Кучкари vs останалите

• 68 419
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 465
Ако е така, и ако си чистиш след кучето, никой няма право да ти се сърди. За съжаление си огромно малцинство.

Честно казано, не мисля, че съм огромно малцинство. Естествено, аз имам наблюдение само над един парк. Но  по-голямата част от собствениците водят кучетата си на повод и им събират отпадъците. Просто лошети собственици и лайната на кучетата им се набиват на очи и това е нормално.

Колкото и да спорим и да се обвиняваме, е ясно, че проблемът е в това, че няма контрол. За година и половина съм виждала точно веднъж общинари на проверка. Защото ако имаше контролиращи органи и глоби, положението нямаше да е такова. А това впрочем е не само за кучетата, а и за всичко останало, като започнем от отпадъци и стигнем до препречването на тротоарите от паркирали коли. Има нагли шофьори, които ми казват, че могат да паркират, където си искат. Това не означава, че трябва да се забранят колите, а просто че трябва да има ефективни санкции за собствениците им.
За съжаление, няма.

# 466
  • София
Не на теб, на Елица.  Whistling Понеже е най-лесно никой да не е виновен, оправдания хиляди. Нежеланието си е нежелание, интересно ми е тия дето много плюят , с какво са допринесли нещата ,които ги дразнят да се подобрят ?
Е, да де, визирам и иронизирам вас, които си спазвали всички правила и наредби и не били виновни , също повтарящи като мантра как и горките бездомни кученца не са виновни. И бездомните ли ще следят и ще глобяват от общината, че не си събират изпражненията и не носят каишка? Thinking Дано поне да са платежоспособни.
Нямат място такива животни на улицата, да ги прибират и евтаназират, като не ги осиновят. Измислено е.

Само дето редовните шофьори не се обиждат на "шофьори" и не защитават със зъби и нокти дрифтърите и паркиращите като идиоти. При кучкарите не зная на какво се дължи тоя феномен.

# 467
А аз къде точно съм казала,че мястото на уличните кучета е на улицата ?
Напротив,много ми е жал и по-добре ще е да не са там да ги ритат,мъчат и тровят всякакви изроди,дето си изкарват яда в/у тях. И да, не са виновни самите кучета, че няма достатъчно приюти, няма ефективна превенция, никакъв контрол , изобщо едно нищо !

Колко от вас са помогнали с прибирането/кастрирането/развитието на приюти , за да ви е по-спокойно ? Защото да даваме акъл и да се оплакваме от страни- всеки го може...  Tired

# 468
Последният останал вид робство в западната цивилизация - това е поробването на домашните любимци. Когато престанем да използваме живи същества като "любимци", ще сме направили още една крачка към нравственото съвършенство.
Категорично съм против това животни да бъдат отглеждани и държани в неестествена среда, за да бъдат нечий любимец.

# 469
Домашните животни затова са домашни. Те са свикнали с хората. През вековете са били селектирани с тази цел. Може би не си виждала, как едно куче се чувства и се приема като част от семейството, за да твърдиш, че е робство.

Иначе бих могла да поспоря, дали е робство индустриализирането на кравешкия живот с цел мляко и месо. Но това е друга тема. А, между другото, нравственото съвършенство не включва ли и да престанем с тиранията над прасета, крави и т.н., които живеят и умират в по-лоши условия от кучетата.

# 470
  • София
Кой какво точно е казал няма как да следя в 100 страници тема, освен Трещерица, която пише по 1 изречение, и познатите ми пет потребители Sunglasses

Приюти за хиляди кучета, какви ще са тия приюти... И да помагаме в прибирането и кастрирането?
Сигурно се шегуваш.

# 471
Аха, а за всички животни в лабораториите, сигурно не си против,защото тестват лекарствата/козметиката в/у тях, а не първо в/у теб , нали ?  Stop Риторичен въпрос е...

Напротив, изобщо не се шегувам. Аз се грижа за моето куче и не съм длъжна да го правя за останалите, но го правя ,защо ли ? Ми защото това е правилния начин, а не да мрънкам отстрани ,че ме дразнят уличните и ме е страх и само да недоволствам. Нямам предвид лично да се наемеш да построиш приют или да кастрираш кучетата , има и други начини, но предвид коментарите ти едва ли си се интересувала.

Тези,които имат шанс ще чакат за осиновяване, едва ли ще държат всички кучета,но все от някъде трябва да се почне нали ? Ама по-лесно е да си чешеш езика в форума...

И ей така мисли голяма част от обществото, ама защо да го правя аз,като може някой друг да свърши тая работа. И после все недоволни. Ми направи нещо и ти бе !  newsm78

# 472
@shinebox

Със сигурност първоначално кучетата не са били опитомени, за да бъдат "любимци". Били са опитомени, за да бъдат полезни и да вършат работа - управление на стада, охрана, лов и т.н. В днешно време е редно да има единствено кучета-водачи и полицейски такива. Никакви "живи играчки".

За прасетата и кравите - те също не са любимци, а са част от индустрията. Ако човечестото открие друг начин за набавяне на протеини (работи се по това), отглеждането им ще спре.

# 473
Ама докато го открият, евентуално , ще си хапваш животинско месце и ще си пийваш млекце,нали ?
А боли те фара в какви условия са гледани тия животни,дето си ги консумираш.

П.С. От постовете ти оставам с впечатлението,че всъщност така нареченото робство от теб, стига да е в твоя изгода и да ти върши работа животното не е проблем, тъй ли ? Експлоатацията не е проблем ,а ?

# 474
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Поне едно нещо научих в тази тема- че за да си осигуря уж изконното право да се чувствам в безопасност в градска среда, трябва да извърша един куп дейности, между които подаване на молби за кучешки парк, който така или иначе никой няма да ползва, хранене на кучета, подтискане на естествените си страхове, и (тадааам!!) кастриране на бездомни кучета (може би собственоръчно, тук съм леко в мъгла как точно трябва да допринеса newsm78) .... В същото време от собствениците на кучета се очаква само да ме оставят да "се оправям както си искам", пък най-добре директно да вървя на майната си Laughing

# 475
@..Луничка..
Не говорим ли за домашните любимци, в частност за кучетата?

# 476
Astharoth
Ясно, че едно време кучетата са били полезни в повече направления от бита на човека. Ако ще е по-лесно, можеш да считаш, че е отпаднала нуждата им при лов, сега хората имат емоционална и възпитателна нужда от тях. Не всички хора, очевидно от тази тема.

И наистина, виждала ли си, колко щастливи са кучетата, когато са като член на семейството.Радват се, когато семейството се радва, страдат, когато семейството страда. Споделят храната си, емоциите си, израстват заедно с децата, учат се заедно на любов към всички гадинки на природата Simple Smile

П.С. Следя работата по създаването на синтетично месо. Даже има вече, но е скъпо и се тества. Нямам търпение да се престане с тази гавра вече. Дано съм жива да го видя...

# 477
Ми те и кучета ядат в някои страни ? newsm78

П.С. От постовете ти оставам с впечатлението,че всъщност така нареченото робство от теб, стига да е в твоя изгода и да ти върши работа животното не е проблем, тъй ли ? Експлоатацията не е проблем ,а ?

Шайн , недей,че сега ще излезнеш асоциален психопат , понеже си обичаш кучето ...

# 478
@shinebox

Добре, нека го кажа по друг начин - ти би ли искала да си нечий любимец? Да се радваш и скърбиш заедно с него, защото цялата ти вселена е моделирана от него? Факт е, че кучето няма как да осъзнае, че е родено, за да бъде част от човешко семейство, но също така е факт, че НИЕ осъзнаваме това. Въпреки всичко не бихме нарушили комфорта си, за да прекратим тази практика.

# 479
Т.е. може да го гледаш и всичко е наред стига,то да ти служи.
Но е робство ,да го гледаш ,като член от семейството и да го обичаш ?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт