Кучкари vs останалите

• 68 589
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 375
Съжалявам, но фобиите трябва да се лекуват, не заради кучетата, а заради страдащите от тях. Не е нормално да изпитваш ужас от нещо през целия си живот. Пречи на качеството на твоя живот, а не на кучетата и собствениците им. Съвсем добронамерено го написах, страдала съм от паник атаки и смятам, че не е добре да се изпитват подобни емоции. Рационално е да се уплашиш от нападащо куче, но не е рационално да трепериш от завързан пинчер. Знам, че писменото общуване не винаги е ясно и искам да подчертая, че го пиша наистина без ирония, сарказъм и пр.

Не си права и като казваш "повечето", защото ти нямаш куче и наблюденията ти са ограничени. Аз съм била в среда на отглеждащи кучета и всъщност идиотите са малцинство, но когато всички се нахвърлят по подобен начин се получават недоразумения и конфликти.

Кучетата ми са били винаги добре възпитани и не съм имала разправии с нямащи кучета хора. Имала съм сблъсъци с кучкари, които не са спазвали елементарни неща.

Ами Джо, като няма кой да глобява пак стигаме до моята позиция, че няма правила и като няма хората си позволяват своеволия.

Права си, не съм запозната за наредбите в Прага, но познатите ми там са ми казвали, че могат спокойно да разхождат кучета в парковете. В София има наредба, но местата за разхождане са неадекватни.

Просто трябва да има баланс някакъв. Тук ми е лесно, зашото около къщата имам 4 парка на по-малко от 5 минути ходене. Единствените забранени места са резерватите и плажовете, като на всеки 4-5 км има специални кучешки плажове.

Почти няма къща без куче, в пакковете е пълно, но няма лайна, защото повечето хора чистят. Няма обаче и толкова хейт от другата страна. Един единствен път съм имала проблем с пиян съсед, който ни събуди да се оплаква от кучето, че лаело, а тя спеше. На другия ден се обадих в общината да дойдат докато ме няма и да проверят дали лае. Казаха, че не лае и го предупредиха да не ме тормози.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 13:20 от Down Under

# 376
# 377
Фобиите възникват заради нападение и уплаха от куче, от преживян стрес, често в детска възраст, така че за фобиите са виновни тези кучкари, които не спазват правилата. Ако кучетата се водеха на каишки и с намордници и не се пускаха на улиците пред къщите да се хвърлят по хората, нямаше да има толкова хора със страх от кучета.

# 378
  • София
в София няма изискване за къс повод и намордник. има изискване само за повод.

Аз пък мисля, че фобиите се насаждат от родителите. Родителите са тези, които възпитават омразата към животните.

# 379
Глупости, не говорим за омраза, а за страх. Омраза, ей така заради нуждата да мразят, много малко хора изпитват.

# 380
Ами не знам дали са от нападения, защото повечето хора с фобии от кучета не са се приближавали до такива през живота си.

Както казах, наистина не омаловажавам страховете и бях добронамерена. Имам приятелка, която изпада в паника от всякакви прици, дори и от пера или материи, които наподобяват пера. Никога не са я нападали птици, пера или подобни.

# 381
  • София
Съдейки по реакциите на хората, знам, че в повечето случаи става въпрос за омраза, а не за страх.

# 382
Почти няма къща без куче, в пакковете е пълно, но няма лайна, защото повечето хора чистят. Няма обаче и толкова хейт от другата страна. Един единствен път съм имала проблем с пиян съсед, който ни събуди да се оплаква от кучето, че лаело, а тя спеше. На другия ден се обадих в общината да дойдат докато ме няма и да проверят дали лае. Казаха, че не лае и го предупредиха да не ме тормози.

Когато и в България стане така, сигурно няма да има толкова хейт.

# 383
Съдейки по реакциите на хората, знам, че в повечето случаи става въпрос за омраза, а не за страх.

Съчетание от двете е по-скоро.
Джо гледа котки, така че не мрази животните, явно я е страх и я разбирам, но не може да очаква да няма кучета.

А ти кога ще сложиш намордник на звяра  Mr. Green. Пусни една снимка на къпан мокър куч.

Ами Трещерица, процесът е дълъг и взаимен и е като водене на преговори. Ако само се вика по противоположните страни нищо не се случва.

Аз бях наричана каква ли не, макар че винаги съм спазвала всички разпоредби и се съобразявам, дори когато не трябва.

Малко разбиране и от двете страни е нужно.

# 384
Ами Трещерица, процесът е дълъг и взаимен и е като водене на преговори. Ако само се вика по противоположните страни нищо не се случва.

Би ли ми обяснила аз какво трябва да приема?

# 385
Според мен омразата към кучетата у нас идва от безотговорните хора, които не умеят да гледат животинки и изхвърлят бебета в покрайнините на града, бият кучетата си, гледат ги на каишка и ги карат да лаят и ръмжат на хората. И тъй като отговорните са по-малко от другите, хората автоматично пазят дистанция и внимават.

Обожавам кучета и винаги съм искала да имам. За съжаление расите, които харесвам, не могат да се гледат в апартамент и никога не бих го причинила на животното. Засега само гледаме но приятели, почти всички имат за наш късмет Simple Smile

ПП Харесва ми идеята за някои раси въобще да се изисква разрешение от общината; за бойни кучета например да проверяват собствениците и да ги карат да посещават обучение. И да добавя, че никога няма да разбера кукувиците, които си поръчват смеска между вълк и куче и после го затварят в две стаи. Луди.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 14:03 от Ли Лу

# 386
Ясно е, че за дребни породи не е нужен намордник, но питбули, ротвайлери и добермани, е задължително да имат. Никой не очаква дакел или болонка с намордник, мен дори и отвързани не ми пречат, но едри кучета, които могат да бъдат реална опасност, е безотговорно да се пускат свободно или на тънка връвчица. Редовно виждам питбули на разтегателни каишки като за дребни кученца.

# 387
Едно малко кученце спокойно може да уплаши дете.  Икакто има майки, за които златото е център на света, много са такива с кучета. Не се съобразяват, че не всеки изпитва луда любов към тяхното куче, така както изпитват те.

# 388
Малко разбиране и от двете страни е нужно.

Всъщност не Naughty Да се съобразяват трябва тези, които нарушават нормалното. Любителите на шумни мотоциклети трябва да се съобразяват и да не си форсират машините, а не живеещите край булевардите. Любителите на гонки и дрифтове трябва да се съобразяват, а не обикновените шофьори и пешеходци. Любителите на среднощни купони трябва да си съобразяват децибелите, а не живеещите около заведенията да си затварят прозорците и да спят с антифони. Колоездачи и ролеристи трябва да се съобразяват и да не карат бързо в парковете, а не разхождащите да се оглеждат непрекъснато. Точно такава е ситуацията и с кучетата - кучкарите трябва да се съобразяват и да не пречат, а не да недоволстват и да искат да изтласкат обикновените хора от обикновените им места за разходки и почивка. Ако няма условия за гледане на куче - да не гледат, не е задължително. Но ако искат куче да спазват всички правила и да не създават неудобства (страх, замърсяване, лай) на обикновените граждани.

# 389
Едно малко кученце може да изпохапе не само дете.

Просто трябва да има някакви норми на живеене заедно с кучкари и с не кучкари. Няма наредба за намордници освен за определени породи и за в градския транспорт в София. За мен наистина е чудно как тук, където почти никакви разпоредби няма всички живеят в мир. Явно е постижимо. За 8 години е имало 3 случая на атака от кучета. При 23 милиона население, при което повечето домакинства имат кучета си е впечатляващо.

Общи условия

Активация на акаунт