Кучкари vs останалите

• 68 579
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 360
На звмята сме няколко милиарда, от които поне един милиард гледат кучета.
И колко от тях си дават сметка, че отглеждайки куче в градска среда измъчват самото животно. Само ненормалник може да отглежда голямо куче /особено от по агресивните породи/ в апартамент като домашен любимец. Това не е любов към животните, а неосъзнат садизъм.

# 361
Определен вид кучкари са си с психическо отклонение, в това няма никакво съмнение. Общото е, че са озлобени срещу хората, защото ги намират за лоши, обидчиви са и все им се струва, че не се отнасят с тях достатъчно добре. И като не могат да общуват с хора, се спасяват в обичта към кучетата, защото кучето е по-елементарно същество, верността му се купва лесно и най-важното - то ти се подчинява безпрекословно, затова е по-лесно да го обичаш.

# 362
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Едно не мога да разбера- защо единият милиард с кучета мисли, че неговите нужди и желания са по-важни от тези на останалите няколко милиарда? Имам усещането, че веднъж сдобил се с куче, човек започва да си мисли, че е с нещо специален.

(И нека не излизаме с приказките как някои сме мразели животните и сме искали да ограничим свободите им, както и тези на собствениците. Въобще не ми пука дали някой има куче, не ми и пречи. Особено ако го представя в соцална среда според изискванията на закона- на къс повод и с намордник извън кучешките паркове, а там свободно)

# 363
Определен вид кучкари са си с психическо отклонение, в това няма никакво съмнение. Общото е, че са озлобени срещу хората, защото ги намират за лоши, обидчиви са и все им се струва, че не се отнасят с тях достатъчно добре. И като не могат да общуват с хора, се спасяват в обичта към кучетата, защото кучето е по-елементарно същество, верността му се купва лесно и най-важното - то ти се подчинява безпрекословно, затова е по-лесно да го обичаш.
Абсолютно споделям !!!! Все едно моите мисли ! Същото ми е мнението и за тези откачалки, които викат на кучетата си "Мамо" , "Детенце мое" , "Моето момче" и прочие .... Shocked

# 364
Аз пък имам такива приятели, които така си говорят на кучетата и да ви кажа, нищо им няма на хората. Имат си среда, приятели, не са психопати, не им е трудно да общуват и т.н.

Аз лично наричам кучето ни с поне 3 умалителни  Mr. Green

Сега прочетох последните 3 страници. Как продължава да има неразбиране, че за 100% от проблемите свързани с кучетата са виновни хората и съответно хората трябва да понесат наказанията за тях и хората да бъдат възпитавани. Каква е тая злоба срещу кучетата, те са кучета, толкова си могат. Ние като по-еволюирал вид носим отговорността за всички по-слаби от нас и тяхното добруване. Да си силен не означава да колиш и да бесиш, а да защитаваш и да осигуряваш  Hug

# 365
На звмята сме няколко милиарда, от които поне един милиард гледат кучета. Пълна простотия са подобни изказвания.

А ако аз по някакъв начин заради своя кеф ти преча да се разхождаш спокойно в парка или по улиците пак ли ще си толкова отворена? Или ако ти цапам с разни гадости по пътя? И после ако те псувам и даже налитам на бой, ако си потърсиш правата? Наистина много от кучкарите са отвратително себични грубияни и само здрава ръка ги оправя. Нямам нищо против кучетата, ако са там, където им е мястото и някой се грижи за тях, имам против кучкарите най-вече.

Цитат
Ние като по-еволюирал вид носим отговорността за всички по-слаби от нас и тяхното добруване. Да си силен не означава да колиш и да бесиш, а да защитаваш и да осигуряваш 

И точно затова трябва да има строг контрол за кучкарите - яко глоби ако не си чистят, ако си пускат учетата без повод и намордник и ако не ги регистрират (ако кучето е регистрирано не можеш да го изхвърлиш, защото нали трябва някак си да го дерегистрираш. Ако е умряло - да се предава за кремация и така да се отпише. Както е с колите и хората).
А и болшинството помияри по улицата не са изгонени домашни любимци, то им личи, че породата им е улична превъзходна, а не някакво домашно.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 12:10 от Черна станция

# 366
Главния проблем е ,че точно там където им е мястото , са толкова ограничени и в повечето случаи далечни зони, за което вина нямат стопаните. Аз от Дружба, как да ходя по 2 пъти на ден до Южен парк например за да си изведа кучето ? Разсъждавам си просто.

По улиците кучето ми винаги е на каишка, най-малкото заради неговата безопасност, нямам против да плащам по-висок данък за него , ако това по някакъв начин ще осигури терен за свободно тичане и игра. Да ,ама не зависи от мен. Не си пускам кучето на детски площадки, училища и т.н.но се случва да препикае някое дърво, леле мале.... страшна работа.

И да,хората замърсяват много повече, само като се сетя какви са ни хубави плажовете по морето,пълни с фасове,пликчета и бутилки,доста от парковете също... изобщо няма какво да се коментира.Има определен тип индивиди,които много повече ми пречат на разходката от колкото някое куче.Най-редовно от терасите в квартала летят пликове с боклуци и фасове, просто защото много ги мързи да отидат до кофата.  newsm78 Ама все още не съм почнала да ги стрелям.

Не мисля,че обичта към животните е проблем,а точно обратното. И си е научно доказано,хората с психически отклонения недолюбват първо животни,а после и хора.

# 367
  • на брега на морето
След някои постове тук харесвам все повече кучетата и все по-малко хората.

Каква оригинална мисъл. За пръв път я чувам.
А сега виж чия е:
Скрит текст:

# 368
Кое точно Джо те кара да мислиш, че всички искаме да се съобразяват с нас? Ти искаш всички да се съобразяват с теб, макар че не е забранено отглеждането на кучета. Аз се съобразявам с разпоредбите и разхождам кучето си на позволените за това места, чистя след него, обезпаразитявам го и плащам за кастриране на бездомни кучета.

Много и от хората без кучета са за диагноза. А особено най-войнстващите не си дават сметка, че всъщност нормалните собственици на кучета правят най-много за намаляване на бездомните.

Разбирам хората, които изпитват страх, макар че за мен е ирационален, но има хора, които изпитват ужас и от пернати и от паяци и от какво ли не. Подобни страхове са си за лечение, но аз проявявам разбиране и не бих тръгнала да обяснявам на подобен човек, че кучето не хапе, а ще го държа до мен и ще се отдалеча. Не е толкова сложно.

Ако в София има нормални места за разходки на кучета съм сигурна, че много стопани ще си спестят срещите със страхливи, мразещи, ядосани нестопани. Не може да отидеш на кучешка поляна и да имаш претенции защо има кучета там. Същото е и като с майките на бебета, завели ги на площадка за 5-6 годишни и изискващи тишина или да не им бутне някой детето.

Мнението си за бездомните животни съм споделяла многократно и то е, че ми се къса сърцето като ги гледам, но мястото им не е на улицата и приемам кастрацията и евтаназията като мерки, но те трябва да са подкрепени с мерки срещу идиотите, които развъждат животни и ги изхвърлят.

# 369
Винаги съм обичала кучетата и определено ги харесвам повече от хората. Никога не се умилявам от бебета и деца, но почти всяко куче на улицата и в парковете ми е супер симпатично. Имах 16 години куче (улична превъзходна), което беше изключително умно и никога не се е изхождало на тротоар , защото така беше научено. 16 години и плащахме данък и 16 години съм чистила след нея при разходките и. Тя беше малко куче и в апартамента и беше добре.
Преди 4 години майка ми подари на дъщеря ми за рождения и ден тибетски мастиф. При най-голямото ми желание няма как да го взема в къщи. Сега момчето се отглежда в един двор , а ние го виждаме и разхождаме веднъж седмично. Кучето се разхожда без намордник , но на къс повод и въпреки, че е безкрайно добър и любвеобилен никога не го пускаме да доближи човек, дете или куче. Имали сме много случаи още на 10 метра от нас и без никакъв повод майки или баби да почват да пищят неистово. Лошото е, че никой не се опитва да възпитава децата си правилно - те трябва да знаят, че кучето не е играчка и че към него трябва да се отнасят без страх, но и без да го дразнят или нараняват. Пищенето и насаждането на уплаха у малките деца е сигурна гаранция, че след време детето ще пострада.
Моето дете си се роди с изключително правилна нагласа към кучетата. На две години за първи път гушна някакво улично куче и го направи правилно. След това никога не е имала проблем. В момента Архат е най-послушен когато тя го води , а той е с 15 килограма по-тежък от нея.

# 370
Всъщност е пълна заблуда това, че голямо куче не може да се гледа в апартамент. Те всъщност и на вън да са спят през по-голямата част от времето и се активизират по време на разходка, която замества ловът. Ако им се осигуряват две добри разходки на ден ще са супер и в гарсониера.

Който гледа куче знае какви са им навиците. Моите спят почти през целият ден и нощ. Търчат в парка, а когато правим големи преходи, после са били направо скапани.

# 371
И къде точно видя, че искам околните да се съборазяват с мен, Даун??? Не написах ли изрично "да се съобразяват със закона"? Който закон е "Кучето навън с намордник и на каишка", колкото и да не ви харесва това. Ако се спазва закона, няма да ми се налага такива като теб да ме пращат на лечение, просто защото няма да треперя в метрото от полегналия на три метра от мен свободен възрастен дого аржентино. Сега по-ясна ли съм или ще ми бъде разширена диагнозата?

# 372
Ами не, не си нито по-ясна, нито по-права. Твърдиш, че всички хора, отглеждащи кучета изискват нещо от теб, цитираш несъществуващ закон, защото закон няма, а има наредби, които са различни за различните населени места, а специално за Чехия не знам да има разпоредба всички кучета да са на каишка и с намордник.

В БГ няма такива, освен за определени породи кучета и места, като транспорт например.

Държиш се типично истерично и не желаеш да вникнеш в проблема, който не е предопределен от гадните кучкари, а от всички. Ако не ми е забранено да отглеждам куче, не виждам защо да не го правя и понеже не е, искам да мога да го разхождам. Ако има удобни места за целта, ще се съобразявам, ако няма, ще ми се налага да го разхождам където дойде.

Има определен ред за животни в транспортни средства и те пак са различни за всички градове. Ако в метрото е разрешено за кучета няма как да ти съчувствам, освен човешки и ако е мое кучето ще го дръпна по-далече, но няма да сляза, за да ти направя кеф.

# 373
Кое точно Джо те кара да мислиш, че всички искаме да се съобразяват с нас? Ти искаш всички да се съобразяват с теб, макар че не е забранено отглеждането на кучета. Аз се съобразявам с разпоредбите и разхождам кучето си на позволените за това места, чистя след него, обезпаразитявам го и плащам за кастриране на бездомни кучета.
ТИ може и да се съобразяваш, но болшинството кучкари не. И аз не искам някакво кой знае какво съобразяване, а искам да се спазват правилата, като хората са с предимство

Разбирам хората, които изпитват страх, макар че за мен е ирационален, но има хора, които изпитват ужас и от пернати и от паяци и от какво ли не. Подобни страхове са си за лечение, но аз проявявам разбиране и не бих тръгнала да обяснявам на подобен човек, че кучето не хапе, а ще го държа до мен и ще се отдалеча. Не е толкова сложно.
И какво като е ирационален? Никой не е длъжен да се лекува от страховете си, още повече ако не са съвсем неоснователни. Едни съседи си пускат грамаден ротвайлер да се саморазхожда около блока им. Извинявай, ама си е съвсем рационално да се притесняваш да се разминеш с него.

Ако в София има нормални места за разходки на кучета съм сигурна, че много стопани ще си спестят срещите със страхливи, мразещи, ядосани нестопани. Не може да отидеш на кучешка поляна и да имаш претенции защо има кучета там. Същото е и като с майките на бебета, завели ги на площадка за 5-6 годишни и изискващи тишина или да не им бутне някой детето.
Нямам претенции за кучешката полянка, но за парка "Заимов" например имам. Още повече ако си седнала в някое капанче на биричка и кучета ти се мушкат под масата и ти се трият в краката.

Мнението си за бездомните животни съм споделяла многократно и то е, че ми се къса сърцето като ги гледам, но мястото им не е на улицата и приемам кастрацията и евтаназията като мерки, но те трябва да са подкрепени с мерки срещу идиотите, които развъждат животни и ги изхвърлят.
Тук сме на едно мнение.

# 374
Истерия в момента виждам само от теб, Даун, при това точно от вида, за който се говори в темата. Никъде не съм изискала на теб да ти се забрани да отглеждаш и разхождаш куче, а само да го правиш по начин, който не безпокои мен като гражданин с точно същите права като твоите. Но за да ти е на теб удобно, явно трябва да ми е неудобно на мен. Понеже аз съм истерична и с нужда от лечение (благодаря ти за определенията, няколко за разлика от нулата, които съм си позволила до този момент аз към теб).

Позволи ми да знам достатъчно добре наредбите тук и ако не ми вярваш, това е лично твой проблем. Тях ги има, просто няма кой да глобява неспазващите ги. А и те са, видно, твърде гръмогласни.

Общи условия

Активация на акаунт