Кучкари vs останалите

• 68 577
  • 1 145
  •   2
Отговори
# 405
Да, определено, но и от другата страна. Ако кучето си играе само с "майка си" каквъв е проблемът?

# 406
 Тъй като съм собственик на куче от една от страшните породи - в София няма наредба да е с намордник. (освен в градския транпорт, разбира се). Само на къс повод. Задължителен е намордникът за кучета, проявили агресия, не е до породи, не е до размери. Питала съм и в общината на моя район, когато го регистрирах и си платих данъка. Ако пътуваме, специално проверявам за наредбата в града, в който отиваме. Затова е и приучен към намордник.
 Вие казвате, че "кучкарите"(грозна дума) са агресивни и се карат. Както казах, случва ми се да ми се карат, че кучето ми е пуснато на позволено място, означено с табели. Еми как няма да ги отпратя на майната им в такъв случай. И после тези хора разказват за лошата кучкарка с лошия звяр.

Аз добре осъзнавам, че има хора, които ги е страх от кучето ми. Слагам го от другата ми страна, когато се разминаваме по тротоари, когато има малки дечица. Не го пускам и на разрешеното място, когато е пълно с малки деца. С доста каране и търпение го научих да не се изхожда по тротоарите. И все пак ми се е случвало да ми съскат, да ме псуват като се разминем, да ми обясняват, че е изрод и/или убиец.

ПП. Тъй като всеки път като се заговори за наредби се пуска тази:
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36
Моля да се забележи, че най-горе пише "отменена в частта, отнасяща се за придобиване, притежаване и отглеждане на животни-домашни любимци", тъй че има други, които са в сила.

# 407
Да, определено, но и от другата страна. Ако кучето си играе само с "майка си" каквъв е проблемът?

Точно това, че ти не виждаш проблем. Но там са 100 човека, не всеки иска да си играе  с кучето. А то тича, скача, могат да се отместят малко настрани.

# 408
Ами ти не ме разбираш. Ако играе с "майка" си не би следвало да се допира до другите.

# 409
Факт е, че много собственици на кучета са изключително безотговорни. Няма какво да отричаме очевидното. Вбесявам се, когато всеки прави каквото си иска, без да се съобразява с нищо и никого.
Така например нашият градски парк е забранен за кучета. Пълен е с малки деца, по-голем деца, възрастни хора. При все всички табели, наглеците продължават да си разхождат домашните любимци и да се правят на луди, защото били малки, били кротки, били на повод и не знам си какво още. Еми не съм съгласна! И аз имам куче, ама си спазвам наредбите и познайте - не е много трудно.
Да, не мога да си пия кафето в парка, докато моят териер препикава всяко дърво наоколо (защото едно мъжко куче, дори и кастрирано, каквото е моето, точно това прави), а ми се налага да го извеждам специално. Ама това си го знаех, преди да го взема, направила съм си сметката.
Освен това, да, има хора, които се плашат даже и от него (йорки като на Змия), ами неприятно ми е, често досадно, на моменти направо ми писва, но се старая да не нарушаваме ничий комфорт все пак. Особено внимателна съм, когато наоколо има деца или възрастни хора. Едните изпитват първосигнален, чисто инстинктивен страх, а другите - явна омраза, наслагвана с години и вероятно не без основание.
Въпреки всичко не мога да се съглася с много от крайните мнения тук. Винаги бих нахранила бездомно куче, но не бих отглеждала глутници в зелените площи, както правят някои хора, погрешно вярвайки, че помагат. Всъщност, всички ние трябва да се борим с популацията, която е реалният проблем. Не може да храниш бездомно куче, а да не помислиш как да го кастрираш, за да спестиш мъките на следващото котило. Не е редно да си купиш расово куче с основната идея да го развъждаш. Изобщо, мъчна е темата, но пък има светлина в тунела, надявам се.

И както има много агресивни стопани, така има и много озлобени към кучетата, които търсят проблем във всичко. Дали ще им пречи животно, което подскача и се радва на майка си, дали някой лаещ пинчер, дали дакелът от първия етаж, който има неблагоразумието изобщо да съществува... Тях няма да коментирам, всеки да си живее с комплексите.

# 410
И ти не ме разбираш , защото страдаш от тежка форма на кучкарлък. Все едно майка да пусне детето си да кара колело в тълпата.  

# 411
Ами не, не съм изпадала никога в подобна фаза.

# 412
И аз имам куче- дребна порода.
Винаги го водя на каишка. Обичам го много и не само него, а като цяло животните и да, помагам им- без да стигам до" лудости". Все пак не можеш да сравниш куче с дете, абсурдно е просто!
В нашият град в парка също е забранено разхождането на кучета и наистина се спазва!
Да, дразня се че нямаме парк за кучета, но и никога няма да си го заведа на детската площадка примерно, само защото бил чист( наистина е чист, грижим се за него, както за себе си, все пак живее вкъщи, а и ако не смяташ да се грижиш - куче не ти трябва) и нямаме парк за кучета! Naughty Имаме си торбички за акота- това е нормално, но и аз съм свидетел как това масово НЕ се прави. Ами не е правилно. Аз имам куче- почиствам си. Много нелепо изказване имаше по- назад в темата, че и без това си имаме боклуци- Ей на тоя хал сме заради такива мнения!
А, че бездомните кучета не са виновни за съдбата си е така, но ние сме много далече от справяне със ситуацията.
Само на думи сме много силни.

