Кучкари vs останалите

• 68 614
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 315
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

Да съм казала такова нещо?

Аз не спя с кучето си в едно легло. То спи в коридора! И?

Ами ти не обясни какво значи "няма вариации" и аз предположих истинския смисъл на думата "да обичаш" . Буквално да съжителстваш с животното. Аз обичам кучета, но не желая да съжителствам с глутниците им... Не бих си взела куче, защото не съм в състояние да го гледам.  Имам котарак, който сам се грижи за себе си и с него съм си ок.

Но ако мислиш, че пъшкам от възхищение пред дръгливи и злобни улични помияри и на това му се викало в днешно време "любов към животните" нещо изобщо си в грешка.

Би ли ни разяснила какво е любов към животните ,при теб как се изразява тя?

# 316
Иде Пролет, първото, което ми хрумва е, че имаш доста по-сериозни проблеми за решаване от гълъбите. Но все пак и те са проблем. Ако бях аз, щях да облъчвам съседката нон-стоп. Всеки ден натякване + покани да види прозорците. Докато се предаде. С такива хора не става от веднъж. Тя явно, не е наясно, че гълъбите няма да умрат от глад, ако не ги храни. Това са гълъби, а не новородени котенца  #Crazy аман, какви хора има. Освен това институциите са опция, обърни се към тях. Старомодните хора се впечатляват от тях, макар те самите да са неработещи. Иначе не върви да заплашваш с физическа саморазправа бабенце на 75. Опитай се да говориш със семейството й, че това е недопустимо, да мислят начини да й наливат акъл.

# 317
Изпитвам непреодолим страх от кучета - всякакви породи и големини  Mr. Green Ако тръгна до магазина примерно и видя куче, веднага сменям маршрута, лепвам се зад някой случайно минаващ по това време човек или звъня на някого по телефона. Най-често моя приятел е този, който го отнася : "- Ало, можеш ли да говориш, добре, тука има едно куче, като се разминем ти затварям .. "  Embarassed И в тази връзка много ме дразни неразбирането към този страх на стопаните на домашни кучета. Писнало ми е от фразите " Ама няма от какво да те е страх", "То е малко", "То не хапе" ..  Naughty Иначе кучетата много ме обичат, от дванадесет души на масата, кучето върху моите колена си слага лапите ..  Whistling Crossing Arms

# 318
Иде Пролет, първото, което ми хрумва е, че имаш доста по-сериозни проблеми за решаване от гълъбите. Но все пак и те са проблем. Ако бях аз, щях да облъчвам съседката нон-стоп. Всеки ден натякване + покани да види прозорците. Докато се предаде. С такива хора не става от веднъж. Тя явно, не е наясно, че гълъбите няма да умрат от глад, ако не ги храни. Това са гълъби, а не новородени котенца  #Crazy аман, какви хора има. Освен това институциите са опция, обърни се към тях. Старомодните хора се впечатляват от тях, макар те самите да са неработещи. Иначе не върви да заплашваш с физическа саморазправа бабенце на 75. Опитай се да говориш със семейството й, че това е недопустимо, да мислят начини да й наливат акъл.

Тя живее сама. И никога не съм я заплашвала със саморазправа,нито ми е минавало през главата. Но наистина и се заканих, че ще и отровя гълъбите, дето ги храни. Това не е саморазправа. А гълъбите наистина са вредители, в много страни по света е забранено храненето им и насърчаването на популацията им. Гълъбите разнасят зарази,хламидии и паразити, причиняват включително вирусна пневмония! И тези заразни акота да са на кухненския ми прозорец??? Честно да ти кажа, окото ми няма да мигне да ги натровя тия летящи паразити. Не се научиха хората, че не трябва да хранят животни освен своите домашните.

# 319
Скрит текст:
Чета си аз темата и някак отговорите ме радват - повечето хора си чистят, не целуват кучетата по устата, не хранят бездомните, не оставят техните да тичат пуснати по тротоара... Някакси, наблюдавам приятно раздвижване в отношението по темата и на кучкарите и на не-кучкарите.

Но храненето на бездомни кучета не е редно и е опасно, според мен. В квартала ни е пълно с такива кучета, които си охраняват недоядените остатъци (без значение дали са в купичка или разпръснати по земята) и когато мина оттам ми ръмжат и се налага тактично да им обяснявам, че така не се прави и че не е възпитано да се опитват да инспектират чантите ми с покупки. На няколко пъти се е случвало да тичам да спасявам деца и възрастни хора от същите тези кучета. Храненето на кучетата ги прави агресивни и засилва тяхната териториалност, което в градски условия е проблем.

