Кучкари vs останалите

• 68 569
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 420
Елица, общество сме. ВСЕКИ един от нас страда от неща, за които не е виновен и данъците му отиват за неща, за които не иска. Ако имаш по-добро и справедливо решение можеш да го предложиш. Е, в Министерски Съвет не можеш, но поне тук можем да си обсъждаме.

Иначе мога да дам предълъг списък от неща, за които не искам да се харчат парите от данъците ми.

# 421
Ами точно с това мислене, няма как да се подобрят нещата, и аз не съм виновна ,че много идиоти си хвърлят боклуците навсякъде. Ми тогава да почна и аз.. все тая 1 повече или по-малко , тъй ли ?

Странно как пък,аз не съм видяла в нашите пясъчници около блока да се изхождат кучета,но виж.. бездомните котки най-редовно го правят и ги ровят  newsm78

И в отговор на въпроса ти: Обществото е виновно и управата, ако има кой да следи за тия прословути лайна и да глобяват при непочистване, няма да е така. Е да ама няма.

# 422
Какво ми е на мисленето? Казвам, че има много неща, с които не съм съгласна, но съм наясно, че така работи демократичния социален строй. Примерно издръжка на затворници, субсидиране на някои видове лечения, управление на националните паркове и т.н.

Никога не съм казвала, че понеже някой мизерства и ние трябва да започнем. Напротив, абсолютен противник съм да падам ниско до нивото на опонентите си в случай, че те злоупотребяват. Не мисля, че трябва да се отвръща със същия маниер, а напротив с друг, който обаче е работещ.

В случая считам, че децата трябва да се възпитават в любов и грижа към животните, така че когато те пораснат проблемът да се реши естествено. Защото човек възпитан на любов и грижа няма да изхвърли куче. Междувременно си берем плодовете от липсата ни на култура в това отношение.

# 423
Не на теб, на Елица.  Whistling Понеже е най-лесно никой да не е виновен, оправдания хиляди. Нежеланието си е нежелание, интересно ми е тия дето много плюят , с какво са допринесли нещата ,които ги дразнят да се подобрят ?

# 424

Кучето ми е наборче с детето и за разлика от много други е свикнало с деца,нито лае ,нито хапе , нито тича с/у тях ,напротив много е внимателен . Ама решила бабата ,че ще хапе..  ooooh!

Ще се хвана за това. Дъщеря ми винаги е изпадала в див възторг от животните. Когато беше под две години радостта и се изразяваше във викове, тичане и нападане на горкото коте, куче или някакво друго космато същество. Естествено изпадах в дълги обяснения защо не трябва да прави така, които включваха и момента с ухапването. Никога не съм подхождала с идеята, че кучето е агресивно, но в страха си е възможно да ухапе. Та дъщеря ми обичаше животните, до момента в който пуделите на съседката не и изкараха акъла. Ама те били малки и сладки и само искали да си играят, нищо че буквално и се нахвърлиха отгоре.
Преди няколко дни се оплаках в темата за оплаквания. Тази случка от миналото в момента буквално и застрашава живота, защото като види/чуе куче и хуква да бяга без да мисли, че излиза на улицата където минават коли.

Обичам животните и не понасям някой да ги тормози, но правата на кучкарите свършват там където започват моите. Ако имаше закони и всеки ги спазваше нямаше да съществуват теми като тази.

# 425
Ама чакай малко сега , за какви права говорим тук ? Моето куче е вързано на повод не повече от 1.5 мм и съм на около 3 метра от бабата. Значи не е това начина.

Ако толкова иска детето да пипа кучето и да му се радва, първо се пита , може ли ? Хапе ли ? Понася ли деца и т.н. А не за всяко куче да речеш и отсечеш - не то ще те ухапе, как да не е насаждане ?

Смятам,че трябва да се търси златната среда. Нито едното - изблици на любов и тормоз в/у животното е окей, нито ама то ще те ухапе и т.н.  newsm78

# 426
В общи линии ужасното е , че и ние, некучкарите, искаме да имаме някакви права.

# 427
  • Ямбол
Разбира се, че си имаме права. Ако някое куче или собственик на такова ми пречи, съобщавам на отговорните за защита на правата ми органи.
Децата ми не се страхуват от кучета, никой не ги е плашил като малки с кучето. Но пък чувам от не една баба или майка, която за държи детето си да не ходи тук и там, му казва - не ходи там, че има едно много зло куче.

# 428
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изконната ви грешка е, че по презумция тръгвате агресивно с идеята, че някой си, който не споделя вашите виждания, иска да ви забрани да отглеждате кучета. Не, повечето не искаме това. Искаме  обаче да се стараете (всички вие като общност по интереси, не ти конкретно или някой друг) да не нарушавате нашето спокойствие като граждани, имащи точно същото право да съществуват в ареала, наречен град, което и вие.