# 413
  • София
Че кое им е неадекватно на местата за разходка? Във всеки парк в София има определена алеая с прилежаща полянка, но кучетата търчат безконтролно из всички алеи под виковете на неадекватните си стопани, ако изобщо си направят труда. Ежедневно трябва да се прескачам с нечие гнусно куче, да ми направи светлия панталон на стъпчици, да ми се завира в бебешката количка, последно едно такова симпатично пинчерче ми препика задна дясна гума, собственичката пет пара не дава... Говорим за спазване на законите и наредбите.
Въобще не съм длъжна да им се умилявам от кучетата, нито да ги харесвам, нито ме е страх, ще ме уцелят по-изнервена и с док мартенсите и ще ме пишат по вестниците както подпукам и "кучовете" и "мамите" им Flutter

Нищо не съм насаждала на детето си, но като си 11кг и срещу теб търчат 60 кг песове, лаят неистово до ухото ти с нечовешки децибели, няма нищо ирационално и изненадващо в породилия се страх. 5 години се мъчих, докато успеем да го преодолеем, в един момент скачаше по вратовете ни или върху пейките и аз как да го успокоя, като всеки ден се сблъскваме с идиоти, които си пускат кучетата на непозволени места? Иначе по форумите всички прилежни, на повод и почистват лайна Tired

# 414

А, че бездомните кучета не са виновни за съдбата си е така, но ние сме много далече от справяне със ситуацията.

Те и убийците не са виновни - винаги има някакво обяснение.

# 415
Не са всички прилежни, но забелязвам напредък. В метрото вече виждам, че касиерите не пускат кучета без паспорт и намордник. По квартала гледам, че изрядните се карат с тези, чиито кучета не са научени как да се държат, агресивни са, а пък на самотек. На разходки в планините съм най- приятно изненадана, че културно се разминаваме с овчарски кучета. Кой знае колко бой са изяли, за да не реагират никак на непознати. Но пък и "останалите" има какво да научат, според мен. Един господин на достойна възраст в метрото се караше с група хора, защото не можело куче водач да се вози. Процесът е двустранен и нещата ще се регулират от само себе си.

# 416

Те и убийците не са виновни - винаги има някакво обяснение.

Това не е оправдание,а факт!
Добре ,кучетата са виновни! Вместо да се самокастрират, раждат безконтролно!
Разбира се, че не са виновни, да не са паднали от небето на улицата?
Моля не намесвайте в темата убийци.

Търсим ли оправдания? Да, многобройната популация от кучета по улиците е достигнала това си ниво, именно заради ненавременната намеса на човешка ръка и разум в ограничаването им. Не ми сравнявайте убийци и размножаване на кучета.
Моля, дайте ми адекватен отговор, ако кучетата сами са си виновни за съдбата си, как става номера? Чакам.

ПП: Не съм тип" лудата кучкарка " на махалата, ама нека мислим логично. Как кучетата стигат до улицата и как така стават от 2 .. 200?!.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 16:24 от Carrie br

# 417
Абослютно си е насаждение,много пъти ми се е случвало някоя баба с внучето да я чувам по мой адрес да му казва : "Няма да го пипаш ,че ще те ухапе ! "  Naughty

Кучето ми е наборче с детето и за разлика от много други е свикнало с деца,нито лае ,нито хапе , нито тича с/у тях ,напротив много е внимателен . Ама решила бабата ,че ще хапе..  ooooh!

Пък тия дето,много ги оправдават убийците,че си имало причина, ми ако случайно утре някой луд стреля по вас или детето ви, защото пищи на площадката и го дразни, пак ли ще имате оправдание ?  Tired 

П.С. Разбира се,че хората си виновни за популацията,всеки ден гледам в нет-а публикации за изхвърлени малки в торба (и кучета и котки ) ,някъде си. Или сигурно сами са се пъхнали вътре  newsm78

# 418
И аз го чувам това "пази се, да не те ухапе" и изобщо, когато запознават децата с профила на животното се говори, че то хапе  newsm78

# 419
  • София
А аз какво съм виновна, децата ми какво са виновни, да не мога да ги изведа спокойно в парка, да карат колело или кънки? Щото на някого не му е удобна южната алея, иска кучето му да обикаля целия парк. Защото повечето съседи не си и помръдват задниците до парка, който е на 4 минути пеша, а кучетата им търчарт свободно пред блока и се изхождат в пясъчника, и на тях ли съм им виновна или трябва да им издействам разрешение от общината да си цвъкат там?  Или понеже през живота си не съм отглеждала куче, съответно не съм развъждала и изхвърляла, сега трябва да търпя помияри на всяка спирка, които да лаят, че им нарушават територията, да ги обгрижват доживот с моите данъци? Или аз да вардя недобросъвестните стопани да не си ги изхвърлят?

Общи условия

Активация на акаунт