Не си права и като казваш "повечето", защото ти нямаш куче и наблюденията ти са ограничени. Аз съм била в среда на отглеждащи кучета и всъщност идиотите са малцинство, но когато всички се нахвърлят по подобен начин се получават недоразумения и конфликти.
Кучетата ми са били винаги добре възпитани и не съм имала разправии с нямащи кучета хора. Имала съм сблъсъци с кучкари, които не са спазвали елементарни неща.
Ами Джо, като няма кой да глобява пак стигаме до моята позиция, че няма правила и като няма хората си позволяват своеволия.
Права си, не съм запозната за наредбите в Прага, но познатите ми там са ми казвали, че могат спокойно да разхождат кучета в парковете. В София има наредба, но местата за разхождане са неадекватни.
Просто трябва да има баланс някакъв. Тук ми е лесно, зашото около къщата имам 4 парка на по-малко от 5 минути ходене. Единствените забранени места са резерватите и плажовете, като на всеки 4-5 км има специални кучешки плажове.
Почти няма къща без куче, в пакковете е пълно, но няма лайна, защото повечето хора чистят. Няма обаче и толкова хейт от другата страна. Един единствен път съм имала проблем с пиян съсед, който ни събуди да се оплаква от кучето, че лаело, а тя спеше. На другия ден се обадих в общината да дойдат докато ме няма и да проверят дали лае. Казаха, че не лае и го предупредиха да не ме тормози.