Освен това масово се мисли, че който иска да има ограничение за безразборното движение на кучета в града, задължително ги мрази или се страхува от тях. Аз не ги мразя, даже ги харесвам. Но след като съм се убедила, че не ме застрашават. Което няма как да стане с непознат свободно пуснат голям пес на улицата. Или с непредвидимо по реакции улично куче.

Относно Прага- познатите ти могат не защото е разрешено, а защото никой не се съобразява. Има в повечето паркове (всички големи) табели със знак "куче на повод", но кучетата щъкат навсякъде, не само в определеините им територии. В транспорт и на улицата в центъра кучето трябва да е и с намордник, познай колко кучета с намордник съм видяла за тези години Tired. И точно защото чешките стопани на кучета са нагли и нахални, Прага освен златна е и най-смърдящата и опикана столица на Европа. Има улици около вкъщи (почти абсолютен център), по които след изгрев до залез е невъзможно да се ходи заради неописуемата воня на нагрятата кучешка урина по плочки и стени. На моята улица има луксозен фризьорски салон, чията врата коафьорката мие всеки ден, понеже целокупното кученаселение я опикава на сутрешната си разходка. Всеки ден! Е, как тази жена да обича кучетата??

И в допълнение-0 това, което описвам аз за Прага, Елица го е сумирала и за София
Че кое им е неадекватно на местата за разходка? Във всеки парк в София има определена алеая с прилежаща полянка, но кучетата търчат безконтролно из всички алеи под виковете на неадекватните си стопани, ако изобщо си направят труда. Ежедневно трябва да се прескачам с нечие гнусно куче, да ми направи светлия панталон на стъпчици, да ми се завира в бебешката количка, последно едно такова симпатично пинчерче ми препика задна дясна гума, собственичката пет пара не дава... Говорим за спазване на законите и наредбите.
Въобще не съм длъжна да им се умилявам от кучетата, нито да ги харесвам, нито ме е страх, ще ме уцелят по-изнервена и с док мартенсите и ще ме пишат по вестниците както подпукам и "кучовете" и "мамите" им Flutter

Нищо не съм насаждала на детето си, но като си 11кг и срещу теб търчат 60 кг песове, лаят неистово до ухото ти с нечовешки децибели, няма нищо ирационално и изненадващо в породилия се страх. 5 години се мъчих, докато успеем да го преодолеем, в един момент скачаше по вратовете ни или върху пейките и аз как да го успокоя, като всеки ден се сблъскваме с идиоти, които си пускат кучетата на непозволени места? Иначе по форумите всички прилежни, на повод и почистват лайна Tired
Пък нека ние сме кривата страна в спора...

п.п. Змия, тази демонстрация как видиш ли, дого аржентиното е мило гальовно създание, а ние, които изтръпваме от вида на грозната му муцуна на убиец, се превземаме, е крайно ненужна. Това, че ти галиш подобен звяр, не прави по-приемлив фактът, че други подобни любители подлагат мен и редица хора на стрес и напрежение, разхождайки бойна порода свободно по улиците.

# 429
И те си го преместват. Аз казвам да не доближава кучето, защото може да не му е приятно. И защото може да е мръсно. Тук кучкарите скачат  - моето куче е по-чисто от вас.

# 430
Говоря за правото да ходя по улицата, парка, общите части на блока без да се чудя от къде ще изкочи куче и какво ще последва от това. Това че ти водиш любимеца си вързан, чистиш след него и го възпитаваш е чудесно, факт е обаче, че има кучета разхождащи се свободно ( при нас улични няма ), навсякъде е осрано и страхливите/нервните кучета огласят цялото село. Аз не нарушавам правата на тези, които ми причиняват това неудобство искайки да се спазва закона, но те нарушават моето право да живея спокойно.

Никога не бих си позволила да плаша децата си с животно, но държа да знаят че животното може да им причини вреда.

# 431
 Аз пък нямам проблем да казват, че кучето хапе и да не го пипат. Ако детето развие някакъв страх в бъдещето, това не е мой проблем. Пък и не е сигурно. Моята майка умира от страх от кучета и ми говореше така, но аз имам куче. Обаче да кажат, че кучето ми е мръсно звучи обидно и то не към него, а към мен - все едно аз не съм добър стопанин и не го къпя, не се грижа за него.

# 432
А то не се рови във всички боклуци.

# 433
Еми не се въргаля, но душка. Но ако дете го погали по гърба, надали ще се зарази с нещо, особено ако си мие ръцете, а не ги лапа. Иначе аз не го целувам по устата, не му давам да се качва на леглото. Но причината да не се даде да се погали кучето надали е точно, че било мръсно. Макар че аз досега съм чувала само довода за хапането, никога за мръсно.

# 434
И моя не се въргаля в боклуците, най-много да се изака там. Явно усеща ,че е мръсно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт