Кучкари vs останалите

• 68 587
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А ти кога ще сложиш намордник на звяра  Mr. Green. Пусни една снимка на къпан мокър куч.

сух куч

мокър куч

и аз и страшно дого аржентино, което легна по гръб, за да я чеша по корема. първа и случайна среща на едни скали с гръцките собственици на кучето.
................

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 18:27 от змия

# 391
Малко разбиране и от двете страни е нужно.

Всъщност не Naughty Да се съобразяват трябва тези, които нарушават нормалното. Любителите на шумни мотоциклети трябва да се съобразяват и да не си форсират машините, а не живеещите край булевардите. Любителите на гонки и дрифтове трябва да се съобразяват, а не обикновените шофьори и пешеходци. Любителите на среднощни купони трябва да си съобразяват децибелите, а не живеещите около заведенията да си затварят прозорците и да спят с антифони. Колоездачи и ролеристи трябва да се съобразяват и да не карат бързо в парковете, а не разхождащите да се оглеждат непрекъснато. Точно такава е ситуацията и с кучетата - кучкарите трябва да се съобразяват и да не пречат, а не да недоволстват и да искат да изтласкат обикновените хора от обикновените им места за разходки и почивка. Ако няма условия за гледане на куче - да не гледат, не е задължително. Но ако искат куче да спазват всички правила и да не създават неудобства (страх, замърсяване, лай) на обикновените граждани.

Кой ти нарушава нормалното и кое е нормално?

Милата мокра муцуна  Hug. Тя май се кефи на къпането.

# 392
  • София
Фобиите възникват заради нападение и уплаха от куче, от преживян стрес, често в детска възраст, така че за фобиите са виновни тези кучкари, които не спазват правилата. Ако кучетата се водеха на каишки и с намордници и не се пускаха на улиците пред къщите да се хвърлят по хората, нямаше да има толкова хора със страх от кучета.

Тука съм склонна да не се съглася. Хапана съм от няколко кучета,   краката ми се обезобразени от котка, която ме нападна в съня ми. Всичко това до възраст 10-11 години. И все пак нямам страх нито от кучета, нито от котки. Повечето фобии, на които съм била свидетел, са били насаждани, а не придобити след дадена случка.

# 393
  • на брега на морето
Фобиите възникват заради нападение и уплаха от куче,
Ами дъщеря ми е хапана по дупето от бездомно куче, когато тичаше сутрин в НДК, но няма уплах. Обичам кучетата, но ще ме мързи да го извеждам сутрин - вечер. Аз и с котката нямам почивка.

# 394
Може и така да е - да бъркам фобия със страх, причините за двете състояния сигурно са различни, което не значи, че няма хора, придобили страх заради нападение и това да се неглижира.

# 395
  • София
Може и така да е - да бъркам фобия със страх, причините за двете състояния сигурно са различни, което не значи, че няма хора, придобили страх заради нападение и това да се неглижира.

По никакъв начин не омаловажавам факта, че едно нападение, може да остави трайна следа. Simple Smile Просто много по-често съм се сблъсквала с насаден страх.  Откакто имам куче пък ми се е случвало няколко пъти да ставам свидетел на нещо подобно.

# 396
насаден или не, страхът го има и ако излиза от границите на нормалното е редно да се потърси терапия.

А хората имащи кучета би следвало да са толерантни към останалите. Аз мога да плувам, но изпитвам паника, когато нямам дъно. Абсолютно ирационален страх, предвид, че съвсем добре плувам, но....Няма как някой да ми каже, че е тъпо и ирационално и аз да се успокоя.

# 397
  • София
Терапия? Ама това е мръсна дума. Naughty Това е нещо лошо Whistling

# 398
Не виждам място за подигравки, да не говорим, че подобни терапии струват скъпо, траят с години и са с неясен краен резултат. Ако осъдя собственик на куче да ми плаща терапията, с кеф ще ходя, даже на допълнителни часове.

# 399
  • София
А има ли конкретен собственик на куче, когото да осъдиш, или просто ти се иска друг да поеме отговорност за твоите фобии?

# 400
Само ако страхът ти е от това куче. Повечето не са виждали куче от близо и е именно насаден страх.

# 401
Принципно говоря, безлично аз, не първо лице.
Аз лично нямам фобия, страх ме е, но не от всяко куче, боя се от определени породи и от злобни улични.

# 402
  • София
Продължителността на подобни терапии зависи от психотерапевта и готовността на пациента да работи по проблемите си. Кофтито обаче е, че голяма част от българите смятат, че щом ходиш на психолог, значи си сериозно мръднал. Големи хора си шушукат зад гърба как Пенка ходела на "психо". В тези случаи изобщо не става въпрос за финансовата страна на нещата, а за това какво ще кажат хората. Затова по-добре цял живот да си живея със страха, отколкото призная, че това е проблем и да се опитам да се справя с него, макар и с чужда помощ.

# 403
Ами ти си нормална значи, защото и аз понякога се боя. Много се плашех от старфордшир териерите в България, защото бяха агресивни към кучета. Тук са масово гледана порода и няма по-лигави от тях. Явно е до възпитание.

За втори път ме напада куче - ризеншнауцера на съседа, който е прекрасен, но абсолщтно не социализиран. Уплаших се, макар че сритах песа и той се кротна. Не е приятно и сега като го видя си имам едно на ум.

Аз моята не я оставям да се мята по хора, дори и в двора.

# 404
Излизаме тълпа от метрото, куче посреща радостно майка си, и насред тълпата двамата се заиграват бурно. Ами малко съобразителност си иска.

Общи условия

Активация на акаунт