Според мен, хората, които хранят бездомни кучета го правят по-скоро заради себе си, а не заради самите кучета. В противен случай, щяха да се грижат и за възпитанието и кастрацията им, поемайки по този начин отговорност изцяло за животното и неговите действия. Поне такава е моята логика. Бездомни кучета не храня и не опитомявам, защото това съдейства по един или друг начин за увеличаването на популацията им. Confused

Като го нахраниш и то сере бебета ли?Хората в чужбина са измислили хранилки за бездомни животни а при нас ,ти го храниш то побеснява?!
Има проблем с бездомните кучета но той е човешки ,така ,че не си го изкарвайте на кучетата!

# 320
Иде Пролет, съгласна съм, че гълъби НЕ трябва да се хранят, защото окупират с настоятелно и многобройно присъствие. Те са от животните, които считам, че много, много трудно могат да умрат от глад. Съседката ти не осъзнава тези неща, тормози я докато престане. Ама че хора... Всеки случай, аз гълъбите не бих тровила, щото ще дойдат нови. Още повече, че животните летят, веднага ще окупират някакви други гълъби хранилката на бабката ти и ти само ще си си очернила ръцете.

Кучета и котки е различно. Те реално могат да умрат от глад. Това са си мои мисли де. Такива наблюдения имам долу горе.

# 321
Не мога да разбера,защо повечето хора си мислят ,че имат повече право от всички останали твари,които населяват земята ?!
И на мен много ми се е искало да застрелям някои индивиди,ама уви.. не съм...
И на мен много ми пречат клошарите,пияниците,педофилите, гадните мангали , и т.н.
Много повече от някое бездомно куче или котка.
Толкова ли не може да разберете ,че проблема не идва от кучетата, ами от хората ?!
Нямам нерви да чета цялата тема, но проблема се корени в обществото и както сигурно са казали, днес измъчват котета,убиват кучета, утре ще почнат с децата. Пази Боже !

П.С. Съгласна съм с казаното за изпражненията,трябва да се събират, но хората трябва и да спрат да си изхвърлят боклуците навсякъде. Не смятам,че едно куче ще има пълноценен живот ,ако се води само на повод до 2 метра ,както е по закон(изкл. агресивните). Но има твърде малко отбелязани от общината градинки за животните.  #2gunfire
П.С. Давам вода,а ако имам възможност и храна на всяко животинче или човек в беда.Мисля,че така е редно.

# 322
Никъде в Европа не съм виждала хранилки за кучета, нито пък бездомни кучета. И това е така, защото хората са цивилизовани - ясно им е, че не трябва да имат улични кучета и не харчат пари в безсмислени каузи. Действа се бързо и по установените процедури, кучетата се приспиват и никой не жалее за тях. Така се прави, това са добрите практики. А в България какво - имаме глутници, ядящи помия пред блоковете, нахапани хора, разкъсани деца и бабички с оглозгани крака. Мда, адски е хуманно, просто приказка.

# 323
# 324
Никъде в Европа не съм виждала хранилки за кучета, нито пък бездомни кучета. И това е така, защото хората са цивилизовани - ясно им е, че не трябва да имат улични кучета и не харчат пари в безсмислени каузи. Действа се бързо и по установените процедури, кучетата се приспиват и никой не жалее за тях. Така се прави, това са добрите практики. А в България какво - имаме глутници, ядящи помия пред блоковете, нахапани хора, разкъсани деца и бабички с оглозгани крака. Мда, адски е хуманно, просто приказка.

Това не е вярно, даже наскоро бях гледала , че са направили поилки за бездомни кучета ,пълнеха се ,като поставиш остатъка от твоята бутилирана вода отгоре. И в повечето държави имат, нормални приюти и не си изхвърлят животните на улицата,защото им омръзнало да ги гледат. Ако се "появи" бездомно се прибира в приюта и чака за осиновяване. И повечето домашни се кастрират.

# 325
Иде Пролет, съгласна съм, че гълъби НЕ трябва да се хранят, защото окупират с настоятелно и многобройно присъствие. Те са от животните, които считам, че много, много трудно могат да умрат от глад. Съседката ти не осъзнава тези неща, тормози я докато престане. Ама че хора... Всеки случай, аз гълъбите не бих тровила, щото ще дойдат нови. Още повече, че животните летят, веднага ще окупират някакви други гълъби хранилката на бабката ти и ти само ще си си очернила ръцете.

Кучета и котки е различно. Те реално могат да умрат от глад. Това са си мои мисли де. Такива наблюдения имам долу горе.

"Гълъбите в София и в големите градове пренасят смъртоносна пневмония, която е опасна за хората и се открива трудно. Безконтролното им размножаване в урбанизираната градска среда доведе до увеличаване на случаите на заболяването в последните години. Това съобщи проф. Камен Плочев, началник на клиниката по инфекциозни и екзотични болести към Военномедицинска академия. Самото заболяване се причинява от хламидии, пренасяни от пернатите, поясни лекарят. Във ВМА постоянно има пациенти с коварната пневмония. Без заболели от нея не остават и в Инфекциозна болница – София. Проблемът се изостря от обстоятелството, че пневмониите от гълъбите са специфични, откриват се изключително трудно, коментира пред "Монитор" проф. Камен Плочев. Малко са джипитата, както и лаборантите, които се сещат да ги направят, уточни той.

По тази причина заболяването най-често се открива твърде късно, когато вече е напреднало, тъй като началната му фаза протича без никакви симптоми. Освен това то не се лекува с медикаменти, като за другите типове пневмонии, а със специфични антибиотици. Възможно е докторът да тъпче с антибиотици от друга група пациента по седем-десет дни без каквото и да е подобрение, тъй като не се е сетил, че става дума за хламидии от гълъбите.

Ако пневмонията, причинена от гълъбите, не се лекува навреме, се стига до възпаление на белите дробове. Хламидиите, които я разпространяват обаче, могат да ударят още нервната и храносмилателната система.

Петнадесет случая на пневмонии, причинени от гълъбите, има в София и София-област само за последния месец и половина, показват данни от регистрите на районните здравни инспекции. Инфекционистите обаче предполагат, че те са много повече, тъй като заради трудната им диагностика вероятно лекарите са лекували пациенти с тази диагноза погрешно за друг тип пневмония.

Хората да не хранят гълъбите на прозорците си, невинното им занимание може да се окаже твърде сериозно за тях, предупреди проф. Плочев и поясни, че не само гълъбите на свобода, но и домашните, както и папагалите също пренасят опасните хламидии. Затова те трябва да се имунизират, преди да се вземат за отглеждане у дома."

Виж, не ми е жал за гълъбите ни най-малко. Аз гледам на тях като на вредители. Както на хлебарките, комарите, мравките, бълхите, дървениците и т.н. Съседката е милостива към животни и мисля, че ако и се натровят гълъбите ще се откаже сама да ги храни. Всъщност аз и предложих щом иска непременно да ги храни да го прави на най-малко 50 м. от блока. Има отсреща градинка, там да храни гълъбите. Тя е пъргава баба, няма никакъв проблем с краката, не и е проблем да ходи в градинката. Тя обаче не ще, държи точно под балкона да ги храни, и да мята помии и хляб от прозореца си, вместо да отиде в някоя градинка. Така са възрастните хора, упорити и инати.

# 326
Иде Пролет, значи осъзнаваш, че проблемът е в човека, не в животното.

# 327
Иде Пролет, значи осъзнаваш, че проблемът е в човека, не в животното.

Да, и какво от това? Животното е животно, човек с човек говори, и когато няма съгласие и не се намира компромис все нещо трябва да се направи. не бих закачала гълъбите, ако са сраднително далеч от мен, но да ми ги примамва бабата да ми кацат по козирката и да ми акат прозорците няма да стане. Освен акота падат и перца, може да имат кокошинки и какво ли не в тях. Акотата им може да са заразни. Не съм съгласна да се разболяваме защото на бабата и е скучно и е милозлива към животните, но не и към хората. А на гълъбите инстинктът им е такъв, като се накълват на тротоара политат и кацат където е високо и са в безопасност, иначе казано на козирката на последния етаж - моята козирка! Кое ми е по-важно? Здравето и спокойствието ми, или гълъбите?

# 328
Две неща:
1. Смяташ  ли, че е справедливо?
2. Дали няма да дойдат други гълъби веднага?

# 329
Кучетата и котките имат специално място в сърцето на хората . Не случайно древните египтяни са се кланяли на богинята котка Бастет. А за кучетата и многобройните истории за кучета, спасили човешки живот, кучета, помагащи на хората в селското стопанство и други дейности, кучета-водачи на инвалиди  - да не изброявам... Нормално е да са на почит.
И до ден днешен котките на село ловят мишки и други вредители и са полезни за хората, нормално е да ги почитаме.
Факт е, че кучета и котки са по-интелигентни и създават силни емоционални връзки с хората и затова хората ги обичат. Не можем да ги сравняваме с прасета или кокошки.

Но (!!!) пак хората са с предимство - агресивно ли е едно куче, застрашава ли човек - веднага се намира някой, който да му види сметката и аз не намирам нищо нередно в това.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт