се емотикони и  няма да си хабя пръстите повече.
По-логично е като са нахранени да са по-спокойни и да не нападат, а когато са озверели от глад да са по-опасни- Но щом казваш...

# 336
Кучетата могат да нападат по най-различни причини, не само като са гладни. Аз съм описала тази, с която най-често се сблъсквам в ежедневието си.

# 337
  • Варна
Кучетата могат да нападат по най-различни причини, не само като са гладни.
В кооперацията , в която в момента сме под наем, често срещаме едно куче. На пътя за изхода. Лае и се спуска само, когато е пуснато свободно и стопаните му са наоколо. Тъкмо тази вечер се вбесих и казах да си го хванат и задържат, докато премина. Познава ме, но демонстрира, че пази пред стопаните си. Това не ме интересува. Така лае и се спуска връз краката ми, че спирам и чакам някой да се появи и да го хване, за да продължа.

# 338
Оф Джо... ами това ,че плащаш данъци и т.н. , извинявай ама останалите животни ли са те накарали да го правиш или хората ?  Мислиш ли,че ако можеха нямаше сами да си чистят лайната, ако разбираха повече нямаше да се развъждат постоянно и т.н. Стига моля ти се.. смешно е това с данъците.
А м/у другото плащам си данъка и за кучето,който по м/у другото е отделно от моите, тъй че да , длъжни са да осигуряват необходимото за песа ми.  Naughty
А да не коментирам, колко често виждам дядовци да си вадят оная работа и да пикаят където им падне , и повярвай ми - мирише много по-зле ! Ама те к'во ? Защото са хора им е позволено ли ?
Още малко и ще кажеш да си научим животните да пикаят в тоалетната  Laughing
Пак казвам за всичко са си виновни хората и обществото , а не животното. И м/у другото аз си събирам изпражненията на моето куче.

Интересно ми е ,ако вие останете на улицата и няма какво да ядене, всеки ви рита и блъска , до къде ли ще стигнете  Thinking

# 339
  • София
Ама какво значи виновни, невинни... Тук не е съд, не ги наказваме  Tired
Живеем в град, не в зверилник, свободно блуждаещи животни, хеле пък застрашаващи живота и здравето на хората, нямат място на улицата, също не нормално да газим мръсотиите им.
И не е нужно да изброяваме всякакви други проблеми на обществото и градската среда, те не са оправдание.

# 340
  • на брега на морето
И аз не намирам нормално баба да скрие в предния ни двор внучето да се изсере и да гледам лайното му.

# 341
Разбира се, че не нормално. Но това не прави нормално другото.

# 342
  • вятър в маслините, вятър над хребета
    Луничка, светът не функционира с "ако". Какво би правило кучето, ако можело- да, ама не може. Затова и в града е стъпало под човека. Пък човекът е стъпало под горилата джунглата. Всичко останало е нагли бълнувания на разни, които мислят, че личният им кеф до отглеждот животнж е по-значим от общото добруване.

# 343
  • на брега на морето
Разбира се, че не нормално. Но това не прави нормално другото.
Моля ти се, Човече, не ми обяснявай какво казвам.  Naughty

# 344
Не ти. Казвам само, че всички тук сме съгласни, че действията на бабата са неправилни, както и хвърлянето на памперси, боклуци, чупенето и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт