Кучкари vs останалите

• 68 551
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 435
Обаче да кажат, че кучето ми е мръсно звучи обидно и то не към него, а към мен - все едно аз не съм добър стопанин и не го къпя, не се грижа за него.

Ама да, как ще е мръсно, то не прави като всички кучета, нали? Joy

# 436
Не говорим да го целува или пипа по муцуната, а за погалване по гърба или главата. И да моето никога не е пило вода от тоалетната или да е яло от кофти за боклук. Те пък,котките например ,'щото не се ближат постоянно и няма стопани,дето им се завират в муцуната  Tired

# 437
А то не се рови във всички боклуци.
Да, не се рови. Много кучета познавам, които не го правят.
Моят обаче скача, радва се на деца, като нищо може да уплаши някое мъниче. Затова обикновено го вдигам на ръце и не позволявам контакт, който да не е контролиран от мен.

И сега да хвърля бомбата, след като преди това бях така мила и добра. След като си спазвам законите, наредбите и се старая, ма хич не ме интересува на кого пречи моето куче. То може и да няма права, ама аз имам, точно колкото има и един антикучкар.

# 438
  • София
Изконната ви грешка е, че по презумция тръгвате агресивно с идеята, че някой си, който не споделя вашите виждания, иска да ви забрани да отглеждате кучета. Не, повечето не искаме това. Искаме  обаче да се стараете (всички вие като общност по интереси, не ти конкретно или някой друг) да не нарушавате нашето спокойствие като граждани, имащи точно същото право да съществуват в ареала, наречен град, което и вие.

Е, и аз искам всички убийци да спрат да убиват, но е доста малоумно да го искам от теб. Ти обаче си позволяваш да обобщаваш и да поставяш всички собственици на кучета в една категория.

А снимката с дого аржентиното показва само, че сред всяка порода, смятана за опасна, има и страшни лигьовци. Всичко си зависи от домашното възпитание.

# 439
.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 18:54 от Анонимен

# 440
  • София
Тъй като съм собственик на куче от една от страшните породи - в София няма наредба да е с намордник.  

НАРЕДБА № 1
за обществения ред на територията на Столична община
Глава четвърта,
Чл. 11. (1) 35...
1. забранява се разхождането на домашни кучета без надзор,
каишка,  намордник и прибори за почистване на екстременти.
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=103

Някой не чете. В самото начало пише, че тази наредба е ОТМЕНЕНА!!!

# 441
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изконната ви грешка е, че по презумция тръгвате агресивно с идеята, че някой си, който не споделя вашите виждания, иска да ви забрани да отглеждате кучета. Не, повечето не искаме това. Искаме  обаче да се стараете (всички вие като общност по интереси, не ти конкретно или някой друг) да не нарушавате нашето спокойствие като граждани, имащи точно същото право да съществуват в ареала, наречен град, което и вие.

Е, и аз искам всички убийци да спрат да убиват, но е доста малоумно да го искам от теб. Ти обаче си позволяваш да обобщаваш и да поставяш всички собственици на кучета в една категория.
Подчертах ти параграф в цитираното от теб, който показва, че твърдението ти е невярно. Не обобщавам, че всички сте нехайни, а че всички трябва да сте отговорни. Иначе това, че ти или Даун отглеждате куче по правилата, не помага на мен или останалите нямащи куче да се чувстваме по-комфортно, щом други двеста отглеждат както на тях им е кеф.

# 442
  • София
Хубу де, аз какво да направя за превъзпитанието на другите собственици на кучета, което ти не можеш да направиш?
Аз все пак се старая, това, което правя, е да предлагам пликчета, ако видя, че някой няма намерение да почисти след любимеца си.
Ти какво правиш?

# 443
Момент :
Радел III. чл.13
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник.
И това не е за пропускане ,понеже се разхождат хора и около зоните отбелязани за кучета
3. Поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=138

# 444
Какво точно се очаква да направя аз, Змия? Да събирам акита след чуждите кучета ли?
Оплаквала съм се на полицай от комшийка по улица, чийто вълчак ми беше скочил, а тя гледа невъзмутимо отстрани. Получи минимална глоба, а аз треперя и досега да не я срещна без свидетели вечер, че да ми го пусне "за наказание".

# 445
Тя майката може да каже на детето си каквото си иска. Аз няма да тръгна да се карам с нея, има пълно право да казва каквото иска на детето си. Просто на мен ще ми стане неприятно вътрешно. Това е. Както ми стана неприятно и днес като един дядо ме напсува на майка, минавайки край него с кучето.

# 446
  • София
Момент :
Радел III. чл.13
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник.
И това не е за пропускане ,понеже се разхождат хора и около зоните отбелязани за кучета
3. Поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=138

Тази наредба е обявена за НИЩОЖНА!

Разбрах, Джо, типично поведение - плюеш по всички хора с кучета, но не си мърдаш пръста да направиш нещо.

# 447
Ами може и така да е обявена,но я има  Thinking
Мда , много мрънкащи и изискващи хора има навсякъде ,но всъщност нищо не правят по въпроса. И не само за кучетата, а и за много други важни неща.

# 448
  • София
Ами може и така да е обявена,но я има  Thinking

Не, няма я. Нищожна е равно на никога не съществувала.

# 449
Разбрах, Джо, типично поведение - плюеш по всички хора с кучета, но не си мърдаш пръста да направиш нещо.
И аз разбрах- плюеш по всички, които не ти се кланят на теб и на кучето, и ще извадиш всякакъв довод и обида, за да докажеш колко са нищожни.
Някакво конкретно предложение какво да правим тези, които хем нямаме куче, хем трябва да си мърдаме пръстите вместо вас, които сте естествено непогрешими?

Общи условия

Активация на акаунт